12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Rezi
www.rezi.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: CSERÉP GÁBOR E-mail: reziph@rezinet.hu
 Telefon: +36-83-331-001 Fax: +36-83-331-001
barlang,    borkóstoló,    borospince,    cukrászda,    erdei túra, tanösvény,    étterem,    falusi turizmus,    híres étterem,    imaház, kápolna,    internet,    különleges borok,    szálláshely,    templom,    vár, várrom

 barlang
Látnivalói: cseppkőképződmények, belső forrás, belső tó, kvarckristály, mészkőképződmény, fosszíliák, belső termek, őskori maradványok. Kijelölt és védett útvonal, felejthetetlen élmény és különleges légkör.
 

Sikalikja-barlang - Rezi

Cím: Rezi
Link: www.fw.hu/rezi

Ha a vár öregtoronyából, az alatta lévő meredek , sziklás oldalon leereszkedünk, öt percnyi sétával elérjük a hegy gyomrában megbúvó Sikalikja barlangot , az egykori melegforrások feltörési helyét. Egy sziklateraszon , igen jól elrejtve látható a barlang, két bejárati nyílásával. Az alsó eltömődött, a felső nyíláson át lehet bejutni.Az ősember is lakott már benne a leletek szerint.
 erdei túra, tanösvény
Kijelölt túraútvonalak, pontos látnivaló térképek, figyelmes és ötletes pihenők várják a barangolni vágyókat. Túravezetők segíthetik kikapcsolódásukat.
 

Erdő - Rezi

Cím: Rezi

Rezi a Keszthelyi-hegység belsejében helyezkedik el. Nyugatról, délről és északról erdőségek, keletről szőlős domboldalak övezik a községet.
 étterem
 

Gyöngyösi Betyárcsárda Rezi

Cím: 8373 Rezi, Kültelek 5.
Telefon szám: +36-83 373-006
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Link: www.gyongyosicsarda.hu

A sümegi út mentén, a község határában álló 1728-ban épült Gyöngyösi csárda híres műemlék. 1728-ban épült, eredetileg vadászház volt, majd hamarosan fogadó lett. A zsúpfedeles csárda Savanyó Jóska bakonyi betyár kedvelt tartózkodási helye volt, s ma is vendéglő. Mellette van a két híres betyár, Sobri Jóska és Savanyú Jóska sírja.
 imaház, kápolna
 

Szent Donát kápolna - Rezi

Cím: Rezi,

A szőlőhegyen már 1785-ben kápolna állt. A mai Szent Donát kápolnát a szőlősgazdák építtették 1866-ban, neoromán stílusban. Alacsony tornya minden oldalán egy-egy hangrés található. A tetőt jobb és bal oldalt két kőből faragott szobor díszíti. A bal oldali Szent Donát püspököt ábrázolja. A toronyláb homlokzati részét két oszlop alkotja.
 templom
 

Római katolikus templom - Rezi

Cím: Rezi
Link: www.fw.hu/rezi

A templomot Szent Lukács tiszteletére szentelték fel. A szentély főoltárán az ő szobrát láthatjuk oldalán szárnyas ökörrel. Az oltár márványból készült 1908-ban. Hernesz István munkája.Korábban egy fából faragott oltár díszítette a templomot, amely az 1856-os tűzvészben elpusztult.
 vár, várrom
Múltat idéző, híres ütközetek emlékei. Valódi építészeti ritkaság, a többszáz éves események azonnal szemünk elé kerülnek. Történelmi bemutatók és hadijátékok szórakoztatják látogatóinkat. Kiváló kikapcsolódás és ismeret. Várjuk Önöket.
 

Rezi, Rezsi

Cím: Rezi, külterület Meleg hegy

Rezi vára a Meleg-hegy 418 m magas dolomitgerincén áll. Helyén a vaskorban egy erődített telep volt. Elsőként egy 1236-os dokumentumban említik Rezi községet zalai várföld néven.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner