12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Sellye
www.sellye.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Nagy Attila E-mail: hivatal@sellye.hu
 Telefon: +36-73-580-900 Fax: +36-73-580-900
arborétum,    emlékmű, műemlék, szobor,    kastély, kúria,    múzeum,    növénykert, park,    SZÉP Kártya elfogadóhely,    templom

 arborétum
Arborétum. Többszáz/többezer különleges növényfaj, ritka fák, virágok és kertészeti kompozíciók által válik csodálatossá a kirándulás. Arborétumunk várja a pihenni vágyókat.
 

Arborétum - Sellye

Cím: Sellye
Link: www.sellye.hu

Kuriózum a barokk Draskovich kastély 7,5 hektáros arborétuma is hatalmas mamutfenyőivel, platánjaival, homokon is jól növekedő akácfáival. Ebben a csodás parkban Kanadától Kínáig a világ majd valamennyi jellegadó fenyőféléje felsorakozik.
 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

Szobrok - Sellye

Cím: Sellye

Szobrok - Sellye
 kastély, kúria
Festői környezet, gondozott park, csodálatos építészeti látnivaló, és egyedülálló bútorzat. Látogatását egészítse ki hangulatos éttermeinkben, és szórakoztató programjainkkal. Látogasson el hozzánk.
 

Volt Draskovich-kastély - Sellye

Cím: 7690 Sellye, Köztársaság tér 7.
Link: www.sellye.hu

Draskovich kastély a város központjában, ma diákotthon, de a vendégforgalom számára is kínál kényelmes szálláshelyet.
 múzeum
 

Kiss Géza Ormánsági Múzeum, Skanzen

Cím: 7690 Sellye, Köztársaság tér 6.
Link: www.sellye.hu
Telefon szám: +36-73-480-201

A múzeum nyitva tartása felújítás miatt átmenetileg szünetel.
 növénykert, park
Különleges növényfajok, ritka fák, virágok és kertészeti kompozíciók által válik csodálatossá a kirándulás. Parkunk várja a pihenni vágyókat.
 

Volt Draskovich-kastély 17 holdas parkja

Cím: 7690 Sellye, Köztársaság tér 7.

A Draskovich kastély körüli 7,65 hektáros arborétum 1965 óta természetvédelmi terület, mely botanikai értékei miatt került védelem alá. Az arborétum számtalan ritkaságot rejt magában, s Dél-Dunántúl legszebb és legfajtagazdagabb parkja. Mai állománya 240 lombhullató és 115 örökzöld fajta. Idegenforgalmi értékét növeli az is, hogy a Nemzetközi Festő- és Faszobrász Alkotótáborokban készített alkotások közül mára 11 faragott szobor került felavatásra területén. A ritkaságok között kell megemlíteni a mamutfenyőt, a balzsamfenyőt, a jegenyefenyőt és a japánakácot.
 templom
 

Római katolikus templom - Sellye

Cím: Sellye
Kapcsolattartó személy: Nemes József plébános

A sellye római katolikus templomot a volt grófi magtárból alakították át 1913-ban, ebben az évben szentelte fel gróf Zichy Gyula pécsi püspök Szentháromság tiszteletére.A főoltár a Szentháromságot ábrázolja, meglepő módon egy női alakkal. Művészettörténészek szerint a kegyúr felesége. A jobboldali mellékoltár Nepomuki Szent Jánost, a baloldali Szent József halálát ábrázolja.A főoltárkép mellett a szerzetesek által faragott Szent István király és szent Imre herceg szobrai állnak.


Református templom - Sellye

Cím: Sellye
Link: www.sellye.hu

A sellyei háromtornyos református templom 1872-ben nyerte el jelenlegi alakját, többszöri átépítéssel. Eredetileg a templom dombon egy ferences kolostor állt.

Honlap készítés, honlapkészítés, program készítés, domain, tárhely szolgáltatás - SoftWinner Kft.