12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Ruzsa
www.ruzsa.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: SÁNTA GIZELLA E-mail: ruzsa@ruzsa.hu
 Telefon: +36-62 285-011 Fax: +36-62 202-014
egyedi ritkaság,    emlékmű, műemlék, szobor,    falusi turizmus,    horgászat, horgásztó,    internet,    kiemelt szolgáltató,    növénykert, park,    programok, rendezvények,    sétáló utca, városkép,    szökőkút, díszkút,    templom,    vadászat

 egyedi ritkaság
 

Ruzsai erdők

Cím: Ruzsa, külterület
Link: www.ruzsa.hu

Községünk területén több mint, 3.000 hektár erdőterület található. A belterületet északi oldalról összefüggő erdőterület határolja, melyben a múlt századi telepítésű tölgyfák mellett az Alföldön honos fajokból sok megtalálható. E területen megy át a KÉK TÚRA útvonal, s itt található az a kialakított erdei pihenőhely mely évek óta városi gyerekek sátor-táborozási helyéül szolgál. A ruzsai erdőkben és mocsaras mezőkön különleges védett növények is megtalálhatók.
 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

Szent István szobor - Ruzsa

Cím: Ruzsa, Alkotmány tér
Link: www.ruzsa.hu

A központi téren került felavatásra 2000. augusztus 20-án a Szent István mellszobor, mely Tóth Sándor szobrászművész alkotása.


56-os emlékmű - Ruzsa

Cím: Ruzsa, Alkotmány tér
Link: www.ruzsa.hu

56-os emlékmű - Ruzsa


Kossuth Emlékmű - Ruzsa

Cím: Ruzsa, Kossuth park
Link: www.ruzsa.hu

Kossuth Emlékmű - Ruzsa


Felszabadulás emlékmű - Ruzsa

Cím: Ruzsa, Tömörkény tér

Felszabadulás emlékmű - Ruzsa
 falusi turizmus
Hagyomány, egy teljes élet. A falvak nyugodt és barátságos környezetével meríthetünk erőt, és engedjük megpihenni gondolatainkat. Ismerje meg minden tájegység hangulatát!
 

Napfény Vendégház - Ruzsa

Cím: Ruzsa, Tömörkény tér 7.
Telefon szám: +36-62-285-108;+36-30-955-1163
Kapcsolattartó személy: Papp János

Ruzsa központjában csendes,nyugodt, parkos környezetben pihenésre ajánljuk új, reprezentatív Napfény Vendégházunk szolgáltatásait.


Napraforgó Vendégház - Ruzsa

Cím: 3786 Ruzsa, Tanya 9.
Telefon szám: +36-285-108;+36-30-325-0361
Kapcsolattartó személy: Bernáth Veronika

Szeretettel várjuk pihenni, kikapcsolódni vágyó vendégeinket a ruzsai erdő közepén a Napfény Vendégházba.


Páva Panzió és Falatozó - Ruzsa

Cím: 6786 Ruzsa, Fő u. 15.
Telefon szám: +36-62-285-005
Link: www.ruzsa.hu

Páva Panzió és Falatozó - Ruzsa
 horgászat, horgásztó
Kiváló természeti környezet, végtelenül nyugodt körülmények és halban gazdag vízterület várja a horgászat szerelmeseit.
 

Napsugár Horgászegyesület Horgásztava - Ruzsa

Cím: Ruzsa, külterület
Telefon szám: +36-30-9637-480
Kapcsolattartó személy: Császár Zsolt

Horgászásra a Napsugár Horgászegyesület 3 hektáros víztárolójában van lehetőség.
 internet
 

Teleház - Ruzsa

Cím: 6786 Ruzsa Tömörkény tér 1.
Telefon szám: +36-62-585-140
Link: www.facebook.com/RuzsaiTelehaz

A teleházat az Intelligens Faluért Egyesület működteti, a helyi önkormányzat támogatásával, amely többfunkciós, nyitott profilú kisközösségi információs és telekommunikációs szolgáltató ház. Közhasznú tevékenységével közvetlen a polgárok által igénybe vehető informatikai, irodatechnikai szolgáltatásokat nyújtja, amelyek fokozatosan gyarapodnak a helyi igények függvényében és bárki számára elérhetőek. Technikai felszereltsége: 8 db számítógép áll a felhasználók rendelkezésére, 1 db szkenner, 2 db laser nyomtató, egy A/3-as nyomtató, 1 db fénymásoló, 1 db spirálozó. Szolgáltatások: fénymásolás, számítógép használat, Internet használat, számítógépes játék, szkennelés, nyomtatás, fotónyomtatás, telefax használat, spirálozás, laminálás, névjegykártya és kiadványok készítése, esküvői meghívók készítése.
 kiemelt szolgáltató
 

Móra Ferenc Művelődési Ház és Könyvtár - Ruzsa

Cím: Ruzsa, Tömörkény tér 1.
Telefon szám: +36-62-585-182
Link: www.ruzsa.hu

Móra Ferenc Művelődési Ház és Könyvtár. Kiemelt rendezvényeink: 2010-ben második alkalommal kerül megrendezésre október hónapban a Burgonyanap. 2010-ben 3. alkalommal látogatnak el Ruzsára külföldi néptáncosok. A Megyejáró Fesztivál keretein belül számos ország hagyományai elevenednek meg a színpadon augusztus 19-én 18 órától. Negyedévente mozival várja az intézmény a gyerekeket és a felnőtteket egyaránt.
 növénykert, park
Különleges növényfajok, ritka fák, virágok és kertészeti kompozíciók által válik csodálatossá a kirándulás. Parkunk várja a pihenni vágyókat.
 

Parkok - Ruzsa

Cím: Ruzsa
Link: www.ruzsa.hu

Parkok - Ruzsa


Ruzsa új, gyönyörű játszótere

Cím: Ruzsa
Link: www.ruzsa.hu

2010. május 14-én ünnepélyes keretek között került átadásra Ruzsa új, gyönyörű játszótere az Alkotmány tér 5 szám alatt. A játszótér az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program támogatásával épülhetett meg, melyre az Intelligens Faluért Egyesület pályázott.
 programok, rendezvények
 

Adventi vasárnapok a Szent Erzsébet sétányon

Cím: Ruzsa
Link: www.ruzsa.hu

Advent vasárnapjain a központi parkban fölállított falukoszorú körül minden vasárnap más-más intézmény várja műsorával az ünneplőket, forral borral, teával és süteménnyel valamint gyertyagyújtással.
 sétáló utca, városkép
 

A település képekben - Ruzsa

Cím: 6782 Ruzsa
Link: www.ruzsa.hu

Ruzsa község a Homokháti kistérség egyik virágzó oázisa. Községünk rendezett utcákkal, virágos-fás parkokkal és vendégszerető, mosolygós lakosokkal várja az érdeklődőket. A település belterületét övező külterületen található csodálatos 3.000 hektáros erdőterület, védett fáival, különleges védett növényeivel, gazdag állat- és növényvilágával kellemes kikapcsolódást ígér. Színvonalas szálláshelyeinken pihenhet, s megismerheti községünk gasztronómiáját. Látogasson el községünkbe, hogy megtapasztalhassa milyen is a híres magyar, falusi vendégszeretet! Várjuk Önt sok szeretettel.
 szökőkút, díszkút
A padokkal övezett park teljes kikapcsolódást jelent, a gondolatok pihentetésére és újratöltődéshez ad szép környezetet.
 

Szökőkút - Ruzsa

Cím: Ruzsa, Alkotmány tér
Link: www.ruzsa.hu

Szökőkút - Ruzsa
 templom
 

Római katolikus templom - Ruzsa

Cím: 6786 Ruzsa, Szent István út 1-3.
Link: www.ruzsaplebania.hu
Telefon szám: +36-62-285-052
Kapcsolattartó személy: Serfőző Levente plébános

Ruzsa községünk modern temploma 1987. augusztus 9-én került felavatásra. A terveket Takács István építész rajzolta meg. A templom 12 méter belmagasságú és 38 méter hosszú. A templom fiatalságára való tekintettel ma talán a térség egyik legmodernebb temploma. Az 1991-ben a templomhoz épített harangtoronyban jelenleg három harang lakik, az 50 kg-os lélekharang és ennek 1998-ban öntetett két nagyobb, 160 és 320 kg-os társai. Az égre mutató, toronycsúcsban levő 1,5 m magas, rézbevonatú kereszt alatt a Magyar Millenniumi Esztendőben helyezték el a toronyórát, melyen Ruzsa Község címere is látható. A templomban a keresztutat egy 15 elemes domborműalkotás sorozat adja, a főoltár feletti képen pedig Urunk színeváltozásának jelenetét ábrázolja a 12 m2-es freskó.
 vadászat
Csodálatos környezetben, kiváló állománnyal, figyelmes vendéglátással várjuk Önöket.
 

Ruzsa és Környéke Földtulajdonosok Vadásztársasága

Cím: 6786 Ruzsa Tanya 35.
Telefon szám: +36-62-429-162;+36-30-945-4514

A Ruzsa és Környéke Földtulajdonosok Vadásztársaságának területe, több mint 13 ezer hektáros területen nyújt vadászati lehetőséget szarvas, dám vaddisznó, őz, fácán, nyúl vadászatra.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner