12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Sirok
www.sirok.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Tuza Gábor E-mail: onkormanyzat@sirok.hu
 Telefon: 0036-36-561-000 Fax: 0036-36-361-633
autós-motoros találkozó,    borospince,    emlékmű, műemlék, szobor,    erdei túra, tanösvény,    étterem,    falusi turizmus,    imaház, kápolna,    kemping,    lovaglás,    múzeum,    néprajzi gyűjtemény, tájház,    programok, rendezvények,    sétáló utca, városkép,    szálláshely,    templom,    vár, várrom

 autós-motoros találkozó
 

Siroki Motoros Találkozó, Hungarian Bike Week

Telefon szám: +36-30 418-1086
Cím: Sirok, Kútvölgy
Link: www.bikeweeksirok.hu

Siroki Motoros Találkozó 2019. július 23-28. A különleges motoros hegymászás és iszapgyorsuló-verseny mellett koncertek is lesznek. Bike Week Sirok, a motorosok mekkája. A legkedveltebb és a legfelszabadultabb motoros találkozó kelet Európában.
 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

II. Világháborús emlékkereszt Sirok

Cím: 3332 Sirok, Darnói u. 2.
Kapcsolattartó személy: Bujáki Gyula

Bujáki Gyula faragta és állította fel örök mementoul.


Borics Pál szobra - Sirok

Cím: Sirok, Borics Pál út
Link: www.sirok.hu

Borics Pál (1912-1969) siroki születésű szobrászművészt méltán nevezték a „kő gyermekének”. Keze nyomán megelevenedett a kő, alkotásai mai napig kőszobrászatunk időt álló alkotásai. Sirokban ma utca viseli nevét, szobra a községháza épülete előtt áll.
 erdei túra, tanösvény
Kijelölt túraútvonalak, pontos látnivaló térképek, figyelmes és ötletes pihenők várják a barangolni vágyókat. Túravezetők segíthetik kikapcsolódásukat.
 

Túra a Nyirjes-tóhoz - Sirok

Cím: Sirok, külterület

Természetvédelmi terület a Nyírjes-tó – közepén tőzegmohaláp, ritka tőzegmohafajokkal – a Darnó-hegy délkeleti lejtőjén. 1957-ben Kovács Margit és Máthé Imre fedezték fel a Nyírjes-tónak keresztelt mohalápot. A területet négy évvel később természetvédelmi területté nyilvánították. hazánkban a tőzegmohás lápok kb. 10 ezer évvel ezelőtt, közvetlenül a jégkorszak utáni időben alakultak ki. A különösen érdekes tőzegmohafajok mellett több ritka sásféle virít. Sajátos hangulatot áraszt fehér pamacsaival a hüvelyes gyapjúsás, a lila virágfüzérű rétifüzény és az aranysárga színben pompázó lizinka.
 imaház, kápolna
 

Kőkúti Szent László kápolna - Sirok

Cím: Sirok-Kőkút
Link: sirok.plebania.hu/kokut/kokutte.htm

A Kőkúti Szent László kápolna a helyi lakosság igényére épült 1992-96 között Kormos Gyula egri építész tervei alapján. A kápolna külső megjelenésében és belső szerkezetében szerencsésen ötvözi a középkori templom és a modern építészet stílusjegyeit. A színes ólomüveg ablakokat L. Szabó Erzsébet Munkácsy-díjas tervező készítette, az oltárképet Borics József festette.
 múzeum
 

Borics Pál-kiállítás - Sirok

Cím: 3332 Sirok, Borics Pál u. 1.
Link: www.sirok.hu

Sirok sajátos természeti adottságai a kövek többirányú használhatósága kitermelt néhány iparágat, mint a kőbányászat, a kővágás. Ezekkel párhuzamosan fejlődött a kőszobrászat. Borics Pál (1912-1969) siroki születésű szobrászművészt méltán nevezték a „kő gyermekének”. Keze nyomán megelevenedett a kő, alkotásai mai napig kőszobrászatunk időt álló alkotásai. Sirokban ma utca viseli nevét, szobra a községháza épülete előtt áll. A könyvtárban munkásságának egy része megtekinthető. Alkotásai hűen reprezentálják a palócföld emberének hétköznapjait.
 néprajzi gyűjtemény, tájház
A néprajzi értékek bemutatása, a hagyomány és a múlt üzenetének átadása kiemelt figyelmet kap. Többnyelvű információ és háttéranyagok engednek közelebb a tárgyakhoz. Gyűjteményünk szívesen várja az érdeklődőket és a néprajzkutatókat.
 

Tájház - Sirok

Cím: 3332 Sirok, Petőfi u. 11.
Link: www.sirokivar.hu

A vár mellett a tájház is komoly fejlesztések helyszíne lesz „Országh Kristóf rendezvényház és információs központ” néven. A hátsó kertben vár játszótér épül, a rekonstrukció után a facsűrben rendezvényeket szerveznek, a tájház korábban felújított szobáiban pedig a térség kézműves hagyományainak megismertetésére helyezik a hangsúlyt.
 programok, rendezvények
 

Siroki Várnapok 2019 - Sirok

Cím: 3332 Sirok, Siroki vár, faluközpont
Link: www.sirok.hu
Telefon szám: +36-36-561-000
Fax szám: +36-36-361-633
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

Sirok Község Önkormányzata 2019-ben is megrendezte a Siroki Várnapokat. Egynapos családi program, lovagi tornák, lovasbemutatók, kézművesprogramok, este kulturális programok a falu központjában. Hagyományos lovagi tornák, a vár bejáratánál macok (tócsni) és krumplipogácsa készítés és kóstolás, kézműves- és gyerekprogramok.


Rajztanárok alkotótábora

Cím: 3332 Sirok, Általános Iskola
Link: www.sirok.hu
Telefon szám: +3636 561-092; +3630 3397720
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Veres-Kis Edina

2019. július 2-án immár 30. alkalommal ismét megrendezésre kerül a Pedagógusok Siroki Alkotóműhelye.


Siroki várnap 2019

Cím: 3332 Sirok, Siroki Vár
Link: www.facebook.com/vegvaretelbar
Telefon szám: +36 70 490-6000
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Mikortól: 2019-06-09
Meddig: 2019-06-09

Fantasztikus program lehetőség! Érdemes már most betervezni mindenki számára Siroki Vár Napja, 2019 június. 09. vasárnap. Gyönyörű környezetben várunk szeretettel minden érdeklődőt az étteremben is. Érdemes betérni a vár alatt lévő Végvár Ételbárba.
 sétáló utca, városkép
 

Képek a településről - Sirok

Cím: Sirok
Link: www.sirok.hu

A falu a Mátra keleti határán és a Bükk felé nyúló dombvidék szélén fekszik. A dél felé tartó Tarna völgye itt összeszűkül, majd kiszélesedik. Valószínű erről kapta szláv eredetű nevét a település, vagyis inkább a vár, amely a dombvidék altalaját alkotó és itt a felszínre került riolittufa hegyre épült.
 szálláshely
 

Sirok Motel - Sirok

Cím: 3332 Sirok, Lenin u. 22.
Telefon szám: +36-36-561-000
Fax szám: +36-36-361-633

A Sirok Motel 46 férőhelyes turistaszálló. Az önkormányzat tulajdonában lévő motel kiváló szálláslehetőség diákcsoportoknak, nagyobb társaságoknak. Elhelyezés 1-2-3-4 ágyas szobákban. WC és mosdó a folyosón található. 3 db 2 ágyas, fürdőszobás szoba, TV szoba, társalgó áll a vendégek rendelkezésére. Az épületben főzési lehetőség adott.
 templom
 

Római katolikus templom - Sirok

Cím: 3332 Sirok, Széchenyi István út 2.
Telefon szám: +36-36 561-060
Link: sirok.plebania.hu

Sirok katolikus templomát Orczy Lőrinc építtette kőből a lakosság hozzájárulásával. Ekkor még csak fatornya volt, a kőtornyot 1787-ben építették hozzá. A templom kiemelkedő értéke a főoltár, a szarkofág alakú sztipesz és tabernákulum fehér-arany drapériadíszítéssel. Az oltárkép Mária szeplőtelen fogantatását ábrázolja, melyet Sajóssy Lajos festett 1865 körül, később, 1924-ben az akkori plébános testvére, Piroska János átfestette. A templombelső a többszöri átalakítások miatt barokk jellegét csak a szentélyben őrizte meg.
 vár, várrom
Múltat idéző, híres ütközetek emlékei. Valódi építészeti ritkaság, a többszáz éves események azonnal szemünk elé kerülnek. Történelmi bemutatók és hadijátékok szórakoztatják látogatóinkat. Kiváló kikapcsolódás és ismeret. Várjuk Önöket.
 

Siroki vár - barlangvár
Prospektus letöltés, Prospectus download

Cím: 332 Sirok,
Telefon szám: +36-70 1979-893
Link: www.facebook.com/sirokivar

2010-ben megnyílhat a „Végvárak világa” barlangvár és turisztikai központ a siroki Vár-hegyen. A fejlesztési tervet a várrom vagyonkezelője a Műemlékek Nemzeti Gondnoksága dolgozta ki, így várhatóan 2009 őszén indulhat meg a 356 millió forintos turisztikai fejlesztés. A tervek szerint az alsóvár és a felvezető sziklafolyosó környezetének rekonstrukciójával indul a felújítás. Ennek eredményeképpen kilátó teraszok, fedett és zárt terek jönnek létre, mely alkalmas a középkori várélet bemutatására. Hazánk egyetlen barlangvára egyedi díszkivilágítást is kap. A vároldalban új, rendezvényekre alkalmas helyszíneket alakítanak ki. Jegyárak: Felnőtt: 1000 Ft/fő, Csoportos (min. 15 fő): 800 Ft/fő, Diák vagy nyugdíjas jegy (diákigazolvánnyal, illetve nyugdíjas esetében OEP igazolvánnyal): 500 Ft/fő, Családi jegy (2 felnőtt + 1 vagy több gyermek 18 év alatt): 2000 Ft/család, Siroki lakcímkártyával rendelkezők részére: 300 Ft.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner