12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Sály
www.saly.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: FEKETE JÁNOSNÉ E-mail:
 Telefon: 0036-49-536-208 Fax: 0036-49-336-055
emlékmű, műemlék, szobor,    erdei túra, tanösvény,    forrás,    horgászat, horgásztó,    Ifjúsági szállás, tábor,    kastély, kúria,    múzeum,    templom,    vár, várrom

 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

Honfoglalás emlékműve - Sály

Cím: Sály

Történeti emlékeink szerint Árpád vezér főembereivel a Hejő vize mellett ütött tábort. Ezután Árpád vezér és nemesei a mai Sályi patakig vonultak és táboroztak le. Ennek emlékét, az 1100-ik Honfoglalási évforduló alkalmával 1996-ban felavatott Emlékmű őrzi.


Hősök emlékműve - Sály

Cím: Sály
Link: www.saly.hu

A római katolikus templom mellett található a hősök emlékműve, melyet november 1-jén mindenszentekkor sok gyertya fénye díszít.
 forrás
Természetes forrás. Magyarország egyedülálló vízrajzi adottságainak külön figyelemmel kísért része. Hangulatos kirándulás az egész család részére.
 

Latori vízfőforrás

Cím: Sály, Külterület

A latori vízfőforrás, mely a község ivóvízellátása mellett több dél borsodi település vízellátását is biztosítja. A Vízfő kellemes, békés helyen közvetlenül az erőben helyezkedik el. Az ide látogató magyarországi és külföldi vendégeink is szívesen térnek vissza a Vízfő nyugodt és szép vidékre.
 horgászat, horgásztó
Kiváló természeti környezet, végtelenül nyugodt körülmények és halban gazdag vízterület várja a horgászat szerelmeseit.
 

Halastó - Sály

Cím: Sály, Külterület

Halastó - Sály.
 Ifjúsági szállás, tábor
 

Sály-Latorpusztai Üdülőház

Cím: 3245 Sály - Latorpuszta, Fenyvesalja u.9.
Telefon szám: +36-49 336-107; +3620 422-3477
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

Sály-Latorpusztai Üdülőház. A háromszintes üdülőházban 4 hálószoba, nappali, étkező, konyha, 2 fürdőszoba, pihenő és terasz található. A házhoz füvesített pihenő-és játszóudvar csatlakozik, a szabadtéri programokhoz rendelkezésre áll szabadtéri kerti bútor, kültéri pingpongasztal, bogrács felszerelés. A házból festői kilátás nyílik a Bükkre, a kijelölt turista útvonal a ház kapujában kezdődik. Az épület központi fűtéses, egész éven át alkalmas a pihenésre. Összes férőhely: 20. Szobák száma: 4.
 kastély, kúria
Festői környezet, gondozott park, csodálatos építészeti látnivaló, és egyedülálló bútorzat. Látogatását egészítse ki hangulatos éttermeinkben, és szórakoztató programjainkkal. Látogasson el hozzánk.
 

Eötvös-Gorove-kastély - Sály

Cím: Sály, Gárdonyi Géza u. 18.
Link: www.saly.hu

A település központjában található az Eötvös-Gorove kastély. Itt született Eötvös József író édesapja. A 18. századi barokk épületben ma mozgásjavító intézet mûködik. Parkjában klasszicista sírkamra áll, melynek tetején obeliszk emelkedik.
 múzeum
 

Gárdonyi emlékház
Prospektus letöltés, Prospectus download

Cím: Sály, Kossuth u. 62.
Link: www.saly.hu

1990-ben felújított épületben, helytörténeti állandó kiállítás nyílt a Sályi Napok alkalmával. Anyagát Barsi Ernő gyűjtötte és rendezte a miskolci Herman Ottó Múzeum baráti segítségével. 2004. augusztusában ismét felújításra került a Gárdonyi Emlékház, mely szeretettel várja a régi és új látogatókat, érdeklődőket.Sályban emléktábla hirdeti, hogy Gárdonyi Géza a sályi iskola tanulója volt 1870 - 1873 - ig. Őróla nevezték el az sályi általános iskolát. Az egykori iskola, ahol a később híressé vált író is tanult, tájházzá lett átalakítva, melyben sok régi emlék fellelhető.
 templom
 

Római katolikus templom - Sály

Cím: 3424 Sály, Kossuth u. 67.
Telefon szám: 0036-49-336-134

A barokk stílusú templomot, melynek titulusa Nagyboldogasszony, 1796 Nagyboldogasszony ünnepén szentelte fel Miklóssy Ferenc püspök, nagyprépost.


Református templom - Sály

Cím: Sály
Link: www.saly.hu

Sályon Kakasfalvi Csuda Zsuzsanna, Négyesy Szepessy Pálhoz megy feleségül. Valószínű, ők építették az 1. református templomot amelynek újjáépítéséről Négyesy Szepessy Pál fia, János gondoskodott 1713-ban.Ma is látható a templomban, a szószék mellett az a falba simuló kőajtó, melynek boltívén latinul olvashatjuk: "E ház újjáépítéséről gondoskodott nemes Négyesy János az 1713. esztendőben"
 vár, várrom
Múltat idéző, híres ütközetek emlékei. Valódi építészeti ritkaság, a többszáz éves események azonnal szemünk elé kerülnek. Történelmi bemutatók és hadijátékok szórakoztatják látogatóinkat. Kiváló kikapcsolódás és ismeret. Várjuk Önöket.
 

Őrsúr vára (Latori vár)
Prospektus letöltés, Prospectus download

Cím: Sály külterület

Őrsúr vára Latorban található. Lator a várrom völgyében helyezkedik el közigazgatásilag Sályhoz tartozik, bár területileg kb. 1 km-rrel távolabb fekszik. Őrsúr várát a helybeliek éppen ezért Latori várnak is szokták nevezni.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner