12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Simontornya
www.simontornya.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Torma József E-mail: simontornya@t-online.hu
 Telefon: +36-74 586-929 Fax: +36-74 586-922
emlékmű, műemlék, szobor,    étterem,    horgászat, horgásztó,    kastély, kúria,    lovaglás,    múzeum,    szálláshely,    SZÉP Kártya elfogadóhely,    templom,    vár, várrom

 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

Szobrok - Simontornya

Cím: Simontornya

Szobrok - Simontornya
 horgászat, horgásztó
Kiváló természeti környezet, végtelenül nyugodt körülmények és halban gazdag vízterület várja a horgászat szerelmeseit.
 

Pósa-tó (horgászhely)

Cím: Simontornya, külterület

A város északnyugati részén terül el a Pósa-tó. A 11,5 hektáros nádas, hinaras terület valamikor része volt a zirci apátság halastó-rendszerének.
 kastély, kúria
Festői környezet, gondozott park, csodálatos építészeti látnivaló, és egyedülálló bútorzat. Látogatását egészítse ki hangulatos éttermeinkben, és szórakoztató programjainkkal. Látogasson el hozzánk.
 

Fried Kastély - Simontornya

Cím: 7081 Simontornya, Malom út 33.
Telefon szám: +36-74 486-560
Fax szám: +36-74 486-233
Link: www.friedhotel.hu

A kastélyt Fried Imre, a Simontornyán megtelepedett, és az egész faluszerte köztiszteletben álló Fried család bőrgyárosa építtette. Az épület szecessziós stílusban épült Vágó Pál tervezése nyomán, s a fennmaradt írásos emlékek tanúsága szerint 1926 tájékán adták át a házaspárnak. Ma a teljesen felújított kastély egy gyönyörű park szívében található, körös-körül szőlődombok, erdők, gyönyörű tájak határolják. Csendes, gazdagon felszerelt szobákkal, remek konyhával, wellness szolgáltatásokkal, konferenciatermekkel, borospincével várja kedves Vendégeit.
 lovaglás
Festői környezetben, egyedülállóan szép területek várják a lovaglás szerelmeseit. Figyelmes kiszolgálás és kiváló lovarda várja Önöket.
 

Gácsi Ménes Birtok - Simontornya

Cím: 7081 Simontornya, Igari út
Telefon szám: +36-74 486 132;+36-30 686-3199
Link: www.simontornya.hu/gacsi-menes-birtok
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

A nyugalomra vágyók ideális környezetben lovagolhatnak, hintózhatnak. Érdemes több napra is családoknak, baráti közösségeknek de lovasoknak is Simontornyán, a Gácsi Ménesbirtokra tervezni a nyaralást, pihenést, kikapcsolódást.
 múzeum
 

Vármúzeum - Simontornya

Cím: Simontornya, Vár tér 10.
Telefon szám: +36-74/486-354
Link: www.simontornya.hu
Kapcsolattartó személy: Endreffyné Takács Mária

Nyitva tartás: április 1-től – szeptember 30-ig. Hétfő kivételével: 10-13-ig és 14-17-ig, október 1-től – március 31-ig Hétfő és vasárnap kivételével:10-16-ig. Belépőjegy: diákoknak és nyugdíjasoknak 100.- Ft, felnőtteknek 200.- Ft, Tárlatvezetés: 1000.- Ft.
 vár, várrom
Múltat idéző, híres ütközetek emlékei. Valódi építészeti ritkaság, a többszáz éves események azonnal szemünk elé kerülnek. Történelmi bemutatók és hadijátékok szórakoztatják látogatóinkat. Kiváló kikapcsolódás és ismeret. Várjuk Önöket.
 

Simontornyai vár

Cím: Simontornya
Telefon szám: +36-74-386-354
Link: www.wmmm.hu

Salamonfia Simon alországbíró Kun László uralkodása idején 1277-ben tornyot építetett a településen, és később a város Simonról és a toronyról kapta a nevét "Simontornya".A vár helyreállítása 1964-ben megkezdődött és 1975-ben fejeződött be, azóta látogatható.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner