12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Somberek
www.somberek.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: CSOBOTH TAMÁS E-mail: korjegyzoseg@somberek.hu
 Telefon: +36-69 539-021 Fax: +36-69 338-121
kastély, kúria,    múzeum,    néprajzi gyűjtemény, tájház,    templom

 kastély, kúria
Festői környezet, gondozott park, csodálatos építészeti látnivaló, és egyedülálló bútorzat. Látogatását egészítse ki hangulatos éttermeinkben, és szórakoztató programjainkkal. Látogasson el hozzánk.
 

Egykori Sauska kastély

Cím: Somberek
Link: www.somberek.hu

Településünk földjeinek legnagyobb része a 18. századtól az 1940-ig a cseh származású Sauska nemesi család tulajdonában volt. Az egykori Sauska kastély, a hozzátartozó szép parkkal, ma időseket gondozó és ellátó Szociális Otthon.
 néprajzi gyűjtemény, tájház
A néprajzi értékek bemutatása, a hagyomány és a múlt üzenetének átadása kiemelt figyelmet kap. Többnyelvű információ és háttéranyagok engednek közelebb a tárgyakhoz. Gyűjteményünk szívesen várja az érdeklődőket és a néprajzkutatókat.
 

Hagyományok Háza, Helytörténeti Gyűjtemény

Cím: Somberek
Link: www.somberek.hu

A szerb népcsoportra emlékeztet az egykori szerb iskola épülete, mely ma a Hagyományok Házának ad otthont. Az épületben állandó kiállítás várja az ide látogatókat, bepillantást enged az itt élő népcsoportok múltjába, kulturális sokszínűségébe.
 templom
 

Római katolikus templom - Somberek

Cím: Somberek
Link: www.domberek.hu

Kulturális sokszínűség fellelhető a falu műemlék épületeinél; a gótikus szentélyű, 1782-ben barokk stílusban épült római katolikus templomnál, mely Szűz Mária nevére lett felszentelve.


Szerb templom - Somberek

Cím: Somberek
Link: www.somberek.hu

A községben valamikor nagyobb számban itt élő szerb lakosokra emlékeztet a szerb templom, ami az 1710-es években épült. A templom védőszentje Szent György.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner