12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Solt
www.solt.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Németh István E-mail: solt@solt.hu
 Telefon: +36-78 486-014 Fax: +36-78 486-092
emlékmű, műemlék, szobor,    híres étterem,    horgászat, horgásztó,    kastély, kúria,    lovaglás,    múzeum,    szálláshely,    templom

 kastély, kúria
Festői környezet, gondozott park, csodálatos építészeti látnivaló, és egyedülálló bútorzat. Látogatását egészítse ki hangulatos éttermeinkben, és szórakoztató programjainkkal. Látogasson el hozzánk.
 

Vécsey-kastély - Solt

Cím: 6320 Solt, Vécsey tér 1.
Link: www.solt.hu

Műemlékek és védettség alatt álló épületek Solt nagyközség egyik legszebb műemlék jellegő épülete a Vécsey kastély, mely 1816-ban épült.
 múzeum
 

Pincemúzeum - Solt

Cím: 6320 Solt, Meleghegyi Pincefalu
Link: www.solt.hu

Pincemúzeum - Solt. Az 1980-ban alapított múzeum szőlészeti és borászati eszközöket mutat be.


Tájház - Solt

Cím: 6320 Solt, Deák Ferenc u. 2.
Link: www.solt.hu

a mintegy 150 éves alföldi parasztház a település helytörténeti múzeumának ad helyet. A nagyközség területén összegyűjtött bútorokkal és használati tárgyakkal berendezett szabadkéményes konyhával rendelkező épület bemutatja az alföldi parasztélet hagyományait. Csoportos és egyéni látogatók egyaránt megtekinthetik.
 templom
 

Református templom - Solt

Cím: 6320 Solt,
Link: www.solt.hu

A református templom mai formájában 1790-ben készült el, ekkor építették a már meglévő templom épületéhez a környéket uraló tornyot. A II. világháború után külsőleg-belsőleg teljesen felújították. Orgonája 1982-ben készült el, a II. világháborúban megrongálódott orgona helyett.


Katolikus templom - Solt

Cím: 6320 Solt,
Link: www.solt.hu

A kastély mellett található a katolikus templom. A mai templom elődje egy 1870 körül elkészült kápolna volt. Ennek templommá való nagyítása, a torony hozzáépítése, jelenlegi orgonával való felszerelése 1904-ben fejeződött be.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner