12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Velemér
www.velemer.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: BALOGH ERNŐ E-mail: mszfa@euroweb.hu
 Telefon: +36- 94/444-019 Fax:
erdei túra, tanösvény

 erdei túra, tanösvény
Kijelölt túraútvonalak, pontos látnivaló térképek, figyelmes és ötletes pihenők várják a barangolni vágyókat. Túravezetők segíthetik kikapcsolódásukat.
 

Sárgaliliom tanösvény - Velemér

Cím: Velemér, külterület
Link: sargaliliomtanosveny.tar.hu

         
         
2004-ben nyitották meg hivatalosan a látogatókat a Belső Őrség három faluján (Veleméren, Gödörházán és Magyarszombatfán) végigvezető, kb. 6 km hosszú Sárgaliliom tanösvényt. A sárgaliliom az Őrség kiemelkedő szépségű növényritkasága, amelyet Carolus Clusius németalföldi botanikus írt le elsőként, még a XVI. században. Ezek a virágok több veleméri telek patakhoz közeli részén díszlenek ma is. A Clusius által Hollandiába vitt sárgaliliomokból a holland kertészek tucatnyi eltérő színű változatot nemesítettek ki, amelyek a veleméri Cserépmadár szállás előtti ágyásban megtekinthetők. A tanösvény két okból kapta nevét erről a virágról. Egyrészt, mert a sárgaliliom nagy számban fordul elő a területen, ez az Őrség egyik legjellegzetesebb növényritkasága. Másrészt azért, mert a tanösvény kialakításához szükséges anyagi alapot a budapesti holland nagykövetség, az egykori kutató hazájának képviselete biztosította.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner