12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Sóly
www.soly.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Kaptur József E-mail: soly@uti.mail.hu
 Telefon: +36-88-587-610 Fax:  
egyházművészet,    emlékmű, műemlék, szobor,    templom

 egyházművészet
Csodálatos műremekek a vallás szolgálatában.
 

Kálvária

E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Cím: Sóly, külterület
Link: iskolakapolna.uw.hu

A képek a megmaradt stációkat és a kereszteket ábrázolják. Sajnos a stációk betétképei hiányoznak, amelyek eredetileg kőből faragott domborművek voltak. Szeretnénk, ha a kálvária újból eredeti formájában helyreállításra kerülne. Hosszú évek után 2004. év Nagyhetében újból voltkeresztúti ájtatosság Boka Tibor diakónus szemináriumi hallgatónak köszönhetően. Remélem, hogy e szép hagyomány és katolikus szokás nem megy feledésbe.
 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

Királyi Kard Emlékhely

Cím: Sóly,
Link: www.soly.hu

Emeltette Sóly község lakossága 1998. július 2-án Szent István és az ellene lázadó Koppány csatájának ezeréves évfordulójára emlékezve.Szent István prágai Szent Vid Székesegyházban őrzött kardjának stilizált mása.
 templom
 

Katolikus Iskolakápolna Sóly - Sóly

Cím: Sóly, Kossuth utca 1
Link: iskolakapolna.uw.hu
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

1910-ben - a növekvő létszámú római katolikus hívők részére a Zirci Ciszterci Apátság építtette az ún. iskolakápolnát. A kicsiny - 12 x 6 méteres alapterületű - templomot a Magyarok Nagyasszonya Szűz Mária tiszteletére szentelték fel. A templomnak csak kis huszártornya van melynek faszerkezetét nemrégen újította fel az egyházközség.


Sóly református templom

Cím: 8193 Sóly,
Link: www.soly.hu

Sóly központjában található templom helyén állt fogadalmi kápolnában írta alá István király 1009-ben a veszprémi püspökséget megerősítő oklevelét. A templom ékei, az 1724-ben készült ritka gazdagsággal díszített fakazettás szószék, karzat, és mennyezet.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner