12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Sümeg
www.sumeg.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Végh László E-mail: sumegph@t-online.hu
 Telefon: +36-87-550-750 Fax: +36-87-352-578
egyedi ritkaság,    emlékmű, műemlék, szobor,    étterem,    hadijátékok,    híres személy,    lovaglás,    múzeum,    néptánc, népdal,    programok, rendezvények,    szálláshely,    SZÉP Kártya elfogadóhely,    templom,    utazási irodák, turistainformáció,    vadászat,    vár, várrom

 egyedi ritkaság
 

Kovakőbánya - Sümeg

Telefon szám: +36-87-352-219
Cím: Sümeg, Mogyorósdomb

Mintegy 4500 éves neolit mélyművelésű bánya. A világosabb, okkerszínű alapkőzetben sötétebb barnás kovagumók láthatók. Két kisebb táró indítását láthatjuk, vájvéggel. A bányában gímszarvas agancsából készült vájóeszközökkel és nagyobb kavics formájú ütőkövekkel fejtették a töredezett kőzetben elhelyezkedő kovagumókat. A két kézzel fogható, feszítővasként használt agancsdarabok mellett találtak a feltárások során nyéllyukas agancscsákányt is.
 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

Kisfaludy Sándor és Szegedi Róza síremléke

Cím: 8330 Sümeg, Temető
Link: www.sumeg.hu

Sümeg szülötte Kisfaludy Sándor a városi temetõben van eltemetve, síremlékét érdemes megtekinteni. Ugyancsak e temetõben található Szegedy Róza szép sírköve is.
 étterem
 

Hotel Kapitány**** Étterme Sümeg

Link: www.hotelkapitany.hu
Telefon szám: +36-87-550-166
Fax szám: +36-87-550-167
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

A Hotel Kapitány szálloda történelmi hangulatú étterme a Szent László Lovagkirály Étterem. A szállodában található 150 férőhelyes Szent László Lovagkirály Étteremben középkori díszletek közt megkóstolhatja a korabeli hagyományos és a mai kímélő ételek mestereinek remekeit, de ízelítőt kaphat a nemzetközi konyha specialitásaiból is. Az étkezésekhez a legfinomabb hazai és külföldi italkülönlegességeket kínáljuk. K&H, MKB és OTP SZÉP kártya elfogadóhely.
 hadijátékok
Középkori lovagok, úrnők és bajnokok szórakoztatják ősi romok között a látogatókat. Bajvívás, korhű öltözet, fegyverek és etikett, korabeli konyha és történelmi áttekintés egy kiváló nap része.
 

Várjátékok - Sümeg

Link: www.sumegvar.hu
Telefon szám: +36-87-550-166
Fax szám: +36-87-550-167
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Cím: Sümeg, Sümegi vár

A Balaton-felvidék legjobban helyreállított középkori kővárában minden nyáron színpompás várjátékokkal idézik fel az egykori vitézek életét.
 híres személy
 

Kisfaludy Sándor

Link: sumeg.slyweb.hu
Cím: 8330 Sümeg,

Kisfaludy Sándor költő.Sümeg, 1772. szeptember 27. - Sümeg, 1844. október 28. Sümegen született, hat éves korában családjával Tétre költözött. Győrben és Pozsonyban jogot tanult, majd a katonai pályát választotta. 1793-1796 között a bécsi testőrség tagja. Részt vett a franciák elleni hadjáratban, fogságba esett. 1799-ben leszerelt, a következő évben feleségül vette Szegedy Rózát. Ötvös-pusztán, majd Kámban laktak, 1805-ben pedig Sümegre költöztek, ahol haláláig élt.
 lovaglás
Festői környezetben, egyedülállóan szép területek várják a lovaglás szerelmeseit. Figyelmes kiszolgálás és kiváló lovarda várja Önöket.
 

Capári Lovasiskola

Link: www.capari.hu
Cím: 8330 Sümeg, Váristálló, Vároldal u. 5.
Telefon szám: +36-20 439-1846
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Capári Róbert

A Sümegi Váristállót ma Capári Róbert magánvállalkozó vezeti, ahol 40 ló áll a régi barokk istállóépületben. Jelenleg a lovagolni, lovaskocsizni és a különböző lovasprogramokra vágyó turistákat várja az év minden napján. A környék nagyon kedvez a lovasturizmus számára, lankás völgyek, rétek és erdők váltják egymást a sokszínű tájon. Lóháton és lovaskocsival is nagyszerű élményt jelent egy-egy ilyen túra. Kellemes órákat, napokat lehet lóháton eltölteni, a pihenővel, piknikekkel színezett programokban.
 múzeum
 

A Radeczky Huszáregyesület emlékszobája

Link: www.sumeg.hu
Cím: 8330 Sümeg, Vároldal u. 5.
Telefon szám: +36- 87 352-367

Sümegen a várba felvezető út lábánál áll a XVIII. században épített váristálló, területén egy idegenforgalmi lovas központ működik. Egyik helyiségében Huszármúzeum látható.


Kisfaludy Múzeum

Link: sumeg.slyweb.hu
Cím: 8330 Sümeg, Kisfaludy Sándor tér 1.
Telefon szám: +36-87 550-277

Kisfaludy Sándor szülőháza ad otthont a múzeumnak. Itt nem csak Sümeg történelmével ismerkedhet a látogató. A kiállított tárgyak között a Kisfaludy család személyes tárgyait is megtekinthetik az érdeklődők. Állandó kiállítások: Kisfaludy emlékkiállítás,Kocsis Lajos geológiai gyűjteménye,Darnay emlékkiállítás,Sümegi kerámia,Egyházművészeti gyűjtemény,Lilike, Dr. Szondy Istvánné emlékszoba.


Püspöki Palota - Sümeg

Link: puspoki-palota.hu
Cím: 8330 Sümeg, Szent István tér
Telefon szám: +36-70-466-4036
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Major Katalin – művészeti vezető

A püspöki kastély legkorábbi említése 1675-ből származik, s egy ifjabb Sennyei István veszprémi püspök által kiadott oklevélben találjuk. A palota elődjét, egy kisebb kúriát 1656 körül építtette Széchényi György, veszprémi püspöksége idején. A sümegi püspöki palota nagyszabású koncepciója Padányi Bíró Márton nevéhez köthető, akit 1745-ben szenteltek veszprémi püspökké, s nem sokkal ezután el is kezdte sümegi palotája kiépítését. Ez volt a kezdete a város fénykorának is.
 néptánc, népdal
Tájegységek neves művészei, tánccsoportok mutatják be a hagyomány övezte magyar néptáncot. Kulturtörténeti érték itthon és külföldi bemutatók során.
 

Fehérkövek Néptáncegyüttes - Sümeg

Cím: Sümeg

Fehérkövek Néptáncegyüttes - Sümeg
 programok, rendezvények
 

Végvári napok a Sümegi Várban

Cím: 8330 Sümeg, Várkert
Telefon szám: +36-87-550-166
Link: www.sumegvar.hu

Évente megrendezésre kerülnek a Végvári napok a sümegi várban. Egy hősies lovagi kor történéseit hozza el hozzánk kézzel fogható közelségbe, hiszen a Sümegi vár számos csata főszereplője volt. Imitált csatajátékokkal elevenítjük fel a történelmi eseményeket, melyekben a Sümegi Vár tüzérségi ostroma lesz a fő attrakció. További programok: - történelmi lovasjátékok, - középkori lakomák, - lovagi torna, - andalúz lovasbemutató, - Sümegi Vár és kiállításai, - középkori játszótér, - borfesztivál, - állatsimogató, - középkori vásározók, - hastáncgála.
 szálláshely
 

Hotel Kapitány**** Wellness - Sümeg

Cím: 8330 Sümeg, Tóth Tivadar u. 19.
Telefon szám: +36-87) 550-217
Link: www.hotelkapitany.hu
Fax szám: +36-(87) 550-167
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

Szállodánk karbantartási és felújítási munkálatok miatt 2014. december 21-én 11.00 órától december 27. reggelig ZÁRVA TART. A Hotel Kapitány ****wellness közvetlenül a Sümegi Vár tövében épült történelmi környezetben. A 4*-os tévével, minibárral, telefonnal, internet csatlakozási lehetőséggel felszerelt családi és szuperior szoba várja vendégeit. Keleti stílusban kialakított fürdő és egyedülálló programok várják vendégeinket. K&H, MKB és OTP SZÉP kártya elfogadóhely.
 templom
 

Ferences templom és kolostor - Sümeg

Cím: Sümeg

Az 1949. évi átalakításkor a toronyra barokkos hagymasisakot építettek, kőkeresztes ajtóit kiszedték, fordított alakú lőréseit befalazták. A templom mennyezete és oldalfalai egy részén, valamint a kórus alatti falakon látható a kegyhelyhez fűződő, helyi hagyományokat ábrázoló freskókat Kontuly Béla festette (1950-54).


Római katolikus plébániatemplom - Sümeg

Cím: 8330 Sümeg,
Link: www.sumeg.hu

A templomot 1654-ben a Boldogságos Szűz Mária tiszteletére szentelték. A kolostorépület második emelete, a templom tornya, a kórus, valamint a templomhomlokzat két, kápolnaszerű fülkéje már később 1724-1733 között épült.A 18. századi barokk plébániatemplom oltárképét és freskóit Franz Anton Maulbretsch készítette.Az Ó-és Újtestamentum jeleneteit ábrázoló- a barokk freskófestészet egyik legjelentősebb hazai emlékeként nyilvántartott- festmények miatt a templomot 'a magyar Sixtus-kápolnának' is nevezik.


Evangélikus-református templom - Sümeg

Cím: 8330 Sümeg, Széchenyi tér
Link: www.sumeginfo.hu
Telefon szám: +36-83 312-206

A református és az evangélikus egyház közösen építtette és használja a templomot. Alapkövét 1936. szeptember 20-án tették le és alig egy év alatt felépült. Jelenleg egy héten egyszer tartanak istentiszteletet falai között Sümeg református és evangélikus vallású híveinek. E nap kivételével a templom zárva tart.
 utazási irodák, turistainformáció
Programszervezés, részletes tájékoztatás, szállásajánlatok, és figyelmes vendéglátás. Várjuk Önöket!
 

Tourinform Sümeg

Cím: 8330 Sümeg, Kossuth L. u. 15.
Link: www.sumeginfo.hu
Telefon szám: +36-20 417-6346

A Bakony délnyugati csücskén, a Keszthelyi-hegységet a Kisalfölddel és a Tapolcai-medencével összekapcsoló völgyben fekszik Sümeg. Tourinform - Sümeg
 vadászat
Csodálatos környezetben, kiváló állománnyal, figyelmes vendéglátással várjuk Önöket.
 

Ötvös Vadásztársaság - Sümeg

Cím: 8330 Sümeg, Rendeki u. 24.
Telefon szám: +36-87-550-115
Fax szám: +36-87-550-117

Ötvös Vadásztársaság - Sümeg
 vár, várrom
Múltat idéző, híres ütközetek emlékei. Valódi építészeti ritkaság, a többszáz éves események azonnal szemünk elé kerülnek. Történelmi bemutatók és hadijátékok szórakoztatják látogatóinkat. Kiváló kikapcsolódás és ismeret. Várjuk Önöket.
 

Sümegi vár

Cím: 8330 Sümeg Várkert
Link: www.sumegvar.hu

A Sümegi várat Szent István ajándékozta a veszprémi püspökségnek. A török terjeszkedés évtizedeiben komoly szerepet ka- pott Sümeg vára, hiszen második vonalban védte Magyarországot, illetve Nyugat Európát. A város ugyan többször török kézre került, de a magaslatra épült erődítményt nem tudták bevenni.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner