12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Seregélyes
www.seregelyes.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Horváth Sándor E-mail: seregpol@t-online.hu
 Telefon: +36-22-447-002 Fax: +36-22-447-119
emlékmű, műemlék, szobor,    Ifjúsági szállás, tábor,    imaház, kápolna,    kastély, kúria,    néprajzi gyűjtemény, tájház,    szálláshely,    templom

 Ifjúsági szállás, tábor
 

Pelikán-ház Erdei Iskola - Seregélyes

Telefon szám: +36 30 676 9834
Kapcsolattartó személy: Zsombók András
Cím: Seregélyes, Dinnyési-fertő
Link: pelikanhaz.blogspot.com

A Pelikán-ház Erdei Iskola a Dinnyési-fertő peremén helyezkedik el, s ezzel folyamatos madár-megfigyelési lehetőséget biztosít az ott táborozók részére. Ezt, illetve a szakember segítségével végzett madárgyűrűzést eddig is sok csoport igényelte. Elérhető közelségben (maximum 20-30 km) védett terület is található, pl. a Velencei Madárrezervátum, a Pákozdi Ingókövek, az arborétum, illetve a gyurgyalagtelep, pázmándi kvarcitsziklák, a Sárréti, Sárvízvölgyi K-Bakonyi-, Vértesi Tájvédelmi Körzet stb. Valamennyi védett területre - csak vezetővel - terepbejárást tudunk biztosítani.
 imaház, kápolna
 

Magyarok Nagyasszonya kápolna Seregélyes-Szőlőhegy

Telefon szám: +36-22 447-213
Cím: 8111 Seregélyes, Dunaújvárosi út
Link: www.seregelyes.hu

A Szőlőhegyi Magyarok Nagyasszonya kápolna 1928-ben épült.
 kastély, kúria
Festői környezet, gondozott park, csodálatos építészeti látnivaló, és egyedülálló bútorzat. Látogatását egészítse ki hangulatos éttermeinkben, és szórakoztató programjainkkal. Látogasson el hozzánk.
 

Zichy-Hadik kastély

Cím: 8111 Seregélyes, Kastély u. 5.
Link: www.seregelyes.hu

A Zichy család 1821-ben építette a falu parkjában található klasszicista stílusjegyeket viselő kastélyt. Az épülete valószínűleg Pollack Mihály tervezte, a nagyterem freskóit pedig Pich Ferenc festette.
 néprajzi gyűjtemény, tájház
A néprajzi értékek bemutatása, a hagyomány és a múlt üzenetének átadása kiemelt figyelmet kap. Többnyelvű információ és háttéranyagok engednek közelebb a tárgyakhoz. Gyűjteményünk szívesen várja az érdeklődőket és a néprajzkutatókat.
 

Tájház - Seregélyes

Cím: 8111 Seregélyes, Fő utca
Link: www.seregelyes.hu

A Seregélyes Fő utcáján elhelyezkedő Tájház hűen tükrözi a régi népi építészet egyszerűségét, nagyszerűségét. Itt kapott helyet a népművészeti kiállítás, amely a helyi népviseletet és kézműves tevékenységet mutatja be, eredeti darabok kiállításával. A településen ma is ápolják a régi népi hagyományokat: hímzőkör és helyi fafaragók szorgos munkája dicséri e törekvést
 templom
 

Református templom - Seregélyes

Cím: 8111 Seregélyes, Fő utca 209.
Link: www.seregelyes.hu
Telefon szám: +36-22 447-025

Református templom - Seregélyes Egy kis imaterem helyett a reformátusok 1736-ban kőtemplomot építettek, amit a Türelmi Rendelet kihirdetése után az északi fal kivételével elbontottak és tornyával együtt 1793-95-ben mai formájára építették. A templom építésének 200. évfordulójára használható állapotba került a karzat, kerítés és járda épült.


Római katolikus templom - Seregélyes

Cím: 8111 Seregélyes, Fő utca 199.
Link: www.seregelyes.hu
Telefon szám: +36-22 447-213

Szent Flórián vértanú titulusú római katolikus templom - Seregélyes


Seregélyes-Szőlőhegy szórvány temploma

Cím: 8111 Seregélyes-Szőlőhegy, Liszt Ferenc utca 1.
Link: www.seregelyes.hu
Telefon szám: +36-22 447-025

Seregélyes-Szőlőhegy szórvány temploma. A szőlőhegyi templom 1952-ben épült 10 m magas toronnyal. 70 ülőhelyes. A reformátusok száma 1994-ban 110 lélek, jelenleg 60. 2007 óta új harang is van a toronyban (a régit a templom mellett álló haranglábról ellopták), mely 90 kg-os és Lengyelországban öntötték.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner