12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Salföld
www.salfold.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Fábián Gusztáv E-mail: ahegy@t-online.hu
 Telefon: +36-87-471-506 Fax: +36-87-471-506
egyedi ritkaság,    lovaglás,    múzeum,    nemzeti park,    templom

 lovaglás
Festői környezetben, egyedülállóan szép területek várják a lovaglás szerelmeseit. Figyelmes kiszolgálás és kiváló lovarda várja Önöket.
 

Lovaglás -Salföld Major

Telefon szám: +36-87/702-857
Fax szám: +36-87/702-857
Kapcsolattartó személy: Mráz Csaba
Cím: Salföld, Természetvédelmi Major
Link: kali.hu/salfoldmajor

A Balaton-Felvidéki Nemzeti Park Természetvédelmi Majorjában gyönyörû környezetben rendkívül sokszínû programmal várjuk Kedves Vendégeinket egész éven át. Lovasbemutató magyaros vendéglátással.
 nemzeti park
Európában egyedülálló természeti környezet és állatvilág, a Világörökség része. Magyarország különösen védett értéke, kiemelt gondosságot és figyelmet igényel. Kérjük óvja Ön is.
 

Kőtenger Salföld

Cím: Salföld, külterület

A kőtenger úgy keletkezett, hogy a vulkanikus utóműködés idején ezen a vidéken hévizes források törtek föl, és a forró víz az itt található fehér homokot kemény kőhalmazzá cementálta, ragasztotta össze. Ebből jöttek létre a különböző alakzatok, sziklák, innen e kővidék megkapó változatossága. A Kőtengert nemcsak az időjárás alakította, hanem a sziklák egy részét bányászták is.
 templom
 

Római katolikus templom - Salföld

Cím: Salföld

A templomot 1769-ben késő barokk stílusban átépítették, később bővítették.


Köveskúti pálos kolostor- és templomrom - Salföld

Cím: Salföld

A XIII-XIV. században építette fel a magyar alapítású pálos szerzetesrend Mária Magdolna tiszteletére szentelt kolostorát a mai falutól délnyugatra, az erdős Klastrom-völgyben. Az 1307-ben kelt oklevélben említett kolostor 1475-ben búcsúengedélyt is kapott. A régészetileg feltárt templomrom magas alapfalai, ablakbélletei, hajójának gótikus diadalíve, valamint a hozzáépített kolostor kerengővel övezett belső udvarának és celláinak maradványai a hazai kolostorépítészet elragadó emlékei.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner