12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Rudolftelep
www.rudolftelep.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Zilahy Zoltán E-mail: rudolftelep1@freemail.hu
 Telefon: +36-48 351-061 Fax:  
egyházművészet,    emlékmű, műemlék, szobor,    erdei túra, tanösvény,    sétáló utca, városkép,    templom

 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

Kopjafa - Rudolftelep

Cím: Rudolftelep

A József Attila Művelődési Ház kertjében lévő kopjafát 1986-ban avatták, mely a rudolftelepi bányákban szerencsétlenségben elhunyt hős bányászok emlékére készült, szolgál örök mementóként. A kopjafán Tóth Judit Omlás című verséből részlet olvasható.


Milleneumi Emlékpark - Rudolftelep

Cím: Rudolftelep

A Milleneumi Emlékpark 2000. augusztus 20.-án került átadásra és felavatásra. Az emlékmű a II. Világháború áldozatait örökíti meg.


Székelykapu - Rudolftelep

Cím: Rudolftelep

1999. október 21-én került átadásra a helyi bányász népművészek által készített székely-kapu, a Magyar Bányászhimnusz Kapuja. A kapu két oldalán emléktábla található.
 sétáló utca, városkép
 

Rudolftelep település
Prospektus letöltés, Prospectus download

Cím: Rudolftelep

Rudolftelep Borsod-Abaúj-Zemplén megye észak-nyugati részén, Kazincbarcikától 10 km-re, a Múcsony-Szuhakálló-Ormosbánya szénmedencében, a kristálytiszta levegőjű Mák-patak völgyében fekszik. Közvetlen szomszédai Izsófalva, Ormosbánya települések és Edelény város A településről további információt az ikonra kattintva olvahat vagy tölthet le.
 templom
 

Ökumenikus Temlom - Rudolftelep

Cím: Rudolftelep

A temlom alapkő letételére 2000. augusztus 20-án került sor, majd maga a templom 2002. augusztus 20-án lett felavatva. Megépítéséhez létrejött a Rudolftelep Ökumenikus Temlomért Alapítvány. A templom egyházi támogtásból és magánszemélyek adományaiból épült fel. Mivel ökumenikus templomról van szó, ezért az Egyházak elvárásainak megfelelően lett megtervezve és kialakítva.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner