12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Regenye
 
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Cséplő János Béla E-mail: gorcsony@t-online.hu
 Telefon: +36-72-372-562 Fax: -
falusi turizmus,    sétáló utca, városkép,    SZÉP Kártya elfogadóhely

 falusi turizmus
Hagyomány, egy teljes élet. A falvak nyugodt és barátságos környezetével meríthetünk erőt, és engedjük megpihenni gondolatainkat. Ismerje meg minden tájegység hangulatát!
 

Tornácosház Regenye

Telefon szám: +36-72-372-574
Fax szám: +36-72-372-574
Kapcsolattartó személy: Zsemberovszky Péter
Cím: 7833 Regenye, Fő út 15.

A nem csak neve szerinti TORNÁCOS ház egyik gerendájába az 1885-ös évszám van vésve. Ezek szerint több mint 100 éves a "vert falakkal" épített alföldi tipusú ház. Korabeli bú- torokkal berendezett szobában mázas cserép- kályha, a Palócföldrõl származó sarokpad, festett szekrény és tulipános láda van. A konyhában padkás, sárral épített kemencés tûzhely, a sarokban kézzel megmunkált egyszerü szekrény," kásztli" mind-mind nyugalmat, harmóniát és paraszti bölcsességet sugallnak.


Perekedi Porta Rgenye

Telefon szám: +36-72 372-574
Cím: 7833 Regenye. Fő út

A Perekedi portán melyet csak egy kapu nélküli, alacsony léckerítés választ el a két másiktól, egy új tégladíszes házat építettünk. Épp olyat, mint amilyenben egykor nagymamámék éltek egy másik faluban, Perekeden. A gyepes udvar zöldjét üde virégoskertek, árnyat adó fák, bokrok, egy mûködõ kerekes kút és a nagy étkezõterasz szakítják meg. A kertben találhatók a szalonnasütõ(padok és asztalok), függõágyak és gyerekjátékok. Ebben a házban apartmanok, étkezõ,társalgó, pince, verenda szolgálja 13, pótágyakkal akár 17 vendég zavartalan kényelmét.


Banya tanya Regenye

Telefon szám: +36-72 372-574
Cím: 7833 Regenye, Fő u. 8.

Ezen a portán megtalálhatók a falusi élet jellegzetes gazdasági épületei. A gyerekek jót játszhatnak a csibe házban. A disznóól maradványaiban tüzifát tárolunk. Az istállóban és a pajtában népi mesterségeket tanítunk, mutatunk be, és évente kétszer pünkösd környékén és szüret idején valódi csûrbálokat rendezünk. A ház bútorzata, fényképei, relikviái azt sugározzák, hogy a gazdái igazi "folkloristák". A férfi egész évben Európát járja brácsájával, harmonikájával és hárfájával. Utcazenész. A lány pedig táncházakban, iskolai néptáncoktatásban tevékenykedik. A ház közepén nappali, egyik sarkában épített kandalló, a másik oldalon boltívvel kapcsolódik a konyhához. Igazi meghitt az együttlét, akár családok, akár barátok pihenhetnek meg itt.
 sétáló utca, városkép
 

Regenye település

Cím: Regenye
Link: www.itour.hu

Regenye, a még 200 lelket sem számláló kicsiny település, a Pécset és Harkányt összekötő két út gyűrűjében, egy hasadékban, Pécstől 14 km-re, déli irányban telálható. A települést ma is csak egyetlen utca alkotja, mely a hagyományokhoz hű elrendezésű. fotó:www.itour.hu

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner