12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Sátoraljaújhely
www.satoraljaujhely.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: SZAMOSVÖLGYI PÉTER ISTVÁN E-mail: ujhelpmh@t-online.hu
 Telefon: 0036-47-321-359 Fax: 0036-47-321-024
állandó kiállítás,    borkóstoló,    emlékmű, műemlék, szobor,    falusi turizmus,    híres étterem,    horgászat, horgásztó,    Ifjúsági szállás, tábor,    imaház, kápolna,    kemping,    kiemelt szolgáltató,    kilátó, panoráma,    libegő,    média,    mozi,    múzeum,    növénykert, park,    sétáló utca, városkép,    szálláshely,    SZÉP Kártya elfogadóhely,    templom,    uszoda, strand,    utazási irodák, turistainformáció,    vadászat,    vár, várrom

 állandó kiállítás
Kiemelkedő gyűjtőmunka és egyedi tartalma minden látogatónak valódi élményt szerez. Többnyelvű információ és háttéranyagok engednek közelebb a tárgyakhoz. Látogassanak el hozzánk.
 

Kazinczy Emlékcsarnok - Sátoraljaújhely

Telefon szám: +36-47/322-351, 47/321-048
Kapcsolattartó személy: Fehér József
Cím: 3980 Sátoraljaújhely-Széphalom
Link: www.hermuz.hu

Kazinczy Ferenc élete és munkássága.A Sátoraljaújhely közelében lévõ Széphalom Magyarország egyik leglátogatottabb irodalmi emlékhelye. A magyar nyelvújítás vezéralakjának egykori lakhelyét és a család sírkertjét tíz- és tízezrek keresik fel évente. Valóságos zarándokhely, ahová szerte a világból érkeznek látogatók. A hely szelleme, a "couleur locale" az abaúji és zempléni vidék legismertebb és legkedveltebb idegenforgalmi központjává tette. A neoklasszicista emlékcsarnok terveit Ybl Miklós készítette. Épült 1859-1873 között.A kiállítás nyitva tartása: hétfõ kivételével naponta 10-tõl 16 óráig
 borkóstoló
Kóstolják meg pincéink zamatos borait hangulatos környezetben. A régió zamatos borai, kiváló évjáratok és figyelmes tájékoztatás várja Önöket.
 

Bodnár Pincészet Borház - Sátoraljaújhely

Telefon szám: +36-30-995-1115
Kapcsolattartó személy: Dr. Bodnár Sándor
Cím: 3980 Sátoraljaújhely, Pincék völgye utca
Link: bodnar-pinceszet.internettudakozo.hu
Fax szám: +36-47-321-579

A Bodnár Pincészet Borház családi vállalkozás. Alapítója dr Bodnár- Sándor kertésztmérnök, három évtizedes sikeres szakmai múltra tekinthet vissza- Egész életében a szőlőhöz és a borhoz felelősséggel közeledett. 1992-től több évtizedes tapasztalatait családi vállalkozásában hasznosítja.


Estók-Pincészet - Sátoraljaújhely

Telefon szám: +36 30 914 4334
Cím: 3980. Sátoraljaújhely, Felsőzsolyomka pincesor 49.

 
Sátoraljaújhelyen két híres pincesor alakult ki az évszázadok folytán, melyek könnyűszerrel akár gyalogosan is megközelíthetők a városközpontból. Az egyik az Ungvári pincesor, a másik a Zsólyomkai pincék.
 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

Városháza és a Zemplén Levéltár - Sátoraljaújhely

Cím: Sátoraljaújhely, Kossuth tér 5.
Link: www.satoraljaujhely.hu

A barokk stílusú egykori vármegyeháza alapkövét 1754-ben rakták le. Tervezője Sylvester Aprilis, olasz építész volt. Zemplén vármegye tisztikara 1768-ban vette használatba az épületet. Északi szárnyának emeletén 1772-ben a Szirmay Antal történetíró által kialakított Zemplén Vármegye Levéltára (mai nevén Kazinczy Ferenc Levéltár) kapott helyet. 1776-ban készült el a faragott fa polc-sor, amely az egész falfelületet kitölti. ma is a levéltár féltve őrzött berendezéséhez tartozik.


A csodarabbi sírja - Sátoraljaújhely

Cím: Sátoraljaújhely, régi zsidó temető

Teitelbaum Mózes sírja. A régi zsidó temetőben áll az 1841. július 16-án elhunyt csodarabbi sírja, melyről 1905-ben azt írták, hogy benne "egy szent hírben álló rabbi pihen, kinek sírjához azelőtt messze földről zarándokoltak a hívek, különösen Galicziából, mígnem a rendőrség e búcsújárást betiltotta, de azért titokban még most is meglátogatják a csodarabbi sírját".


Kossuth szobor - Sátoraljaújhely

Cím: Sátoraljaújhely

Kossuth szobor - Sátoraljaújhely


Sassal viaskodó ifjú szobra - Sátoraljaújhely


Sassal viaskodó ifjú szobra - Sátoraljaújhely


Zója kollégium - Sátoraljaújhely

Cím: Sátoraljaújhely

Zója kollégium - Sátoraljaújhely
 híres étterem
Zamatos étkezések, zsenge, friss és ropogós különlegességek, itt kiváló helyi séf ajánl finomságokat.
 

Kövesudvar Étterem - Sátoraljaújhely

Cím: 3980 Sátoraljaújhely, Széchenyi tér 2.

A Kövesudvar étterem bezárt, helyén rövidesen pizzéria nyílik.
 horgászat, horgásztó
Kiváló természeti környezet, végtelenül nyugodt körülmények és halban gazdag vízterület várja a horgászat szerelmeseit.
 

Smaragdvölgy Pihenő Park - Sátoraljaújhely

Cím: 3945 Sátoraljaújhely – Rudabányácska, Vadász út 14.
Telefon szám: +3647-324-324; +3630 836-1501
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Link: www.smaragdvolgy.hu

Kellemes környezetben próbálkozhat horgász szerencséjével a Smaragdvölgy Pihenő Park horgásztavában.


Tokaji Ferenc Sporthalász és Horgász Egyesület

Cím: 3980 Sátoraljaújhely, Balassi Bálint u. 11.
Telefon szám: +36-47/325-059

 
Kedvelt szabadidős tevékenység a horgászat. Természetes folyóvizeink, tavaink igen alkalmasak és kedvező adottságúak azok számára, akik ezt a fajta "csendes" szórakozást, kikapcsolódást keresik.


Roto - Elzett-Certa Halász Egyesület

Cím: 3980 Sátoraljaújhely, Berecki u. 18.
Telefon szám: +36-47/321-122

 
Roto - Elzett - Certa Halász Egyesület - horgászat.
 Ifjúsági szállás, tábor
 

Kőbérc Panzió és Kemping Bózsván
Prospektus letöltés, Prospectus download

Cím: 3994 Bózsva, Esze Tamás út 31.
Telefon szám: +36-47-370-141
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Palágyi János
Link: www.koberc.hu

Sátoraljaújhelytől 20 km Bózsván található a Kőbérc Panzió és Kemping. A Kőbérc Panzió és Kemping zenei, képzőművészeti, kézműves, természetjáró táborok, erdei iskolák, vadászatot és ásványgyűjtést kedvelő túristák, családok, és iskolás csoportok kedvelt üdülőhelye. A panzió egész évben, a kemping május 20-tól, augusztus 31-ig tart nyitva. A szállás megrendelésétől számított tíz napon belül 50% foglalót kell fizetni.
 imaház, kápolna
 

Szent István-kápolna - Sátoraljaújhely

Cím: Sátoraljaújhely, Szár-hegy

A Szár-hegy fennsíkján, az ún. erdei áhítat terén, a Magyar Kálvária végpontján Szent István emlékműveként 1938-ban emelték a kis kápolnaszerű építményt. A létrehozás szándéka a kettős szentév megörökítése volt; Harasztos Gyula tervei szerint közadakozásból épült fel. A benne levő relief azt ábrázolja, amint Szent István felajánlja a koronát Máriának Magyarország patrónájának. A II. világháború után súlyosan megsérült, 1994-ben építették újjá.
 kemping
Felkészült terület, kiépített komfort, és kellemes környezet várja a kempingezők széles táborát.
 

Hernád-Party Camping és Üdülőház - Pere

Cím: 3853 Pere, Rákóczi út 20/B
Telefon szám: +36-46 306 444;+36-70-311-0017
Fax szám: +36-46 306 444
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Golovics Balázs
Link: www.hernad-party.hu

Ha szeretnék a Zemplén hegységet és környékét alaposabban megismerni, szabadságát felhőtlenül eltölteni, válasszon egy igazi, hamisítatlan családias jellegű üdülőházat a közelben, az itt töltendő időre! Az otthonos környezetben fesztelenül érezheti magát, minden átlagos kényelmi igény kielégítése mellett. Hódolhat a horgászszenvedélynek, vásárolhat jegyet nálunk. A Hernád-Party Camping 1 csillagos minősítésű, kilenc szobás, zárt kerten belül működő családi ház.Összesen 30 fő kényelmes pihenését tudja kiszolgálni. Az egész évben nyitva tartó vendégházunk szeretettel várja leendő és visszatérő vendégeit. Töltse szabadidejét vagy a hétvégeket nyugodt hegyi környezetben, családias körülmények között. K&H, MKB és OTP SZÉP kártya elfogadóhely.


Smaragdvölgy Pihenő Park - Sátoraljaújhely

Cím: 3945 Sátoraljaújhely – Rudabányácska
Telefon szám: +3647-324-324; +3630 836-1501
Link: www.smaragdvolgy.hu

A Smaragdvölgy camping és horgásztó a Zemplén egyik legszebb helyén, Sátoraljaújhely - Rudabányácskán, a Magaspatak völgyében található, 14 ha területen. A Magaspatak völgye körülbelül 3 km hosszú, szinte vízszintes terepen lehet végigsétálni rajta, közben több iható forrás bukkan elő a hegyoldalból. A pihenőparkhoz 1,5 ha horgásztó tartozik.
 kiemelt szolgáltató
 

Zemplén Gazdátlan Állataiért Alapítvány

Cím: 3980 Sátoraljaújhely, Deák u. 39.
Telefon szám: +36-47-321-365, 47-322-158
Link: www.zemplen.net/allatvedok

Alapítványunk 1999. március 30-án alakult. Az elmúlt négy évben munkánkat a régi gyepmesteri telep kutyáinak menhelyi körülmények között történő gondozása, gazdához juttatása, és felkészülés egy állatmenhely építése töltötte ki. 177 kutyából, több mint 130-at adtunk örökbe, 24 kutya és 26 cica ivartalanítását finanszíroztuk. Ha közterületen látnak állatot, mely esetleg beteg vagy sérült, illetve állattetemet, azt a gyepmesternek jelentsék a következő telefonszámon: 06-30/278-4823.
 kilátó, panoráma
Csodálatos természeti környezetben, egyedülálló táj panorámája tárul elénk. Egy kis sétával felejthetetlen látnivaló várja Önöket.
 

Kilátó - Sátoraljaújhely

Cím: Sátoraljaújhely
Link: www.satoraljaujhely.hu

Új attrakciókkal bővült Sátoraljaújhely: a Magas-hegyi új műanyag sípályával, kalandparkkal, kilátóval.
 libegő
Egyedülálló környezetben, csodálatos tájakon keresztül vezet e közkedvelt libegő. Kellemes kikapcsolódás és tökéletes levegő javítja közérzetünket.
 

Magas-hegyi Libegő - Sátoraljaújhely

Cím: Sátoraljaújhely
Link: www.varosellato.hu/libego.php
Telefon szám: +36-47/322-346
Fax szám: +36-47/523-521

Magyarország leghosszabb libegője Sátoraljaújhelyen egész évben várja a kirándulni és sportolni vágyókat. Hossza 1332 m menetideje 50 perc oda-vissza. Az induló és középső állomáson büfé várja a felfrissülni vágyókat. A kilátóból csodálatos panoráma nyílik a Zempléni hegyekre.
 média
 

Szent István Rádió

Cím: 3529 Miskolc, Rákóczi u. 12.
Link: www.szentistvanradio.hu
Telefon szám: +36-46-505-500

Dr. Seregély István egri érsek, a rádió alapítója így fogalmazta meg a médium hivatását: "Rádiónk célja azonos az Egyház küldetésével: mindenki üdvösségének a szolgálata". Sátoraljaújhely 90,6 Mhz
 mozi
 

Béke Mozi - Sátoraljaújhely

Cím: Sátoraljaújhely, Táncsics tér 3.
Link: www.satoraljaujhely.hu/varos/?pages/programok_dinamic.php&mozi
Telefon szám: +36-47 321-727

A Kossuth Lajos Művelődési Központban megújult, modernné vált a mozi is.
 múzeum
 

Kazinczy Ferenc Múzeum - Sátoraljaújhely

Cím: Dózsa György u. 11.
Link: www.hermuz.hu
Telefon szám: 0036-47-322-351
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Fehér József

A városközpont közelében, a Dózsa György utca 11. szám alatt áll a múzeum mûemléképülete. A múzeum tevékenységének fõbb irányai: a felvilágosodás korának irodalma, regionális irodalomtörténeti kutatások, a Kazinczy-kultusz ápolása, a Zempléni-hegység és a Bodrogköz természetrajzi feltérképezése.Sátoraljaújhely város történeti anyaga; regionális irodalomtörténeti gyûjtemény. A kiállítások nyitva tartása: naponta 8-tól 16 óráig, vasárnap elõzetes bejelentésre.


Kazinczy Ferenc Múzeum és sírkert Sátoraljaújhely

Cím: Sátoraljaújhely-Széphalom, Kazinczy kert

Kazinczy Ferenc Múzeum és sírkert Sátoraljaújhely.


A Magyar Nyelv Múzeuma - Sátoraljaújhely

Cím: Sátoraljaújhely - Széphalom
Telefon szám: +36-47-521-236
Link: www.satoraljaujhely.hu

A Magyar Nyelv Múzeuma a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei múzeumi szervezet egyik intézménye, amelynek küldetése az, hogy a hely adottságait, a genius loci kisugárzását is hasznosítva a magyar nemzeti műveltség egyik alapértékét, az anyanyelvi kultúrát közvetítse a látogatókhoz.
 növénykert, park
Különleges növényfajok, ritka fák, virágok és kertészeti kompozíciók által válik csodálatossá a kirándulás. Parkunk várja a pihenni vágyókat.
 

Park - Sátoraljaújhely

Cím: Sátoraljaújhely

Minden évben Sátoraljaújhely Szent István-napi ünnepségét a Szent István parkban tartja meg a város.
 sétáló utca, városkép
 

Bortemplom - Sátoraljaújhely

Cím: Sátoraljaújhely, Fasor u.
Link: www.satoraljaujhely.hu

Bortemplom Sátoraljaújhely, Fasor u. A helyi hagyomány szerint Szepsi Laczkó Máté református prédikátor készítette a világon az első aszúbort az újhelyi Oremus-dűlő terméséből. Ennek emlékezetét őrzi az 1911-ben felépített a Thoroczkay-Wigand Ede által tervezett "Bortemplom" a hegyaljai mezővárosok címereivel. Az ősi helyi borkultúra tanúi a Bortemplom alatt húzódó pinceágak. Sátoraljaújhely híres borpincékkel rendelkezik, közöttük a zsólyomkai és az ungvári pincékkel. Ez az egyetlen város, ahol "templomot" emeltek a bornak.


Városképek - Sátoraljaújhely

Cím: Sátoraljaújhely
Link: www.satoraljaujhely.hu

Városunk komoly hagyományokkal és történelmi múlttal rendelkezik, rangját több mint 750 éve kapta. Ebből is látható, hogy az itt élő emberek természetesnek veszik a polgári gondolkodást. Sátoraljaújhely város gazdag történelmi múlttal, építészeti értékekkel rendelkezik, sajátos felvidéki kisvárosi hangulatot áraszt.
 szálláshely
 

Múzeumkert Vendéglő és Panzió - Sátoraljaújhely

Cím: 3988 Széphalom, Kazinczy út 268.
Link: www.muzeumkertvendeglo.hu
Telefon szám: +36-47-521-000
Fax szám: +36-47-324-172
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Monokné Farkas Ibolya

A Múzeumkert Vendéglő és Panziónkban 69 fő elszállásolására van lehetőség 3 ágyas zuhanyzós szobákban, illetve 4+2 ágyas zuhanyozós apartmanokban. Vendégeink kényelmét szolgálja az emeleten berendezett 4 személyes szauna és a szolárium. Televíziókészülék a szobák többségében és az emeleti társalgóban található.


Hotel Hunor**** - Sátoraljaújhely

Cím: 3980 Sátoraljaújhely, Torzsás u. 25
Link: www.hotelhunor.hu
Telefon szám: +36-47-521-521
Fax szám: +36-47-521-521
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

A hotel HUNOR Sátoraljaújhelyen a Magas-hegyi Szabadidõközpont vezetõ szállodája. A négycsillagos besorolású szállodában a kikapcsolódni vágyókat 26 db 2 ágyas, fürdõszobás szobával 4 apartmannal és igen széles körû, esõs idõ esetén is programokat nyújtó szolgáltatásokkal várjuk.


Cool House Vendégház - Köveshegy - Sátoraljaújhely

Cím: 3980 Sátoraljaújhely, Köveshegy 16.sz.
Link: koveshegy.uw.hu
Telefon szám: +36-30/989-5790

A Köveshegy Udvarház Tokaj-Hegyalján Sárospatak és Sátoraljaújhely között 1 hektáros, gondozott parkban található. A 37-es főútról egész évben kiválóan megközelíthető.
 templom
 

Római katolikus templom - Sátoraljaújhely

Cím: Sátoraljaújhely,Széchenyi István tér 10.
Link: www.satoraljaujhely.hu
Telefon szám: +36-47-321-231

A középkori templomot 1482-ben építették újjá. Miután 1765-ben és 1768-ban leégett, lebontották. 1771-től 1795-ig építették föl az új templomot, ami 1812-ben újra leégett. 1860-ban Szent István tiszteletére szentelték fel. 1910-ben kereszthajóval és új szentéllyel bővült. Főhomlokzatán a kapuzat két oldalán páros pilaszterek, oldalsó mezőin az ablakokat két-két pilaszter fogja közre. A széles főpárkány fölött konkáv-íves orommezők kapcsolódnak a főhomlokzat síkjában emelkedő toronyhoz.


Nagyboldogasszony (piarista) - plébániatemplom

Cím: Sátoraljaújhely, Deák F. u.14.
Link: www.satoraljaujhely.hu
Telefon szám: +36-47-322-433

A templom megőrizte jellegzetes középkori, pálos alaprajzát. Északi fala teljes egészében gótikus. barokk főhomlokzatán volutás, konkáv-íves oromfal, s a voluták fölött copf vázák. Korabarokk, pilaszteres kapuzatának párkánya fölött tört timpanon, vázákkal. A kapuszárnyak rokokó tükrökkel tagoltak. A bejárat fölött széles, félköríves karzatablak. Tornya a szentély északi oldalán áll, emeletén mérműves ablakok. A felső szint és a sisak barokk. A templom hajója fölött fiókos dongaboltozatok, gazdag stukkódíszítéssel.


Görög katolikus templom - Sátoraljaújhely

Cím: Sátoraljaújhely, Kazinczy Ferenc u. 49.
Link: www.satoraljaujhely.hu
Telefon szám: +36--47-321-052

A copfstílusú templom 1800 körül épült. A templomot - egy 1898-as dokumentum szerint - 1799-ben adták át a híveknek.


Református templom - Sátoraljaújhely

Cím: 3980 Sátoraljaújhely, Petősi S. u. 5.
Link: www.satoraljaujhely.hu
Telefon szám: +36-47-321-753
Kapcsolattartó személy: if. Kádár Ferenc lelkipásztor

A copf stílusú épület 1784-től 1789-ig épült. Megújították 1889-ben. Főhomlokzat fölötti tornyát osztópárkányok, lizénák és a szegmens záródású ablakkeretezések tagolják. Órapárkányán gúla végződésű bádogtorony nyugszik. A hajó trapéz záródású. Homlokzatai faltükrös tagolásúak, bennük szegmensíves, keretelt ablakok nyílnak. A két bejáratot faragott kövek szegélyezik.
 uszoda, strand
Magyarország egyedülálló vízrajzi adottságainak külön figyelemmel kísért része. Forrásokból táplált egyedi medencék, a sportolni és lubickolni vágyókat várják szép környezetben, teljes higiéniával és komforttal. Frissüljön fel nálunk!
 

Városi uszoda - Sátoraljaújhely

Cím: Sátoraljaújhely, Balassi Bálint u. 6.
Link: www.satoraljaujhely.hu
Telefon szám: 0036-47 321-116

Városi uszoda - Sátoraljaújhely 2 medence: 50 m-es úszómedence és egy tanmedence. Szolgáltatások: szauna, szolárium, masszázs, fodrászat.
 utazási irodák, turistainformáció
Programszervezés, részletes tájékoztatás, szállásajánlatok, és figyelmes vendéglátás. Várjuk Önöket!
 

Tourinform Zemplén Iroda - Sátoraljaújhely

Cím: 3980 Sátoraljaújhely, Hősök tere 3.
Link: www.zempleninfo.eu
Telefon szám: +36-47 321-458
Fax szám: +36-47 321-458
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

A Tourinform Zemplén Iroda - Sátoraljaújhely szolgáltatásai: információadás, tájékoztatás programokról, látnivalókról, szállás- és étkezési lehetőségekről, menetrendi tájékoztatás, rendezvényekre jegyárusítás.
 vár, várrom
Múltat idéző, híres ütközetek emlékei. Valódi építészeti ritkaság, a többszáz éves események azonnal szemünk elé kerülnek. Történelmi bemutatók és hadijátékok szórakoztatják látogatóinkat. Kiváló kikapcsolódás és ismeret. Várjuk Önöket.
 

Patak, Újhely vára - Sátoraljaújhely
Prospektus letöltés, Prospectus download

Cím: Sátoraljaújhely

 
Sátoraljaújhely várának több elnevezése is ismert – Újhely, Nagypatak, Sátorhegy és Patak vára –, közülük az utóbbi miatt az ide vonatkozó utalásokat sokáig tévesen Sárospatak várára értelmezték a szakemberek. Részletes leírás az ikonra kattintva olvasható.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner