12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Ráckeve
www.rackeve.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Vereckei Zoltán E-mail: rackeve@rackeve.hu
 Telefon: 0036-24 523-333 Fax: 0036-24 485-588
kastély, kúria

 kastély, kúria
Festői környezet, gondozott park, csodálatos építészeti látnivaló, és egyedülálló bútorzat. Látogatását egészítse ki hangulatos éttermeinkben, és szórakoztató programjainkkal. Látogasson el hozzánk.
 

Savoyai-kastély - Ráckeve

Cím: Ráckeve, Kossuth Lajos u. 95.
Link: www.savoyai.hu

         
A ráckevei Savoyai kastély az első 18. századi világi barokk kastély Magyarországon. 1702-ben kezdték építeni Johann Lucas Hildebrandt tervei alapján, s a munkáltok 1721-22-ben fejeződtek be. A megbízó a zentai csata győztes hadvezére, Savoyai Jenő herceg. Az épület mai formáját az 1973-1982 közötti renoválás során kapta. Az épület háromszögű oromdíszében a Savoyai-család címere látható. A párkányzat kőbalusztrádos mellvédjén mitologikus alakok életnagyságú sora áll. A budapesti volt Nemzeti Színház bontásakor két gyönyörű csillár került onnan a kastélyba, melyek a kupolaterem és egyik társalgó világítását szolgálják. Ma a kastély épülete hotel és étteremként funkcionál.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner