12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Sümeg
www.sumeg.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Végh László E-mail: sumegph@t-online.hu
 Telefon: +36-87-550-750 Fax: +36-87-352-578
egyedi ritkaság,    emlékmű, műemlék, szobor,    étterem,    fazekasság,    hadijátékok,    híres személy,    kilátó, panoráma,    lovaglás,    múzeum,    néptánc, népdal,    programok, rendezvények,    szálláshely,    SZÉP Kártya elfogadóhely,    templom,    utazási irodák, turistainformáció,    vadászat,    vár, várrom

 egyedi ritkaság
 

Kovakőbánya - Sümeg

Telefon szám: +36-87-352-219
Cím: Sümeg, Mogyorósdomb

Mintegy 4500 éves neolit mélyművelésű bánya. A világosabb, okkerszínű alapkőzetben sötétebb barnás kovagumók láthatók. Két kisebb táró indítását láthatjuk, vájvéggel. A bányában gímszarvas agancsából készült vájóeszközökkel és nagyobb kavics formájú ütőkövekkel fejtették a töredezett kőzetben elhelyezkedő kovagumókat. A két kézzel fogható, feszítővasként használt agancsdarabok mellett találtak a feltárások során nyéllyukas agancscsákányt is.
 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

Kisfaludy Sándor és Szegedi Róza síremléke

Cím: 8330 Sümeg, Temető
Link: www.sumeg.hu

Sümeg szülötte Kisfaludy Sándor a városi temetõben van eltemetve, síremlékét érdemes megtekinteni. Ugyancsak e temetõben található Szegedy Róza szép sírköve is.
 étterem
 

Hotel Kapitány**** Étterme Sümeg

Link: www.hotelkapitany.hu
Telefon szám: +36-87-550-166
Fax szám: +36-87-550-167
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

A Hotel Kapitány szálloda történelmi hangulatú étterme a Szent László Lovagkirály Étterem. A szállodában található 150 férőhelyes Szent László Lovagkirály Étteremben középkori díszletek közt megkóstolhatja a korabeli hagyományos és a mai kímélő ételek mestereinek remekeit, de ízelítőt kaphat a nemzetközi konyha specialitásaiból is. Az étkezésekhez a legfinomabb hazai és külföldi italkülönlegességeket kínáljuk. K&H, MKB és OTP SZÉP kártya elfogadóhely.
 fazekasság
Egyedi népművészeti edények és dísztárgyak forma és művészeti gazdagságával várjuk. Ősi fazekastechnikákat és díszítményeket láthat. Termékeinket nemcsak lakásdísznek vásárolhatja, hanem a hétköznapokban is használhatja.
 

Patonai Fazekasház - Sümeg

Link: sumeginfo.hu/latnivalok-sumeg/patonai-fazekashaz
Telefon szám: +36-87 351-526
Cím: 8330 Sümeg Rákóczi utca 10.

Patonai Ferenc fazekasmester alkotásai a sümegi hagyományokat, a régi formákat és motívumokat tükrözik. Magángyűjteményét 1979-ben nyitotta meg az érdeklődők számára. A fazekas házában családi múzeumot rendezett be, amelyben megtalálhatóak a gyűjtött és a saját készítésű edények is. Patonai Ferenc örökségét viszi tovább a mester keresztfia Nádasi János, aki keresztapja műhelyét vette át és folytatja az ő munkásságát.
 hadijátékok
Középkori lovagok, úrnők és bajnokok szórakoztatják ősi romok között a látogatókat. Bajvívás, korhű öltözet, fegyverek és etikett, korabeli konyha és történelmi áttekintés egy kiváló nap része.
 

Várjátékok - Sümeg

Link: www.sumegvar.hu
Telefon szám: +36-87-550-166
Cím: Sümeg, Sümegi vár
Fax szám: +36-87-550-167
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

A Balaton-felvidék legjobban helyreállított középkori kővárában minden nyáron színpompás várjátékokkal idézik fel az egykori vitézek életét.
 híres személy
 

Kisfaludy Sándor

Link: sumeg.slyweb.hu
Cím: 8330 Sümeg,

Kisfaludy Sándor költő.Sümeg, 1772. szeptember 27. - Sümeg, 1844. október 28. Sümegen született, hat éves korában családjával Tétre költözött. Győrben és Pozsonyban jogot tanult, majd a katonai pályát választotta. 1793-1796 között a bécsi testőrség tagja. Részt vett a franciák elleni hadjáratban, fogságba esett. 1799-ben leszerelt, a következő évben feleségül vette Szegedy Rózát. Ötvös-pusztán, majd Kámban laktak, 1805-ben pedig Sümegre költöztek, ahol haláláig élt.
 lovaglás
Festői környezetben, egyedülállóan szép területek várják a lovaglás szerelmeseit. Figyelmes kiszolgálás és kiváló lovarda várja Önöket.
 

Capári Lovasiskola

Link: www.capari.hu
Cím: 8330 Sümeg, Váristálló, Vároldal u. 5.
Telefon szám: +36-20 439-1846
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Capári Róbert

A Sümegi Váristállót ma Capári Róbert magánvállalkozó vezeti, ahol 40 ló áll a régi barokk istállóépületben. Jelenleg a lovagolni, lovaskocsizni és a különböző lovasprogramokra vágyó turistákat várja az év minden napján. A környék nagyon kedvez a lovasturizmus számára, lankás völgyek, rétek és erdők váltják egymást a sokszínű tájon. Lóháton és lovaskocsival is nagyszerű élményt jelent egy-egy ilyen túra. Kellemes órákat, napokat lehet lóháton eltölteni, a pihenővel, piknikekkel színezett programokban.
 múzeum
 

A Radeczky Huszáregyesület emlékszobája

Link: www.sumeg.hu
Cím: 8330 Sümeg, Vároldal u. 5.
Telefon szám: +36- 87 352-367

Sümegen a várba felvezető út lábánál áll a XVIII. században épített váristálló, területén egy idegenforgalmi lovas központ működik. Egyik helyiségében Huszármúzeum látható.


Kisfaludy Múzeum

Link: sumeg.slyweb.hu
Cím: 8330 Sümeg, Kisfaludy Sándor tér 1.
Telefon szám: +36-87 550-277

Kisfaludy Sándor szülőháza ad otthont a múzeumnak. Itt nem csak Sümeg történelmével ismerkedhet a látogató. A kiállított tárgyak között a Kisfaludy család személyes tárgyait is megtekinthetik az érdeklődők. Állandó kiállítások: Kisfaludy emlékkiállítás,Kocsis Lajos geológiai gyűjteménye,Darnay emlékkiállítás,Sümegi kerámia,Egyházművészeti gyűjtemény,Lilike, Dr. Szondy Istvánné emlékszoba.


Püspöki Palota - Sümeg

Link: puspoki-palota.hu
Cím: 8330 Sümeg, Szent István tér
Telefon szám: +36-70-466-4036
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Major Katalin – művészeti vezető

A püspöki kastély legkorábbi említése 1675-ből származik, s egy ifjabb Sennyei István veszprémi püspök által kiadott oklevélben találjuk. A palota elődjét, egy kisebb kúriát 1656 körül építtette Széchényi György, veszprémi püspöksége idején. A sümegi püspöki palota nagyszabású koncepciója Padányi Bíró Márton nevéhez köthető, akit 1745-ben szenteltek veszprémi püspökké, s nem sokkal ezután el is kezdte sümegi palotája kiépítését. Ez volt a kezdete a város fénykorának is.
 néptánc, népdal
Tájegységek neves művészei, tánccsoportok mutatják be a hagyomány övezte magyar néptáncot. Kulturtörténeti érték itthon és külföldi bemutatók során.
 

Fehérkövek Néptáncegyüttes - Sümeg

Cím: Sümeg

Fehérkövek Néptáncegyüttes - Sümeg
 programok, rendezvények
 

Végvári napok a Sümegi Várban

Cím: 8330 Sümeg, Várkert
Telefon szám: +36-87-550-166
Link: www.sumegvar.hu

Évente megrendezésre kerülnek a Végvári napok a sümegi várban. Egy hősies lovagi kor történéseit hozza el hozzánk kézzel fogható közelségbe, hiszen a Sümegi vár számos csata főszereplője volt. Imitált csatajátékokkal elevenítjük fel a történelmi eseményeket, melyekben a Sümegi Vár tüzérségi ostroma lesz a fő attrakció. További programok: - történelmi lovasjátékok, - középkori lakomák, - lovagi torna, - andalúz lovasbemutató, - Sümegi Vár és kiállításai, - középkori játszótér, - borfesztivál, - állatsimogató, - középkori vásározók, - hastáncgála.
 szálláshely
 

Hotel Kapitány**** Wellness - Sümeg

Cím: 8330 Sümeg, Tóth Tivadar u. 19.
Telefon szám: +36-87) 550-217
Link: www.hotelkapitany.hu
Fax szám: +36-(87) 550-167
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

Szállodánk karbantartási és felújítási munkálatok miatt 2014. december 21-én 11.00 órától december 27. reggelig ZÁRVA TART. A Hotel Kapitány ****wellness közvetlenül a Sümegi Vár tövében épült történelmi környezetben. A 4*-os tévével, minibárral, telefonnal, internet csatlakozási lehetőséggel felszerelt családi és szuperior szoba várja vendégeit. Keleti stílusban kialakított fürdő és egyedülálló programok várják vendégeinket. K&H, MKB és OTP SZÉP kártya elfogadóhely.
 templom
 

Ferences templom és kolostor - Sümeg

Cím: Sümeg

Az 1949. évi átalakításkor a toronyra barokkos hagymasisakot építettek, kőkeresztes ajtóit kiszedték, fordított alakú lőréseit befalazták. A templom mennyezete és oldalfalai egy részén, valamint a kórus alatti falakon látható a kegyhelyhez fűződő, helyi hagyományokat ábrázoló freskókat Kontuly Béla festette (1950-54).


Római katolikus plébániatemplom - Sümeg

Cím: 8330 Sümeg,
Link: www.sumeg.hu

A templomot 1654-ben a Boldogságos Szűz Mária tiszteletére szentelték. A kolostorépület második emelete, a templom tornya, a kórus, valamint a templomhomlokzat két, kápolnaszerű fülkéje már később 1724-1733 között épült.A 18. századi barokk plébániatemplom oltárképét és freskóit Franz Anton Maulbretsch készítette.Az Ó-és Újtestamentum jeleneteit ábrázoló- a barokk freskófestészet egyik legjelentősebb hazai emlékeként nyilvántartott- festmények miatt a templomot 'a magyar Sixtus-kápolnának' is nevezik.


Evangélikus-református templom - Sümeg

Cím: 8330 Sümeg, Széchenyi tér
Link: www.sumeginfo.hu
Telefon szám: +36-83 312-206

A református és az evangélikus egyház közösen építtette és használja a templomot. Alapkövét 1936. szeptember 20-án tették le és alig egy év alatt felépült. Jelenleg egy héten egyszer tartanak istentiszteletet falai között Sümeg református és evangélikus vallású híveinek. E nap kivételével a templom zárva tart.
 utazási irodák, turistainformáció
Programszervezés, részletes tájékoztatás, szállásajánlatok, és figyelmes vendéglátás. Várjuk Önöket!
 

Tourinform Sümeg

Cím: 8330 Sümeg, Kossuth L. u. 15.
Link: www.sumeginfo.hu
Telefon szám: +36-20 417-6346

A Bakony délnyugati csücskén, a Keszthelyi-hegységet a Kisalfölddel és a Tapolcai-medencével összekapcsoló völgyben fekszik Sümeg. Tourinform - Sümeg
 vadászat
Csodálatos környezetben, kiváló állománnyal, figyelmes vendéglátással várjuk Önöket.
 

Ötvös Vadásztársaság - Sümeg

Cím: 8330 Sümeg, Rendeki u. 24.
Telefon szám: +36-87-550-115
Fax szám: +36-87-550-117

Ötvös Vadásztársaság - Sümeg
 vár, várrom
Múltat idéző, híres ütközetek emlékei. Valódi építészeti ritkaság, a többszáz éves események azonnal szemünk elé kerülnek. Történelmi bemutatók és hadijátékok szórakoztatják látogatóinkat. Kiváló kikapcsolódás és ismeret. Várjuk Önöket.
 

Sümegi vár

Cím: 8330 Sümeg Várkert
Link: www.sumegvar.hu

A Sümegi várat Szent István ajándékozta a veszprémi püspökségnek. A török terjeszkedés évtizedeiben komoly szerepet ka- pott Sümeg vára, hiszen második vonalban védte Magyarországot, illetve Nyugat Európát. A város ugyan többször török kézre került, de a magaslatra épült erődítményt nem tudták bevenni.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner