12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Sajóvelezd
www.sajovelezd.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: PÁL KATALIN E-mail: velezd@gomortel.hu
 Telefon: +36-48/433-093 Fax:  
emlékmű, műemlék, szobor,    néprajzi gyűjtemény, tájház,    templom,    vár, várrom

 néprajzi gyűjtemény, tájház
A néprajzi értékek bemutatása, a hagyomány és a múlt üzenetének átadása kiemelt figyelmet kap. Többnyelvű információ és háttéranyagok engednek közelebb a tárgyakhoz. Gyűjteményünk szívesen várja az érdeklődőket és a néprajzkutatókat.
 

Tájház - Sajóvelezd

Telefon szám: +36-48 433-093
Kapcsolattartó személy: Rejtőné Herbály Erzsébet
Cím: 3656 Sajóvelezd, Rákóczi ú.16.
Link: www.sajovelezd.hu

A településen lévő tájházban megtekinthetők a község múltjának tárgyi eszközei. Az idelátogatók a faluban összegyűjtött, a régi falusi életet felelevenítő háztartási eszközöket, a mezőgazdaságban és az állattenyésztésben használt szerszámokat ismerhetik meg.
 templom
 

Római katolikus templom - Sajóvelezd

Cím: 3656 Sajóvelezd, Petőfi út
Link: www.sajovelezd.hu

A községben a reformáció elterjedése óta nem volt Római Katolikus templom. Az itt élő katolikus híveknek a volt katolikus iskola és az iskola udvarán haranglábon elhelyezett két harang szolgált a vallásuk gyakorlására. Ezért vetődött fel a gondolata annak, hogy szeretnének egy saját templomot. A templom építésének tervét 1998-ban kezdték el az Egri Érsekség anyagi támogatásával. Az építés költségeit elsősorban az érsekség állta, de sok jószándékú támogatóra számíthattak az elkövetkezendő évek alatt, amíg felépült templom. A polgármesteri hivatal és egy budapesti támogató egy nagyobb összeget adományozott.


Református templom - Sajóvelezd

Cím: 3656 Sajóvelezd, Deák út 3.
Link: www.sajovelezd.hu
Telefon szám: +36-48 433 030

1596-ban saját református egyháza volt lelkésszel. Ettől kezdve a falut szinte kizárólag reformátusok lakták, s a lakosság napjainkig megőrizte a református vallását.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner