12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Salgótarján
www.salgotarjan.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Fekete Zsolt E-mail: polgarmester@salgotarjan.hu
 Telefon: +36-32 417-255 Fax: +36-32 310-838
állandó kiállítás,    cukrászda,    egyedi ritkaság,    emlékmű, műemlék, szobor,    fogorvosok,    múzeum,    programok, rendezvények,    sétáló utca, városkép,    szálláshely,    SZÉP Kártya elfogadóhely,    templom,    történeti múzeum,    utazási irodák, turistainformáció,    vár, várrom

 állandó kiállítás
Kiemelkedő gyűjtőmunka és egyedi tartalma minden látogatónak valódi élményt szerez. Többnyelvű információ és háttéranyagok engednek közelebb a tárgyakhoz. Látogassanak el hozzánk.
 

Petőfi-kunyhó - Somoskővár

Cím: Somoskővár

A somoskői vár alatt, a Petőfi-emlékligetben található az a kunyhó, melyben a költő 1845 június 12.-ei látogatása során megpihent. A kunyhó a felújítás során új tetőt kapott, és az emlékkiállításnak is helyet ad.


Dornyay Béla Múzeum Képtára - Salgótarján

Cím: 3100 Salgótarján, Múzeum tér 2.
Telefon szám: +36-32 520-700
Fax szám: +36-32 314-169
Link: www.dornyaymuzeum.hu/kiallitas/keptar/4

A Dornyay Béla Múzeum Képtára az intézmény képzőművészeti gyűjteményének legértékesebb egységére, az ún. Mihályfi gyűjteményre épül. Mihályfi Ernő (1898-1972) jeles publicista a gyűjteményét elsődlegesen a két világháború között tevékenykedő, kiemelkedő hazai, elsődlegesen avantgárd alkotók - Uitz Béla, Derkovits Gyula, Mattis Teutsch János, Pór Bertalan - művei alkotják.
 egyedi ritkaság
 

Csillagvizsgáló - Salgótarján

Cím: Salgótarján, Gedőcz-tető, Gedőczi u. 36.
Telefon szám: +36-32/310-250; 30/910-88-68
Link: csillagvizsgalo.fw.hu
Kapcsolattartó személy: Könnyű József

A salgótarjáni csillagvizsgáló nyitva tartása: Sötétedéstől (19 ó.) derült égbolt esetén elsősorban pénteki és szombati napokon. Szakmai programok alkalomszerűen, szakköri foglalkozások: szombati napokon 18 órától. Csoportok látogatása a hét bármely napján előzetes (min 48 óra) bejelentkezés alapján.


Boszorkánykő - Salgótarján

Cím: Salgótarján, külterület
Link: www.salgotour.hu

Salgó várától déli irányba haladva, néhány perces sétával érhetjük el Boszorkánykő (Kis-Salgó) szikláit. A Boszorkánykő körül kialakított geológiai tanösvény egy kisebb hasadékvulkán igen változatos kőzeteit mutatja be. Láthatunk itt mélyből felszakított üledékzárványokat, hajlott lávalemezeket, kukoricacsövesedő bazaltoszlopokat stb. Ez utóbbi a bazalt egy jellegzetes mállási formája. A sziklagerinc K-i fala közel függőleges, ez az egykori törésvonal természetes úton kibontódott fala, ami elérheti a 15-20 m magasságot is. A néveredethez kapcsolódó monda szerint itt szabadultak meg a boszorkánysággal megbélyegzett asszonyoktól.
 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

Köztéri szobrok - Salgótarján

Cím: Salgótarján
Link: www.salgotarjan.hu

Salgótarjánban található köztéri szobrok.


I. Világháborús emlékmű - Salgótarján

Cím: Salgótarján-Salgóbánya

Elsı világháborús honvéd emlékmű alkotója ismeretlen. Salgótarján-Salgóbánya, központi park (homokkő, műkő)
 múzeum
 

Bányamúzeum - Salgótarján

Cím: 3100 Salgótarján, Zemlinszky Rezső út 1.
Telefon szám: +36-32-420-258
Fax szám: +36-32-512-335
Link: banyamuzeumsalgotarjan.lapunk.hu

A magyarországi barnakőszén bányászat egyik legjelentősebb szénmedencéjében a gazdag barnakőszén vagyon sokáig ismeretlenül rejtőzött a föld mélyében. a 18. század elején érdeklődést keltő, majd a század utolsó harmadában felfedezett széntelepek Salgótarjánt az egész medence szénbányászatának központjává emelték. Hazánk első földalatti bányamúzeuma, szinte a város szívében 1965 . április 30.-án nyitotta meg kapuit a bel- és külföldi turisták előtt az egykori József lejtősakna felhagyott, de még épségben lévő vágatrendszerében. A szomszédos bányakolónia egyik megmaradt tiszti lakásában 1985-ben a történeti kiállítás, 1986-ban pedig a külszini bemutató nyilt meg. Állandó kiállítások: Szénbányászat Nógrád megyében a kezdetektők 1946-ig, földalatti bányamúzeum, kibővített külszini géppark.
 sétáló utca, városkép
 

Képek a városról - Salgótarján

Cím: Salgótarján
Link: www.salgotarjan.hu

Salgótarján páratlan természeti értékeit, a természeti környezet szépségeit ajánljuk a hozzánk látogatóknak. Hisszük, hogy a környezetünkben található geológiai ritkaságok, természeti adottságaink, az itt található állat- és növényvilág a 21. század emberéből is ugyanazt a csodálatot és ámulatot váltja ki, mint századokkal korábban élő, végvárakat ide építő elődeiből.
 szálláshely
 

Tarjáni Gyermektábor - Salgótarján

Cím: 3100 Salgótarján, Tóstrand Pf.: 32.
Link: www.tarjantabor.hu
Telefon szám: +36-32-431-140
Fax szám: +36-32-431-140
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

A Karancs-hegy lábánál, gyönyörű erdei környezetben lévő táborunk kedvező lehetőséget kínál erdei iskola, osztálykirándulás, táborozás, családi üdülés szervezésére. Kérésre részletes tájékoztatót küldünk. K&H, MKB és OTP SZÉP kártya elfogadóhely.


Szilváskői Ezüstfenyő Vendégház - Salgótarján

Cím: 3100 Salgótarján - Szilváskőpuszta
Link: www.szilvasko.hu
Telefon szám: +36-30-996-7333,20-552-5042
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Cene Gábor

Szilváskő bazaltoszlopai mindössze 15 percnyire találhatók, a csúcsról páratlan panorámában van része annak, aki a jelzett turistaösvényen felkapaszkodik a 625 m magasra nyúló szirtre. Télen az öt percre lévő két felvonós sípálya várja a hó szerelmeseit akár az esti órákban is, mert a sötétedés beálltával kivilágítják a pályát. Tiszta levegő, erdők, mezők, barátságos és kényelmes szálláshely fogadja az utazót , a szűkebb és tágabb környék látnivalói élményt adnak kicsiknek és nagyoknak egyaránt.


Família Vendégház - Salgótarján
Prospektus letöltés, Prospectus download

Cím: 3104 Salgótarján, Batsányi u. 15.
Link: www.vendeghaz-salgotarjan.hu
Telefon szám: +36-32-440-706,+36-20-574-2395
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Telekné Józsefné Erzsi

A FAMÍLIA VENDÉGHÁZ Salgótarján déli városrészén fekszik. A kétszintes családi ház földszintjén van a 70-80 n2 nagyságú apartman, ami egy db 4 ágyas, tv-s, hűtővel rendelkező szobából , a szoba mellett lévő zuhanyzós, WC-s fürdőszobából , nagy - 22 m2-es - nappaliból áll. A nappaliban szétnyitható kanapé és 1 fotelágy, asztal és 4 szék, valamint nagy tv van. A hálórész függönnyel elkülöníthető. A nappaliból nyílik a felszerelt konyha, a konyha előtt fedett terasz van. Az emeleten 2 db 2 ágyas - az egyik teraszos, hűtős-szoba van, tv készülékekkel, valamint 1 db 2 személyes , tv-vel és hűtővel rendelkező 22 m2 nagyságú szoba , amiben + 2 fotelágy található. A szobáktól 1-1,5 m-re van 2 db zuhanyzós, WC-s vizesblokk, valamint felszerelt teakonyha. Az épület családi házas, zárt udvarban található, ahol a gépkocsik biztonságosan elhelyezhetők. A parkosított kertben bográcsozásra, szalonnasütésre, grillezésre, napozásra is lehetőség van.
 SZÉP Kártya elfogadóhely
K&H. MKB és OTP Széchenyi Pihenő Kártya (SZÉP kártya) elfogadóhelyek Magyarországon.
 

SZÉP kártya elfogadóhelyek Salgótarján
Prospektus letöltés, Prospectus download

Cím: 3100 Salgótarján
Link: www.szeporszag.hu/Salgótarján.telepules
Telefon szám: +36-20 539 9995

Széchenyi Pihenő Kártya (SZÉP kártya) elfogadóhelyek Salgótarján.
 templom
 

Római katolikus Főplébánia temploma - Salgótarján

Cím: 3100 Salgótarján, Rákóczi út 24
Link: salgotarjan-fo.vaciegyhazmegye.hu
Telefon szám: +36-32/310-738

A Kisboldogasszony tiszteletére szentelt támfallal védett, Árpád-kori alapon álló, XVIII. századi barokk templom, városunk és közösségünk méltó büszkesége. A Kisboldogasszony tiszteletére felszentelt római katolikus templom műemléki védelem alatt áll.
 történeti múzeum
 

Dornyay Béla Múzeum - Salgótarján

Cím: 3100 Salgótarján, Múzeum tér 2.
Link: www.dornyaymuzeum.hu
Telefon szám: +36-32 520-700
Fax szám: +36-32 314-169

A múzeumot 1959-ben alapították, a mai épület 1980-ban került átadásra Magyar Géza tervei alapján, mely 2003-ban műemléki védettséget kapott. A legújabb kori tárgyi emlékek gyűjtésére specializálódott múzeum jelenlegi /állandó történeti kiállítása /a XIX-XX. századi történeti múltról ad átfogó képet, melynek címe: " Nógrád az újkorban". /Képtárában/ a XX. század első felének korszakos magyar alkotóinak alkotásai láthatók, többek között: Gulácsy Lajos, Rippl-Rónai József, Mednyánszky László, Uitz Béla, Derkovits Gyula, és Czóbel Béla. A festmények, grafikák, rézkarcok a politikusként és újságíróként is tevékenykedő Mihályfi Ernő gyűjteményéből származnak.Az állandó tárlatok mellett a múzeumban /időszaki kiállításokat/ is rendeznek.
 utazási irodák, turistainformáció
Programszervezés, részletes tájékoztatás, szállásajánlatok, és figyelmes vendéglátás. Várjuk Önöket!
 

Tourinform Iroda - Salgótarján

Cím: 3100 Salgótarján, Fő tér 5.
Link: www.salgotarjan-turizmus.hu
Telefon szám: +36-32-512-315
Fax szám: +36-32-512-316

A salgótarjáni Tourinform Iroda segít megtervezni salgótarjáni kirándulását és információt nyújt szállással, étkezésekkel, rendezvényekkel, aktuális programokkal kapcsolatban.
 vár, várrom
Múltat idéző, híres ütközetek emlékei. Valódi építészeti ritkaság, a többszáz éves események azonnal szemünk elé kerülnek. Történelmi bemutatók és hadijátékok szórakoztatják látogatóinkat. Kiváló kikapcsolódás és ismeret. Várjuk Önöket.
 

Baglyaskő, Bagoly

Cím: Salgótarján, külterület

Baglyaskő, Bagoly


Salgó vára

Cím: Salgótarján, külterület
Link: www.salgotour.hu

Salgótarjántól északra, a Salgóbánya település feletti 625 m magas sziklacsúcson emelkednek a város egyetlen középkori műemlékének, Salgó várának romjai. A várrom és környéke természetvédelmi terület.


Végvárút Kékkőtől Királyhelmecig
Prospektus letöltés, Prospectus download

Cím: Fülek, Vármúzeum
Link: www.filakovo.sk
Telefon szám: 0(0421)-918-975634
Kapcsolattartó személy: Agócs Attila

A Füleki Vármúzeum a Felső-magyarországi Várak Egyesületével karöltve az Európai Unió Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Programjának támogatásával 2009 végén elindította egy dél-szlovákiai várklaszter megszervezését.


A Füleki Vármúzeum, Szlovákia

Cím: Fő u. 14., 986 01 Fülek, Szlovákia
Link: www.filakovo.sk
Telefon szám: +00421-47-4382017
Kapcsolattartó személy: Agócs Attila
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

Salgótarjántól 16 kilométerre található a Füleki Vár. Érdemes megtenni ezt a rövidke utat, hogy megnézzük a felvidék egyik legszebb várát és múzeumát. Szlovákia legfiatalabb tűzhányóinak vidékén áll az ország egyik legrégibb kővára, Fülek, melyet valószínűleg a Kacsics nemzetség építtetett még a tatárjárás előtt. Várnagyai a középkorban rendre Borsod és Gömör megyék ispánjai voltak. Fülek 39 évig volt az Oszmán Birodalom legészakibb szandzsákjának székhelye. A császári hadak általi 1593-as visszafoglalását követően a szélesebb vidék egyetlen „töröktől biztonságos” helyévé vált. Nyitva tartás: március 15. és november 15. között hétfő-vasárnap: 10:00-18:00 A turistaidényen kívül (november 16. és március 14. között) minimum 15 fős csoportok részére előzetes bejelentkezés alapján biztosítunk belépést.
 programok, rendezvények
 

A Jégkorszak című kiállítás

Cím: 3100 Salgótarján, Múzeum tér 2
Link: www.dornyaymuzeum.hu
Telefon szám: +36-32 520-700
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Mikortól: 2014-07-21
Meddig: 2014-09-10

A globális klímaváltozás napjainkban oly sokszor emlegetett és sokakat foglalkoztató jelenség. Vajon a közelmúltunk és főként a jövőnk alakításában mekkora és milyen szerepet játszik az ember? Valóban igaz, hogy jégkorszakban élünk? Milyen hatása volt a legutóbbi jégkorszaknak a környezetre? Milyen nyomait láthatjuk, érezhetjük még ma is? Vajon hogyan változott az élővilág sokfélesége? Mi vár ránk 100 év múlva? A Jégkorszak című kiállítás a téma körül forgó tévhiteket, a jégkorszakról alkotott esetenként téves elképzeléseket tisztázza.


Nyári tábor a Dornyay Béla Múzeumban

Cím: 3100 Salgótarján, Múzeum tér 2.
Link: www.dornyaymuzeum.hu
Telefon szám: +36-32 520-700
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Boros Ágnes, Birkás Babett
Mikortól: 2014-06-30
Meddig: 2014-08-15

Nyári tábor a Dornyay Béla Múzeumban! A programokat tartja: Boros Ágnes múzeumpedagógus. A délelőtti programokat vezeti: Birkás Babett. Az étkezés rendelése miatt előre be kell jelentkezni! Részvételi díj: 7500 Ft/fő/hét, Testvérkedvezmény: 6500 Ft/fő/hét. JELENTKEZNI EGY-EGY NAPRA VAGY DÉLUTÁNI FOGLALKOZÁSRA IS LEHET (14.00-16.00)! Az ár tartalmazza a programokat és a meleg ebédet a Városházán!

Honlap készítés, honlapkészítés, program készítés, domain, tárhely szolgáltatás - SoftWinner Kft.