12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Sajószentpéter
www.sajoszentpeter.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Dr. Faragó Péter E-mail: polgarmester@sajoszentpeter.hu
 Telefon: +36-48 521-037 Fax:  
emlékmű, műemlék, szobor,    horgászat, horgásztó,    múzeum,    szálláshely,    SZÉP Kártya elfogadóhely,    templom

 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

Turulszobor - Sajószentpéter

Cím: Sajószentpéter

Turulszobor Sajószentpéteren a református templom előtti parkban.


Lévay József szülőháza - Sajószentpéter

Cím: Sajószentpéter, Béke tér 31.
Link: www.sajoszentpeter.hu

A kis Kálvin téri házat, melyen emléktábla is hirdeti: "Ebben a házban született Lévay József költő..." A városról szóló valamennyi leírás, műemlékes szakirodalom, honlap Lévay "szülőházaként" emlékezik meg a Kálvin tér 43. szám alatti épületről.


Millennium emlékmű - Sajószentpéter

Cím: Sajószentpéter

Millennium emlékmű Sajószentpéter


Gedeon-kúria - Sajószentpéter

Cím: Sajószentpéter, Kálvin tér 2.

Sajószentpéter régi főterén megcsodálhatjuk a Gedeon család 1770 körül, késő barokk stílusban épült kúriáját. Építtetője feltehetően Gedeon Kelemen volt, aki 1749-ben kapott nemességet. Az épületet oktatási célokra építették át, ma középiskola működik benne.
 horgászat, horgásztó
Kiváló természeti környezet, végtelenül nyugodt körülmények és halban gazdag vízterület várja a horgászat szerelmeseit.
 

Boldva-sajószentpéteri út melletti kavicsbányató

Cím: Sajószentpéter, külterület
Link: www.emhe.hu

A három bányató Sajószentpéter község alsó végétől keletre, a Miskolc bánrévei közlekedési úttól kb 500 m-re helyezkedik el, a vasútvonal keleti oldalán. I. sz. tó: hasznos vízfelülete 11,813 m2 = 1,18 ha, átlagos mélysége 3 m. A partok meredekek, hirtelen mélyülő. II. sz. tó: hasznos vízfelülete 6650 m2 = 0,66 ha, átlagos mélysége 3 m. A partok meredekek, hirtelen mélyülő. III. sz. tó: hasznos vízfelület 3038 m2 = 0,3 ha, átlagos mélység 3 m. A partok meredekek, hirtelen mélyülő.
 múzeum
 

Lévay Emlékház - Sajószentpéter

Cím: Sajószentpéter, Kálvin tér 43.
Link: www.sajoszentpeter.hu
Telefon szám: +36-48 521-053

Lévay József (1825-1918) költő és műfordító, Borsod vármegye egykori főjegyzője, alispánja bútorait, használati tárgyait mutatják be, írásai és dokumentumok segítségével idézik fel életét, munkásságát.
 szálláshely
 

Harica Apartmanház

Cím: 3770 Sajószentpéter, Kossuth u. 119.
Link: www.harica.szavakft.hu
Telefon szám: +36-70 409-5812
Fax szám: +36-48 820-220
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

Miskolctól 11 km-re, Kazincbarcikától 5 km-re fekvő településünkön a III. kategóriájú Harica Apartmanház várja vendégeit. Az apartmanház 11 kétágyas, 3 franciaágyas és egy háromágyas szobával rendelkezik. A szobák fürdőszobásak, televízióval felszereltek. Az épületben található egy melegítőkonyha amely tűzhellyel, hűtőgéppel, kávéfőzővel, mikrohullámú sütővel és edényekkel, poharakkal, evőeszközökkel felszerelt. A szobák nem dohányzóak. Az apartmanház különterme 25-30 fős rendezvények, továbbképzések rendezésére alkalmas. Étkezési lehetőség a panziótól 100 m-re lévő Korona étteremben vagy házhozszállítással a kazincbarcikai Buffaló Ételbárból. Az apartmanház udvarán bográcsozásra, szalonnasütésre van lehetőség. MKB és OTP SZÉP kártya elfogadóhely.
 templom
 

Református műemléktemplom - Sajószentpéter

Cím: Sajószentpéter, Kálvin tér 13.
Telefon szám: +36-48-345-785;+36-30 636-1514
Kapcsolattartó személy: Borbély János lelkipásztor

Sajószentpéter régi Fő terének legszebb és legjelentősebb épülete a XIV. században épült, eredetileg gótikus stílusú, majd átépítése után reneszánsz és barokk stílusjegyeket is hordozó református templom, melynek külseje egyszerű, hajója támpillérekkel megerősített. Tornya 35 méter magas, kupoláját rézlemezekkel fedték be és a katolikus kereszt helyett csúcsán 1705-től a reformációt hirdető csillag látható. A templom eredeti gótikus boltozata a török támadások illetve az 1752-es tűzvész során szakadt be, festett kazettás mennyezettel állították helyre. A műemlék épület ma az istentiszteleti alkalmak mellett kulturális események, koncertek helyszíne is.


Római katolikus templom - Sajószentpéter

Cím: Sajószentpéter, Kossuth u.
Telefon szám: +36-48 345-456
Kapcsolattartó személy: Takács Alajos plébános
Link: www.sajoszentpeter.hu

Szentmise Vasárnap 1/2 10-kor, szombaton este 6 órakor, (a téli időszámításban 5 órakor) van szentmise. Minden hónap első vasárnapján du. 1/2 3-tól szentségimádási óra. Keresztelés a hónap 2. vasárnapján. A szentmise után.


Görög Katolikus Templom - Sajószentpéter

Cím: Sajószentpéter, Vörösmarty u. 12.
Telefon szám: +36-48-708-474,+36-30-953-6067
Kapcsolattartó személy: Pacsai János parókus
Link: www.szentpeter.hu

A Magyar Görög Katolikus Egyház a római pápával, mint Szent Péter utódjával teljes egységben lévő önálló részegyház, amelyet a nyugati (római katolikus, latin rítusú) részegyházaktól elsősorban a liturgikus élet bizánci rítusa és az arra épülő lelkiség különböztet meg. Az alapító püspök 1972-ben hozta létre görög katolikus egyházközséget, korábbiakban településünk görög katolikus hívei Múcsonyhoz tartoztak.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner