12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Sajómercse
www.sajomercse.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Kovács Zoltán E-mail:
 Telefon: +36-48 432-892 Fax: +39-48 432-892
egyedi ritkaság,    emlékmű, műemlék, szobor,    falusi turizmus,    növénykert, park,    sétáló utca, városkép,    templom

 egyedi ritkaság
 

Czimer-malom - Sajómercse

Cím: 3656 Sajómercse,

A Királdi-patak vizére építve az 1800-as években működött egy vízimalom, egyházi urasági tulajdonban. Ezt Czimer József megvásárolta és 1933-ban átépítette hengermalommá, amely 1949-ig működött. Az épület ma is megvan, korábban ipari műemléki védelem alatt állt. Tulajdonosáról Czimer-malomnak nevezik.


Várhegy - Sajómercse

Cím: 3656 Sajómercse,

 
A Sajómercse határában lévő Várhegyről, illetve az itt lévő várról semmilyen történelmi adat nem áll rendelkezésünkre, minden bizonnyal a XV. század közepén a Sajó völgyét uraló cseh husziták építették. Giskra és alvezérei (Komoróczky és Walgatha) Bonfini szerint több várat építettek a környéken (Vadna, Galgóc, Németi), valamint néhány kisebb erődítményt (ágyúállást és táborhelyet) is emeltek - ezek egyike lehetett a mercsei Vár-hegy sánca is.
 falusi turizmus
Hagyomány, egy teljes élet. A falvak nyugodt és barátságos környezetével meríthetünk erőt, és engedjük megpihenni gondolatainkat. Ismerje meg minden tájegység hangulatát!
 

Érsek Udvar - Sajómercse

Cím: 3656 Sajómercse, Rákóczi u. 44.
Telefon szám: +36-30-210-8120
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Link: www.mercse.hu

Sajómercsén egész évben igénybe vehető a felújított, összkomfortos falusi porta, amely 5 másfél szobás apartmannal áll a pihenni, kikapcsolódni vágyók rendelkezésére


Gabika Vendégház - Sajómercse

Cím: 3656 Sajómercse, Petőfi út 25.
Telefon szám: +36-48-431-373
Fax szám: +36-48-531-018

Vendégházunk a Bükk-Gömör térség csodálatosan szép és nyugodt pihenést nyújtó területén, egy pici faluban, Sajómercsén található.
 növénykert, park
Különleges növényfajok, ritka fák, virágok és kertészeti kompozíciók által válik csodálatossá a kirándulás. Parkunk várja a pihenni vágyókat.
 

Millenniumi Emlékpark - Sajómercse

Cím: 3656 Sajómercse,

 
A település központjában került kialakításra a Millenniumi Emlékpark a hét vezér alakjával, valamint egy szép játszótér fából faragott játékokkal, saját kivitelezéssel készítve.
 templom
 

Római katolikus templom Sajómercse

Cím: 3656 Sajómercse,

Római katolikus templom Sajómercse

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner