12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Simontornya
www.simontornya.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: CSŐSZNÉ KACZ EDIT JULIANNA E-mail: simontornya@t-online.hu
 Telefon: +36-74-586-929 Fax: +36-74-586-922
állandó kiállítás,    autó-motorsport,    autós-motoros találkozó,    borospince,    disco,    egészség centrum,    emlékmű, műemlék, szobor,    falusi turizmus,    hadijátékok,    híres étterem,    horgászat, horgásztó,    kastély, kúria,    kemping,    konferencia központ,    különleges borok,    lovaglás,    mulatság, fesztivál,    múzeum,    szálláshely,    SZÉP Kártya elfogadóhely,    szépségszalon,    templom,    teniszpálya,    történeti múzeum,    uszoda, strand,    vadászház,    vár, várrom,    védett ritkaság,    wellness központ

 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

Szobrok - Simontornya

Cím: Simontornya

Szobrok - Simontornya
 horgászat, horgásztó
Kiváló természeti környezet, végtelenül nyugodt körülmények és halban gazdag vízterület várja a horgászat szerelmeseit.
 

Pósa-tó (horgászhely)

Cím: Simontornya, külterület

A város északnyugati részén terül el a Pósa-tó. A 11,5 hektáros nádas, hinaras terület valamikor része volt a zirci apátság halastó-rendszerének.
 kastély, kúria
Festői környezet, gondozott park, csodálatos építészeti látnivaló, és egyedülálló bútorzat. Látogatását egészítse ki hangulatos éttermeinkben, és szórakoztató programjainkkal. Látogasson el hozzánk.
 

Fried Kastély - Simontornya

Cím: 7081 Simontornya, Malom út 33.
Telefon szám: +36-74 486-560
Fax szám: +36-74 486-233
Link: www.friedhotel.hu

A kastélyt Fried Imre, a Simontornyán megtelepedett, és az egész faluszerte köztiszteletben álló Fried család bőrgyárosa építtette. Az épület szecessziós stílusban épült Vágó Pál tervezése nyomán, s a fennmaradt írásos emlékek tanúsága szerint 1926 tájékán adták át a házaspárnak. Ma a teljesen felújított kastély egy gyönyörű park szívében található, körös-körül szőlődombok, erdők, gyönyörű tájak határolják. Csendes, gazdagon felszerelt szobákkal, remek konyhával, wellness szolgáltatásokkal, konferenciatermekkel, borospincével várja kedves Vendégeit.
 lovaglás
Festői környezetben, egyedülállóan szép területek várják a lovaglás szerelmeseit. Figyelmes kiszolgálás és kiváló lovarda várja Önöket.
 

Gácsi Ménesbirtok

Cím: 7081 Simontornya, Igari út
Telefon szám: +36-74 486 132;+36-30/686-3199
Link: www.freeweb.hu/gacsimenes
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

A nyugalomra vágyók ideális környezetben lovagolhatnak, hintózhatnak. Érdemes több napra is családoknak, baráti közösségeknek de lovasoknak is Simontornyán, a Gácsi Ménesbirtokra tervezni a nyaralást, pihenést, kikapcsolódást.
 múzeum
 

Vármúzeum - Simontornya

Cím: Simontornya, Vár tér 10.
Telefon szám: +36-74/486-354
Link: www.simontornya.hu
Kapcsolattartó személy: Endreffyné Takács Mária

Nyitva tartás: április 1-től – szeptember 30-ig. Hétfő kivételével: 10-13-ig és 14-17-ig, október 1-től – március 31-ig Hétfő és vasárnap kivételével:10-16-ig. Belépőjegy: diákoknak és nyugdíjasoknak 100.- Ft, felnőtteknek 200.- Ft, Tárlatvezetés: 1000.- Ft.
 vár, várrom
Múltat idéző, híres ütközetek emlékei. Valódi építészeti ritkaság, a többszáz éves események azonnal szemünk elé kerülnek. Történelmi bemutatók és hadijátékok szórakoztatják látogatóinkat. Kiváló kikapcsolódás és ismeret. Várjuk Önöket.
 

Simontornyai vár

Cím: Simontornya
Telefon szám: +36-74-386-354
Link: www.wmmm.hu

Salamonfia Simon alországbíró Kun László uralkodása idején 1277-ben tornyot építetett a településen, és később a város Simonról és a toronyról kapta a nevét "Simontornya".A vár helyreállítása 1964-ben megkezdődött és 1975-ben fejeződött be, azóta látogatható.

Honlap készítés, honlapkészítés, program készítés, domain, tárhely szolgáltatás - SoftWinner Kft.