12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Sellye
www.sellye.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Nagy Attila E-mail: hivatal@sellye.hu
 Telefon: +36-73-580-900 Fax: +36-73-580-900
arborétum,    emlékmű, műemlék, szobor,    kastély, kúria,    múzeum,    növénykert, park,    SZÉP Kártya elfogadóhely,    templom,    termál gyógyfürdő

 arborétum
Arborétum. Többszáz/többezer különleges növényfaj, ritka fák, virágok és kertészeti kompozíciók által válik csodálatossá a kirándulás. Arborétumunk várja a pihenni vágyókat.
 

Arborétum - Sellye

Cím: Sellye
Link: www.sellye.hu

Kuriózum a barokk Draskovich kastély 7,5 hektáros arborétuma is hatalmas mamutfenyőivel, platánjaival, homokon is jól növekedő akácfáival. Ebben a csodás parkban Kanadától Kínáig a világ majd valamennyi jellegadó fenyőféléje felsorakozik.
 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

Szobrok - Sellye

Cím: Sellye

Szobrok - Sellye
 kastély, kúria
Festői környezet, gondozott park, csodálatos építészeti látnivaló, és egyedülálló bútorzat. Látogatását egészítse ki hangulatos éttermeinkben, és szórakoztató programjainkkal. Látogasson el hozzánk.
 

Volt Draskovich-kastély - Sellye

Cím: 7690 Sellye, Köztársaság tér 7.
Link: www.sellye.hu

Draskovich kastély a város központjában, ma diákotthon, de a vendégforgalom számára is kínál kényelmes szálláshelyet.
 múzeum
 

Kiss Géza Ormánsági Múzeum, Skanzen

Cím: 7690 Sellye, Köztársaság tér 6.
Link: www.sellye.hu
Telefon szám: +36-73-480-201

A múzeum nyitva tartása felújítás miatt átmenetileg szünetel.
 növénykert, park
Különleges növényfajok, ritka fák, virágok és kertészeti kompozíciók által válik csodálatossá a kirándulás. Parkunk várja a pihenni vágyókat.
 

Volt Draskovich-kastély 17 holdas parkja

Cím: 7690 Sellye, Köztársaság tér 7.

A Draskovich kastély körüli 7,65 hektáros arborétum 1965 óta természetvédelmi terület, mely botanikai értékei miatt került védelem alá. Az arborétum számtalan ritkaságot rejt magában, s Dél-Dunántúl legszebb és legfajtagazdagabb parkja. Mai állománya 240 lombhullató és 115 örökzöld fajta. Idegenforgalmi értékét növeli az is, hogy a Nemzetközi Festő- és Faszobrász Alkotótáborokban készített alkotások közül mára 11 faragott szobor került felavatásra területén. A ritkaságok között kell megemlíteni a mamutfenyőt, a balzsamfenyőt, a jegenyefenyőt és a japánakácot.
 templom
 

Római katolikus templom - Sellye

Cím: 7960 Sellye, Dráva u. 9,
Kapcsolattartó személy: Nemes József plébános
Link: www.sellye.hu

A sellye római katolikus templomot a volt grófi magtárból alakították át 1913-ban, ebben az évben szentelte fel gróf Zichy Gyula pécsi püspök Szentháromság tiszteletére.A főoltár a Szentháromságot ábrázolja, meglepő módon egy női alakkal. Művészettörténészek szerint a kegyúr felesége. A jobboldali mellékoltár Nepomuki Szent Jánost, a baloldali Szent József halálát ábrázolja.A főoltárkép mellett a szerzetesek által faragott Szent István király és szent Imre herceg szobrai állnak.


Sellye református temploma

Cím: 7960 Sellye, Domb u. 11
Link: www.sellye.hu
Telefon szám: +36-73 480-309

A sellyei háromtornyos református templom 1872-ben nyerte el jelenlegi alakját, többszöri átépítéssel. Eredetileg a templom dombon egy ferences kolostor állt.
 termál gyógyfürdő
Magyarország egyedülálló vízrajzi adottságainak külön figyelemmel kísért része. Gyönyörű környezet, komfort, tökéletes higiénia, üdítő és frissitő kúrák, terápiák minden korosztálynak. Gyógyító hatása ősidők óta ismert és közkedvelt.
 

Sellye Városi Termálfürdő

Cím: 7960 Sellye, Fürdő u. 42,
Link: www.termalfurdo.hu
Telefon szám: +36-20 931-7800

Sellyén az 1100 fő befogadására alkalmas Termálfürdő 3,2 hektáros parkosított területen várja a pihenni, kikapcsolódni, valamint sportolni vágyókat. A strand területén egy 26-30 °C-os gyermekmedence. Egy 20-26 °C-os sport- és tanmedence áll a látogatók rendelkezésére. Kép: www.termalfurdo.hu

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner