12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Solymár
www.solymar.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Dr. SZENTE KÁLMÁN E-mail: info@solymar.hu
 Telefon: +36-26-560-600 Fax: +36-26-560-609
állandó kiállítás,    barlang,    egyedi ritkaság,    emlékmű, műemlék, szobor,    falusi turizmus,    fitness stúdió,    híres étterem,    kiemelt szolgáltató,    múzeum,    néprajzi gyűjtemény, tájház,    néptánc, népdal,    sétáló utca, városkép,    templom,    vár, várrom

 barlang
Látnivalói: cseppkőképződmények, belső forrás, belső tó, kvarckristály, mészkőképződmény, fosszíliák, belső termek, őskori maradványok. Kijelölt és védett útvonal, felejthetetlen élmény és különleges légkör.
 

Ördöglyuk-barlang

Cím: Solymár, külterület

Sziklás-hegy oldalában nyílik.Kvarcitkristályok és cseppkőképződmények láthatóak itt.
 híres étterem
Zamatos étkezések, zsenge, friss és ropogós különlegességek, itt kiváló helyi séf ajánl finomságokat.
 

Aranykorona Vendéglő Solymár

Cím: 2083 Solymár, Terstyánszky Ödön u. 40.
Telefon szám: +36-26-360-047
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Link: www.aranykoronavendeglo.hu

Reggelizne? Ebédelne? Csak egy italt fogyasztana? Konferencia helységet keres? Tárgyalna és közben szélessávú internetet is használna teljesen ingyen? Vendégének, üzleti partnerének szállást keres? Születésnapot ünnepelnének? Családi ünnepet tartanának? Sporteseményt nézne és vacsorázna egyszerre, de nem otthon? Mindent egy helyen! Az Aranykoronában! Mert nálunk jó lakni, és lehet jól lakni!
 múzeum
 

DR. Jablonkay István Helytörténeti Gyűjtemény
Prospektus letöltés, Prospectus download

Cím: Solymár, Templom tér 2.
Telefon szám: +36-36-360-275
Link: www.solymar.hu
Fax szám: +36-36-360-275
Kapcsolattartó személy: Jablonkay Mária gyűjteményvezető

Az 1972-ben létrehozott Helytörténeti Gyűjtemény községünk történetével, régészetével, néprajzával foglalkozó gyűjtemény. Nevét 2003-ban arról az első vezetőjéről kapta, aki 28 éven át szervezte a gyűjteményt, rendezte kiállításait, gyarapította anyagát odaadó lelkesedéssel.
 néprajzi gyűjtemény, tájház
A néprajzi értékek bemutatása, a hagyomány és a múlt üzenetének átadása kiemelt figyelmet kap. Többnyelvű információ és háttéranyagok engednek közelebb a tárgyakhoz. Gyűjteményünk szívesen várja az érdeklődőket és a néprajzkutatókat.
 

Helytörténeti Gyűjtemény Néprajzi Gyűjteménye

Cím: Solymár, Templom tér 2.
Telefon szám: +36-36-360-275
Link: www.solymar.hu
Fax szám: +36-36-360-275
Kapcsolattartó személy: Jablonkay Mária gyűjteményvezető

Dr. Jablonkay István Helytörténeti Gyűjtemény. Az épületben az első kiállítóhelység a történeti-régészeti, a második a néprajzi vonatkozású emlékeket őrzi. A harmadik terem az egykori szatócsboltot, a negyedik pedig egy XX. század elejei patikát mutat be a látogatóknak.
 néptánc, népdal
Tájegységek neves művészei, tánccsoportok mutatják be a hagyomány övezte magyar néptáncot. Kulturtörténeti érték itthon és külföldi bemutatók során.
 

Herbstrosen (Őszirózsa) Tánccsoport

Cím: 2083 Solymár, Templom tér 25.
Telefon szám: +36 26 360 100
Link: www.herbstrosen.fw.hu
Fax szám: +36 26 362 240
Kapcsolattartó személy: Marlok Róberné

Solymár község Budapest határában fekszik, német nemzetiségi hagyományokkal, kultúrával rendelkezik. A hagyományőrzés minden generációnál megjelenik, van gyermek-, ifjúsági-, és felnőtt tánccsoport. A felnőtt korosztályt tömörítő Herbstrosen (Őszirózsa) Tánccsoport 1998 novemberében alakult.
 templom
 

Római katolikus templom - Solymár

Cím: 2083 Solymár, Templom tér 8.
Telefon szám: +36-26 360-341
Link: www.solymar.hu

Solymár római katolikus templom (1782-1785 között épült későbarokk stílusban, Szűz Mária tiszteletére), benne Falconer János Ferenc főoltárképéve.
 vár, várrom
Múltat idéző, híres ütközetek emlékei. Valódi építészeti ritkaság, a többszáz éves események azonnal szemünk elé kerülnek. Történelmi bemutatók és hadijátékok szórakoztatják látogatóinkat. Kiváló kikapcsolódás és ismeret. Várjuk Önöket.
 

Szarka-vár

Cím: Solymár, Mátyás-hegy
Link: www.solymar.hu

Solymáron, a Mátyás-hegyen található Szarka-vár 1455-ben épült, de eredete jóval régebbi, mivel a főtornyot római kori alapokra építették. Mára ismét szép, megújult formában várja látogatóit. Fotó: Civertan

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner