12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Remeteszőlős
www.remeteszolos.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: SZATHMÁRY GERGELY ZOLTÁN E-mail: info@remeteszolos.hu
 Telefon: +36-1-398-7543 Fax: +36-1-398-7544
sétáló utca, városkép

 sétáló utca, városkép
 

Remeteszőlős település

E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Cím: 2090 Remeteszőlős,
Link: www.remeteszolos.hu

A 342 m magasan fekvő települést egyedül a budapesti Hűvösvölgy felől érhetjük el gépkocsival vagy a 63-as budapesti autóbusszal. Ez a táj lakott volt a jégkorszaktól kezdve, a Remete-barlangban pedig értékes bronzkori leletek, különleges ékszerek kerültek elő. A település nem rég lett önálló, Nagykovácsitól vált le. Remetőszőlős éppúgy rendelkezik azokkal a természeti értékekkel, mint volt "anyatelepülése": határos Budapesttel, de a Budai-hegység 400-500 méter magas mészkő- és dolomithegyei között fekszik, a völgyben hosszan elnyúló település két oldalát is kíséri az itt kanyarodó Ördögárok-patak, és fölé magasodik a Remete-hegy, aminek nemcsak 424 méter magas csúcsa, de barlangjai is a közelben találhatók.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner