12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Soltvadkert
www.soltvadkert.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Temerini Ferenc E-mail: polgarmester@soltvadkert.net
 Telefon: 0036-78 480-347 Fax: 0036-78 482-571
borkóstoló,    cukrászda,    emlékmű, műemlék, szobor,    falusi turizmus,    híres étterem,    horgászat, horgásztó,    imaház, kápolna,    kemping,    kiemelt szolgáltató,    klub, egyesület,    népi kézművesség,    programok, rendezvények,    sétáló utca, városkép,    söröző, pub,    szálláshely,    templom

 borkóstoló
Kóstolják meg pincéink zamatos borait hangulatos környezetben. A régió zamatos borai, kiváló évjáratok és figyelmes tájékoztatás várja Önöket.
 

Frittmann Testvérek Borászata

Telefon szám: +36-78-482-690
Fax szám: +36-78-482-690
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Frittmann János
Cím: 6230 Soltvadkert, Eötvös u. 9.
Link: www.frittmann.hu

A FRITTMANN névvel fémjelzett kunsági borok családi vállalkozásban készülnek. A FRITTMANN testvérek mellett szinte az egész család szerepet vállalt a szőlész, borász, kereskedelmi tevékenységben.


Sándor Pince Kft. - Soltvadkert

Telefon szám: +36-78-480-193
Fax szám: +36-78-480-684
Cím: 6230 Soltvadkert, Szentháromság u. 78.
Link: www.bacs-kiskun.hu

1992 –ben alapítottuk vállalkozásunkat, amely ma már Soltvadkert egyik dinamikus csaldi pincészete. Óránként több száz mázsa feldolgozására képes az üzem. Nagy tárolókapacitású ászokterünk biztosítja a tökéletes érlelést, ami megadja boraink egyéni, különleges ízhatását, aromályát.


Galántai Károlyné

Telefon szám: +36-78-482-113
Cím: 6230 Soltvadkert, Arany János u. 27.
Link: www.galantaibor.fw.hu
Kapcsolattartó személy: Galántai Károlyné

A szőlő szeretetének hagyománya évszázados múltra tekint vissza a Galántai családban. A szocialista államosítások elött is nagy területen termeltek szőlőt az ősök, nem mellékesen az évszázad közepén egy 400 hl-es pincével is büszkélkedhetett a Galántai család.
 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

Krämer Fülöp szobra - Soltvadkert

Cím: 6230 Soltvadkert,
Link: www.soltvadkert.hu

 
Krämer Fülöpnek megtetszett a Vadkert környéki táj és a vasút két oldalán 40, majd még mintegy 20 holdat vásárolt, hogy modern szőlészetet és pincészetet alakítson ott ki. Feleségével csakhamar híres gazdaságot építettek fel, melyet később fia, József vitt tovább. A helyi gazdák pedig kíváncsian figyelték a fejleményeket, és csakhamar rájöttek: ezt nekik is át kellene venniük.


Orczy Lőrinc szobra - Soltvadkert

Cím: 6230 Soltvadkert,
Link: www.soltvadkert.hu

 
Vadkert pusztát az 1740-es évektől Orczy Istvánnal együtt kezdi el betelepíttetni. A hívó szóra leginkább württembergi sváb földművesek érkeznek. A kialakulóban levő község önállóságát nem mindenki nézte jó szemmel, és akadtak gondok a lakosság vallási hovatartozásával is. Ebből az időből birtokunkban van egy irat, melyben a betelepítést intéző földesúri ispán jogait erősíti meg. Később felvidéki tótok és az ország minden részéből magyarok is érkeztek a faluba.


Szent Orbán szobra - Soltvadkert

Cím: 6230 Soltvadkert,
Link: www.soltvadkert.hu

 
A soltvadkerti Szent Orbán szobor Máté István alkotása. Ez már harmadik köztéri szobra városunkban a csongrádi művésznek. Eredetileg 1995-ben állították fel a katolikus templom előtt németországi testvérvárosunk, Bodelshausen ajándékaként. Anyaga gránit és bronz.
 horgászat, horgásztó
Kiváló természeti környezet, végtelenül nyugodt körülmények és halban gazdag vízterület várja a horgászat szerelmeseit.
 

Vadkerti-tó - Soltvadkert

Cím: 6230 Soltvadkert,
Link: www.soltvadkert.hu
Telefon szám: +36-70/327-51-71
Kapcsolattartó személy: Soltvadkert-Kiskőrös Petőfi Horgászegyesület

A Vadkerti-tó, régi nevén Nagy-Büdöstó, vagy egyszerûen csak Büdöstó.Ma már a tóból ponty, csuka, süllo, compó, amur, kárász és keszegfélék foghatók.
 imaház, kápolna
 

Római katolikus temetőkápolna - Soltvadkert

Cím: 6230 Soltvadkert,
Link: www.soltvadkert.hu

 
A klasszicista épülethez stílusában illeszkedve épült meg 1847-ben a ma már műemlék jellegű Szent Kereszt Kápolna A Koltói Anna utcában, melyet a földesúr, Lukáts Antal épített. A ravatalozó megépüléséig az 1950-es évekig ebben a kápolnában tartották a temetési szertartásokat és innen indultak ki a temetőbe.
 kemping
Felkészült terület, kiépített komfort, és kellemes környezet várja a kempingezők széles táborát.
 

Vadkerti-tó Kemping

Cím: 6230 Soltvadkert, Vadkerti-tó
Link: www.soltvadkert.hu
Telefon szám: +36-78-480-350
Fax szám: +36-78-581-845

A város legvonzóbb idegenforgalmi nevezetessége a Vadkerti-tó. Már a múlt század elején kedvelt fürdőhely hírében állt, és ma is kellemes pihenést biztosít. Az 500 férőhelyes, partra nyíló, jól felszerelt kemping szolgáltatásait évente több ezren veszik igénybe. A környéken lévő éttermekben tájjellegű, ízletes ételek és a helyben termelt borok kínálatából válogathat a kedves vendég.
 kiemelt szolgáltató
 

Művelődési Ház, Könyvtár és Szabadidő Központ

Cím: 6230 Soltvadkert, Kossuth u. 10.
Link: www.soltvadkert.hu
Telefon szám: +36-78-582-585
Fax szám: +36-78-582-582
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

Évente tíz kiállítást és számos ismeretterjesztő programot szervezünk, melyek nemcsak a közművelődésnek, hanem a társas érintkezésnek is jeles alkalmai.
 klub, egyesület
 

Krämer Fülöp Borlovagrend

Cím: 6230 Soltvadkert Hősök tere 1.
Link: www.borrend.hu
Telefon szám: +36-30- 983-0652
Kapcsolattartó személy: Korsós Istvánné

2001. október 12-én az azonos érdeklődésű, szőlőtermesztéssel, borászattal foglalkozók a borászat és borkereskedelem ősi hírnevét féltve őrzők összefogásával megalakítottuk a Krämer Fülöp Borlovagrendet, a Soltvadkerti Szüreti Napokon, mely 10 éve október második hétvégéjén hagyományszerűen kerül megrendezésre.
 népi kézművesség
A magyar népművészet egyedülálló érték Európában. Kézművesek, fazekasok, faragók, bútorosok, szobrászok, bőrdíszművesek, csipkeverők, hangszerkészítők, kovácsok, fegyverkészítők, textilkészítők, öltözetvarrók, csizmadiák remekei maradandó értékek.
 

Nagy műhely

Cím: 6230 Soltvadkert, Kiss E. u.57
Telefon szám: +36-78-481-838
Kapcsolattartó személy: Nagy Anita
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

 
Négy éve foglalkozom foltvarással. Két éve vezetem Kiskőrösön a foltvarró szakkört.Általában gyakorlati hasznú tárgyakat készítek. Leggyakrabban készített termékeim: ágytakaró, babatakaró,táska, gyerekeknek falikép.
 templom
 

Református templom - Soltvadkert

Cím: 6230 Soltvadkert, Bocskai István u. 7.
Telefon szám: +36-78-480-114
Link: www.sotvadkert.hu

Az egyhajós templom 1794-ben épült.


Evangélikus templom - Soltvadkert

Cím: 6230 Soltvadkert, Kossuth Lajos u. 2.
Telefon szám: +36-78-480-037
Link: www.soltvadkert.hu

A ma is álló klasszicista stílusú templomot 1837-ben szentelték fel, mely köré az évtizedek folyamán iskolák, parókia és egyéb vallási célokat szolgáló épületek emelkedtek. Schneiderhán Fülöp építette 1836-37 között.


Római katolikus templom - Soltvadkert

Cím: 6230 Soltvadkert, Szentháromság u. 19.
Telefon szám: +36-78-480-131
Link: www.soltvadkert.hu

 
Római Katolikus Szentlélek templom Soltvadkert.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner