12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Sáp
www.sáp.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: KARACS IMRE E-mail: sapph@foldesinet.hu
 Telefon: +36 54 707-060 Fax: +36 54 464-259
egyházművészet,    emlékmű, műemlék, szobor,    étterem,    híres személy,    kávézó, teaház, kávéház,    népi kézművesség,    néprajzi gyűjtemény, tájház,    néptánc, népdal,    népzenei rendezvény,    sétáló utca, városkép,    söröző, pub,    szabad beruházási terület,    szabad építési telkek,    templom

 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

II. világháborús emlékmű - Sáp

Cím: Sáp

II. világháborús emlékmű - Sáp
 híres személy
 

A Bihari Sárrét ...

Cím: Sáp

Benamy Sándor író, aranytollas újságíró és Bojtor Imre nemzetközi hírű nótaénekes szülőfaluja,a bihari Sáp fontos vasúti körzeti csomópont a Budapest-Nagyvárad közötti vasútvonalon..A Bihari Sárrét kis települése ősi kuriális nemesi múlttal büszkélkedik,hiszen lakói a szomszédos Földessel sok évszázadig nemesi kiváltságokkal rendelkeztek.A település gazdag történetét dr Molnár Ambrus református esperes és dr.Ónody Magdolna főorvos dolgozta fel és jelentette meg.
 sétáló utca, városkép
 

Sáp faluképek

Cím: Sáp

Sáp 1049 lakosú község a 101-es/Biharkeresztes-Püspökladány/ vasútvonal mentén, Berettyóújfalutól 17 kilométerre, északnyugatra fekszik. Írott forrásainkban csak későn bukkan fel, de a falu sokkal korábban keletkezett. 1552-ben tíz telekkel több kisnemes birtoka, s ezt a sajátosságot mindvégig megőrzi. Az 1692-es összeírás lakatlannak mondja, de a jelek szerint a község átvészelte a nehéz XVII. századot. Lakossága a XVI. század második felében térhetett át a református hitre.
 templom
 

Ősi református templom - Sáp

Cím: Sáp

Sáp ősi református temploma 1892-ben épült.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner