12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Sámsonháza
www.samsonhaza.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: BAJNOKNÉ KÉPES GYÖNGYI E-mail: samson@samsonhaza.koznet.hu
 Telefon: +36-32/393-070 Fax: +36-32/393-070
emlékmű, műemlék, szobor,    erdei túra, tanösvény,    sétáló utca, városkép,    templom,    vár, várrom

 erdei túra, tanösvény
Kijelölt túraútvonalak, pontos látnivaló térképek, figyelmes és ötletes pihenők várják a barangolni vágyókat. Túravezetők segíthetik kikapcsolódásukat.
 

Sámsonházi tanösvény

Cím: Sámsonháza
Link: www.samsonhaza.hu

Sámsonházi tanösvény
 templom
 

Evangélikus templom - Sámsonháza

Cím: Sámsomháza
Link: www.samsonhaza.hu

Sámsonháza mai evangélikus templom 1870-ben épült, mivel a korábbi 1808-ban - az egész községgel együtt - porig égett. A helyi evangélikus egyház főfelügyelője Kossuth Lajos volt, aki 1871. április 6-án, Turinban kelt levelében fogadta el e tisztséget.
 vár, várrom
Múltat idéző, híres ütközetek emlékei. Valódi építészeti ritkaság, a többszáz éves események azonnal szemünk elé kerülnek. Történelmi bemutatók és hadijátékok szórakoztatják látogatóinkat. Kiváló kikapcsolódás és ismeret. Várjuk Önöket.
 

Sámson, Fehérkő, Fejérkő

Cím: Sámsonháza
Link: www.samsonhaza.hu

A hagyomány szerint a várat II., vagy Vak Béla király uralkodása idején egy pártütő főúr, Sámson építette, aki 1132-ben Borics trónkövetelő híve volt. A vár első okleveles említése azonban csak 1409-ben történt, amikor Zsigmond király Zheten-i András deáknak és testvérének Gergelynek, a Zaránd vármegyei Egregh nevű várukért, a Pest vármegyei Tétényben levő birtokrészükért és más birtokokért különböző királyi birtokokat adott cserébe, köztük a Kachy János fia Pál magtalan halálával reá szállott Sámsonháza melletti Fejérkő várhelyet

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner