12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Sóshartyán
www.soshartyan.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Tóth Gabriella Julianna E-mail: soshartyan@nograd.net
 Telefon: +36-32-404-900 Fax: +36-32-404-112
egyedi ritkaság,    múzeum,    néprajzi gyűjtemény, tájház,    templom

 egyedi ritkaság
 

Jódaqua-forrás

Cím: Sóshartyán

Jódos gyógyvíz, amely Mária Terézia óta ismert. A magyarországi gyógyvizek közül jódban a leggazdagabb. A golyva és érelmeszesedés ellen hatásos gyógyvizet 1998 óta palackozzák.
 néprajzi gyűjtemény, tájház
A néprajzi értékek bemutatása, a hagyomány és a múlt üzenetének átadása kiemelt figyelmet kap. Többnyelvű információ és háttéranyagok engednek közelebb a tárgyakhoz. Gyűjteményünk szívesen várja az érdeklődőket és a néprajzkutatókat.
 

Falumúzeum - Sóshartyán

Cím: Sóshartyán, Petőfi u.
Link: www.soshartyan.hu

A feleslegessé vált kondásházat 1976-ban alakították helytörténeti múzeummá. Itt láthatók a tárgyi néprajz helyi emlékei, a háztartási eszközöktől a bútorokig. A kéthelyiséges épületben rekonstruálták a szoba korabeli berendezését, a konyhában pedig a paraszti élet egyéb emlékeit állították ki. A mintegy száz tárgyból álló gyűjteményben egyebek mellett láthatók népviseleti ruhadarabok, a fonás, a szövés munkaeszközei stb. Megtekinthető: kályha, lóca, komód, sifoner, szatva, képek, ágy, régi népi ruhák, szövő, kenyérsütő felszerelések. Forrás: www.itthon.hu
 templom
 

Római katolikus templom - Sóshartyán

Cím: Sóshartyán
Link: www.soshartyan.hu

A mai jódosvízforrás-ház helyén állt, a falu legmélyebb fekvésű helyén. 1731-ben még fából épült mondja a Canonica Visitatio három oltárral, szószékkel, három haranggal. 1755-ben már kőtemplom toronnyal, boltozott szentéllyel, fakarzattal, orgonával, három oltárral és három haranggal. Ezt a klasszicizmus korában átépítették.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner