12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Rimóc
www.rimoc.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Szabó Vilmos E-mail: rimoc@nograd.net
 Telefon: +36-32 598-010 Fax: +36-32-388-391
egyedi ritkaság,    emlékmű, műemlék, szobor,    imaház, kápolna,    múzeum,    néprajzi gyűjtemény, tájház,    sétáló utca, városkép,    templom

 egyedi ritkaság
 

Rimóci népviselet

Cím: Rimóc
Link: www.rimoc.hu

Palócföldön belül igen színes Hollókő és néhány környékbeli falu -Rimóc, Nagylóc, Nógrádsipek és Varsány- viselete, amelyek közül a legdíszesebb népviselet Rimócé. Manapság inkább az idősebb korosztályra jellemző a népviseleti ruhák gyakori hordása, illetve a hagyományőrző csoportok pompáznak bennük a különböző szereplések alkalmával.
 imaház, kápolna
 

Fogadalmi kápolna - Rimóc

Cím: Rimóc, Sipeki út
Link: www.rimoc.hu

A Nógrádsipek fele vezető földút mellett épült a fogadalmi kápolna, melyet az 1700-as években lezajlott pestis járványt követően építettek.
 néprajzi gyűjtemény, tájház
A néprajzi értékek bemutatása, a hagyomány és a múlt üzenetének átadása kiemelt figyelmet kap. Többnyelvű információ és háttéranyagok engednek közelebb a tárgyakhoz. Gyűjteményünk szívesen várja az érdeklődőket és a néprajzkutatókat.
 

Falumúzeum - Rimóc

Cím: Rimóc, István király út 48.
Link: www.rimoc.hu
Telefon szám: +36-70 518 099
Kapcsolattartó személy: Bablena Miklósné

A községben kis falumúzeum várja a népi múlt tárgyi emlékei iránt érdeklődőket. Az épület egy az 1920-as években épült hagyományos, deszkamellvédes tornáccal megépített, kontyolt nyeregtetős palóc ház. A konyhából nyílik a tisztaszoba, a mindig bevetett ággyal. A falakon az összegyűjtött festett tányérokat, szentképeket, és egyéb eredeti, századelején készült fényképeket mutatják be. Fából készített, XX. század elejéről származó hagyományos népi bútorok és ruhák találhatók itt. A háromosztatú ház harmadik helyiségében a szövőszék mellett egyéb érdekességeket is meg lehet csodálni. Fotó: www.palocok.com
 sétáló utca, városkép
 

Képek Rimóc településről

Cím: Rimóc
Link: www.rimoc.hu

Rimóc a festői szépségű falucska a Cserhát északi nyúlványai alatt fekszik, az Ipolytól és Szécsénytől délre, a béke és a nyugalom szigeteként. A város felől szántóföldek határolják, míg délről a Cserhát magaslatai koszorúzzák a falut, amelyet a Körtvélyes-patak szel ketté.
 templom
 

Római katolikus templom - Rimóc

Cím: Rimóc, Hunyadi út 2
Link: www.rimoc.hu
Telefon szám: +36-32 388 528
Kapcsolattartó személy: Urus Attila

Feltehetően már az Árpád-korban állt a település első temploma, ami barokk jellegű, egyhajós templom volt. Magas, gúlasisakos toronnyú templom volt, amit többször bővítettek az idők folyamán. Két kereszthajóval és hosszabb szentéllyel toldották meg 1912-ben, jelenlegi külső formáját nyerte el,mai kereszt alakú alaprajzát így nyerte el.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner