12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Sarud
www.sarud.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Tilcsik István E-mail: info@sarud.hu
 Telefon: 0036-36-362 001 Fax: 0036-36-363-203
emlékmű, műemlék, szobor,    falusi turizmus,    horgászat, horgásztó,    Ifjúsági szállás, tábor,    kalandpark, kalandtúra,    média,    mulatság, fesztivál,    néprajzi gyűjtemény, tájház,    néptánc, népdal,    programok, rendezvények,    SZÉP Kártya elfogadóhely,    templom,    uszoda, strand,    utazási irodák, turistainformáció,    vízi sportok, kikötő,    vízitúra

 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

I. Világháborús emlékmű - Sarud

Cím: 3386 Sarud, Kossuth Lajos út 93.

I. Világháborús emlékmű Sarud.


Nepomuki Szent János szobor - Sarud

Cím: 3386 Sarud, Kossuth Lajos utca 5.

Nepomuki Szent János szobor Sarud 1790.


Kőkereszt - Sarud

Cím: 3386 Sarud, Kossuth Lajos utca 87.

Kőkereszt Sarud. A klasszicista emlékmű a Szentháromságot ábrázolja. A kereszt tövében Mária, a keresztre feszített Krisztus fölött a Szentlélek galamb formájában. Efölött az Atyaisten tiarás mellszobra. Forrás: szoborlap.hu
 falusi turizmus
Hagyomány, egy teljes élet. A falvak nyugodt és barátságos környezetével meríthetünk erőt, és engedjük megpihenni gondolatainkat. Ismerje meg minden tájegység hangulatát!
 

Tisza-tó Vendégház Sarud

Cím: 3386 Sarud, Kossuth u. 253.
Telefon szám: +36-20 4343-704
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Link: www.tiszatovendeghaz.hu

Sarudon a Tisza-tó Vendégház 7500 nm, parkosított, zárt kerttel rendelkezik, melyben minden korosztály megtalálhatja a számára megfelelő szórakozási lehetőséget. A házban 8 szoba, 2 konyha kínál céges összejöveteleknek, baráti társaságoknak nyugalmas és élményekkel teli kikapcsolódást. A Tisza-tó Vendégház 2 szinten 4-4 szobával, 2 fürdőszobával, és 2 jól felszerelt konyhával várja kedves vendégeit. Kertjében íjászpálya van, melyet egyszerre 8 vendég vehet igénybe, foci-, tollaslabda-, modern fúvócső pálya, 6 pályás mini golf sok akadállyal melyek felnőtteknek, és gyerekeknek egyaránt fokozza a versenyszellemüket. Az eszközök és a túrakerékpárok vendégeink számára ingyenesek. K&H, MKB és OTP Szép kártyát elfogadóhely.
 horgászat, horgásztó
Kiváló természeti környezet, végtelenül nyugodt körülmények és halban gazdag vízterület várja a horgászat szerelmeseit.
 

Tündérrózsa hajókikötő - Sarud

Cím: Sarud, Tisza folyó jobb part. Pf: 7.
Telefon szám: +3620 619-3025; +3620-9690-037
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Link: sarudikikoto.hu
Kapcsolattartó személy: Gál János

Fogásra vágyó horgászoknak etetett horgászhelyet kínálunk. A kikötő a Tisza-tó legvadregényesebb, valamint a legnagyobb hajózható összefüggő víz terület határán fekszik. Csendes csónakázás közben találkozhatunk a szinte érintetlen természettel különleges állat és növény világgal. Remek fogási és pihenési lehetőségekkel várjuk. Bővebb információ a szórólapon.


Tisza-tó Sarud

Cím: Sarud, Tisza-tó
Link: www.sarud.hu

A Tisza folyó - amelyet a benne szállingózó, milliárdnyi finom homokszemcse miatt szőke Tiszának is szoktak becézni - egykori legendásan gazdag halbősége látszott visszatérni az elárasztott területen. A tó középső része, Magyarország legnagyobb összefüggő horgászvize ma is a pecások paradicsoma: több mint ötven halfaj él benne, közülük tizenkettő védett. A Tisza-tó környékén bízvást elhihetjük azokat a horgásztörténeteket, amelyeket másutt nagyotmondásnak gondolnánk, és hitetlenkedve fogadnánk.
 média
 

Sarud Tv

Cím: Sarud
Link: sarudtelevizio.webnode.hu
Kapcsolattartó személy: Szőllősi Dávid

Hírek, tudósítások Sarudról.
 néprajzi gyűjtemény, tájház
A néprajzi értékek bemutatása, a hagyomány és a múlt üzenetének átadása kiemelt figyelmet kap. Többnyelvű információ és háttéranyagok engednek közelebb a tárgyakhoz. Gyűjteményünk szívesen várja az érdeklődőket és a néprajzkutatókat.
 

Tájház - Sarud
Prospektus letöltés, Prospectus download

Cím: Sarud, Kossuth u.
Link: www.sarud.hu
Kapcsolattartó személy: Bartha Mihályné
Telefon szám: +36-36/362-064

Tájházunk minden nap látogatható, a gondnok Bartha Mihályné (Kossuth u.44.) a szomszédos házban található. Részletes leírás az ikonra kattintva olvasható, tölthető le.
 néptánc, népdal
Tájegységek neves művészei, tánccsoportok mutatják be a hagyomány övezte magyar néptáncot. Kulturtörténeti érték itthon és külföldi bemutatók során.
 

A sarudi Pávakör

Cím: Sarud
Link: www.sarud.hu
Kapcsolattartó személy: Varga János

A sarudi Pávakör 30 éve, 1977 őszén alakult. Célul tűzték ki a község népdalkincsének felkutatását, megőrzését, és egyéb hagyományok ápolását, a községi ünnepségek színvonalasabbá tételét. Az alapító tagok közül heten ma is tagjai a csoportnak. A megye, sőt az ország számos településén szerepeltek hosszú fennálásuk során. A hazai fellépéseken kívül szerepeltek Szlovákiában és Erdélyben is. Készült velük rádiófelvétel, és ők adták egy - a nádfeldolgozásról szóló - ismeretterjesztő kisfilm kisérőzenéjét. Az eltelt 30 év alatt felelevenítették a falusi színjátszás, a szüreti felvonulás és bál hagyományát, többször bemutatták az un. Sarudi Lakodalmas-t.
 programok, rendezvények
 

Péter - Pál napi Aratófesztivál Sarud

Cím: Sarud, Tisza-tó, Szabadvizi Strand
Link: www.sarud.hu
Telefon szám: +36-36/362-001

2018. június 30-án huszonhatodik alkalommal rendezik meg a falusi társadalmak legnagyobb ünnepének az aratásnak hagyománytisztelő Péter - Pál napi Aratófesztiválját Sarudon.


Traktoros Ügyességi Verseny Sarud

Cím: Sarud, Tilcsik Farm
Link: www.sarud.hu
Telefon szám: +36-20 2155-391
Kapcsolattartó személy: Tilcsik István

Traktoros Ügyességi Verseny Sarud 2011. augusztus 12-14. Helyszín: Tilcsik Farm (GPS: N: 47° 36,684′ E: 020°34,973′)


Péter - Pál Napi Arató Fesztivál Sarudon

Cím: 3386 Sarud, Kalandpart
Link: www.elmenyfalu.hu
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Mikortól: 2018-06-30
Meddig: 2018-06-30

Az új kenyér ünnepe Sarudon. Ebben a kis faluban igyekszünk életben tartani a hagyományokat is. Ezek közül az egyik legkedvesebb az Arató ünnep, amikor megelevenednek a hagyományok, a rendvágás, a marokszedés, a kéve kötés, amivel már csak ilyen ünnepekkor találkozunk. Az aratás a Tisza-tó közelében található táblában zajlik, a kiegészítő rendezvények a Kalandparton kerülnek lebonyolításra. Szeretettel várjuk az érdeklődőket!
 SZÉP Kártya elfogadóhely
K&H. MKB és OTP Széchenyi Pihenő Kártya (SZÉP kártya) elfogadóhelyek Magyarországon.
 

SZÉP kártya elfogadóhelyek Sarud

Cím: 3386 Sarud
Link: www.szeporszag.hu/Sarud.telepules

Széchenyi Pihenő Kártya (SZÉP kártya) elfogadóhelyek Sarudon. A részletes lista az ikonra katiitntva olvasható.
 templom
 

Római Katolikus Templom - Sarud

Cím: 3386 Sarud, Kossuth út 41.
Telefon szám: +36 36 362-068
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

Sarud már az államalapítás idején lakott település volt, a község és a környék helyneveiből következtetve egyenesen Sarolt fejedelemasszony, Géza fejedelem felesége, Szt. István, első királyunk édesanyja szállásterülete, illetve birtokai közé tartozhatott. Korai templomáról is van tudomásunk, hiszen egy 1261-es oklevél a helységet "Sarouldeghaz" néven nevezi, mely mindenképpen azt jelenti, hogy un. "egyházas hely", azaz templommal bíró, jelentősebb település lehetett.
 uszoda, strand
Magyarország egyedülálló vízrajzi adottságainak külön figyelemmel kísért része. Forrásokból táplált egyedi medencék, a sportolni és lubickolni vágyókat várják szép környezetben, teljes higiéniával és komforttal. Frissüljön fel nálunk!
 

Szabadvízi strand - Sarud

Cím: Sarud, Tiszapart
Telefon szám: +36-30-377-2255
Fax szám: +36-36-462-413

A Szabadvízi strand kitűnően alkalmas családi hétvégék eltöltésére, itt szép és tiszta környezetben mindent megtalál akár pihenésre, szórakozásra, napozásra, sportolásra, csúszdázásra vágyik.
 utazási irodák, turistainformáció
Programszervezés, részletes tájékoztatás, szállásajánlatok, és figyelmes vendéglátás. Várjuk Önöket!
 

Info-Pont - Sarud

Cím: Sarud
Telefon szám: +36-30-233-0354
Fax szám: +36-36-552-008
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Link: www.sarud.hu

A falunkba érkezők a nyári időszakban a Polgármesteri Hivatal közelében, az út mellett találhatják a Sarudiak Egyesülete által működtetett Info-Pontot. Hétvégeken, amikor nagyobb falunkban a túrista-forgalom, helybeli diákok, és az egyesület tagjai teljesítenek itt szolgálatot. A látnivalókról, programokról, közlekedési, túrázási, üdülési és szálláslehetőségekről kaphatnak itt információkat a hozzánk érkezők.
 vízi sportok, kikötő
 

Tündérrózsa Hajókikötő kikötő - Sarud
Prospektus letöltés, Prospectus download

Cím: Sarud, Tisza folyó jobb part. Pf: 7.
Telefon szám: +36-20-619-3025; 20-9690-037
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Link: sarudikikoto.hu
Kapcsolattartó személy: Gál János

A Tündérrózsa Hajókikötő a Tisza-tó legvadregényesebb, valamint a legnagyobb hajózható összefüggő víz terület határán fekszik. Csendes csónakázás közben találkozhatunk a szinte érintetlen természettel különleges állat és növény világgal. Remek fogási és pihenési lehetőségekkel várjuk.
 vízitúra
Romantikus pillanatok a gyönyörű környezetben. Hangulatos program pároknak és családok számára. Kijelölt túraútvonalak, pontos látnivaló térképek, figyelmes és ötletes pihenők várják a barangolni vágyókat. Túravezetők segíthetik kikapcsolódásukat.
 

Vízítúrák a Tündérrózsa hajókikötőből

Cím: Sarud, Tiszapart
Telefon szám: +3620-619-3025; +3620 9690-037
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Link: sarudikikoto.hu
Kapcsolattartó személy: Gál János

Szívesen visszarepülne az időben és megismerné a Tisza szabályozása előtti vadregényes, árvízjárta területeket, a természet nyújtotta harmóniát, az ősi állapotokat? A 127 négyzetkilométernyi vízfelület kétharmada kiemelt jelentőségű vizes élőhelyként a Ramsari egyezmény hatálya alá tartozik, a Hortobágyi Nemzeti Park bemutató területeként pedig a világörökségi rangot is elnyerte.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner