12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Recsk
www.recsk.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Nagy Sándor E-mail: polghiv.recsk@t-online.hu
 Telefon: +36-36-578-310 Fax: +36-36-478-022
állandó kiállítás,    állatsimogató,    arborétum,    egyedi ritkaság,    emlékmű, műemlék, szobor,    erdei túra, tanösvény,    étterem,    extrém sport,    híres étterem,    horgászat, horgásztó,    mozi,    múzeum,    népi kézművesség,    néprajzi gyűjtemény, tájház,    SZÉP Kártya elfogadóhely,    templom,    történeti múzeum,    védett ritkaság

 állandó kiállítás
Kiemelkedő gyűjtőmunka és egyedi tartalma minden látogatónak valódi élményt szerez. Többnyelvű információ és háttéranyagok engednek közelebb a tárgyakhoz. Látogassanak el hozzánk.
 

Művelődési Ház és Bányászati Kiállítóhely

Telefon szám: +36-36-477-129,+36-20-935-9043
Kapcsolattartó személy: Hugyecz János
Cím: 3245 Recsk, Várbükki u. 10.
Link: www.recsk.hu

A kiállítás bemutatja az ércbányászat egyes emlékeit, több mint 150 ásványt, féldrágakövet és egyéb tárgyakat. Az előtérben egyedülállóan Magyarország kőbányászatának néhány emlékét tekinthetik meg a látogatók. Az udvaron fedett részben bányagépek kaptak helyet. Az idelátogatók szakszerű idegenvezetéssel ismerkedhetnek meg az ércbányászat, ezen belül a recski réz és arany-ezüst bányászat történetével.
 állatsimogató
Kisállatok testközelben. Aranyos gyermekprogram, ahol érdemes több órát is eltölteni.
 

Struccfarm - Recsk

Telefon szám: +36-70-611-9116
Kapcsolattartó személy: Topolyai Tamás
Cím: Recsk , külterület
Link: struccfarm-recsk.hupont.hu

Látogatható:minden nap 9-17h-ig.
 arborétum
Arborétum. Többszáz/többezer különleges növényfaj, ritka fák, virágok és kertészeti kompozíciók által válik csodálatossá a kirándulás. Arborétumunk várja a pihenni vágyókat.
 

Recski Arborétum


Recsk községétől délre kb. 2,5 km-re fekszik a Jámbor Vilmos arborétum, melyet Györke, Jámbor tanya vagy Bojtoskert néven is említenek. 1975-ben 69 ha lett védetté nyilvánítva kerttörténeti jelentősége miatt, ebből 4,58 ha az arborétum. Tengerszint feletti magassága 270-300 méter. Az eredeti vegetációt az északi alacsonyabb fekvésű területeken cseres-tölgyes alkotja, mely fokozatosan gyertyános-tölgyesbe megy át, a magasabb területeken pedig bükk a domináns.
 egyedi ritkaság
 

Vadgesztenyesor - Recsk

Cím: Recsk, Parádi út

A 24. számú utat Recsk és Parádfürdő között mindkét oldalon 90-100 éves bokrétafák (vadgesztenye) sora szegélyezi. Mivel a fák az út szélétől mindössze fél méterre állnak, ágaik és lombjuk összeér. Nyáron zöld alagútban suhannak az autók, de télen is megkapó látványt nyújt a többé-kevésbé azonos méretű fák sora. A fasort a századfordulón Károlyi Mihály gróf telepítette. Egykor Recsktől Parádsasvárig kísérte az utat. Egy részét a két világháború között és a műút kiépítésekor kivágták, így ma kisebb megszakításokkal csak a parádfürdői Cifra- istállóig tart. A jobb oldalon 93, a bal oldalon 83 fa áll. Átlagos magasságuk 12 m, mellmagassági kerületük 120-310 cm között változik.
 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

Nemzeti Emlékpark - Recsk

Cím: Recsk, Külterület
Telefon szám: +36-20-935-9043
Kapcsolattartó személy: Hugyecz János

A Nemzeti Emlékpark, mely Recsk központjától mintegy 6 km-re található, autóval jól megközelíthető, az útirányt végig táblák jelzik. A park bejáratánál az egykori őrtorony mása fogadja a látogatót, majd az emlékmű , melyen mindig van koszorú, virág. A Recski Nemzeti Emlékpark szabadon, egész évben látogatható. Az ottani tájékozódást táblák segítik. Előre bejelentett csoportoknak előadást tartanak, illetve igény szerint idegenvezetész is vállalnak a tábor területén.


Emlékpark - Recsk

Cím: Recsk
Link: www.recsk.hu

A kényszermunkatábor túlélői 1988-ban megalapították a Recski Szövetséget. Az itt töltött, sosem feledhető évek, valamint elhunyt rabtársaik emlékének megőrzésére emlékművet állítottak, amelyet 1991 őszén avatak fel. Ezt követően a szövetség emlékparkot hozott létre a volt tábor helyén, melyet 1996-ban adtak át. Az emlékparkban az erdőtől újra visszafoglalt eredeti területen a volt rabok visszaemlékezései alapján kirakták a tábor épületeinek alapjait, útjait.
 étterem
 

Hangulat Étterem és Cukrászda - Recsk

Cím: 3245 Recsk, Kossuth út 87.
Telefon szám: +36-36-478-333,+36-20-479-5280
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Papp István

A Mátra északi oldalán található Recsk. A falu központjában, a 24-es főút mellett, a vasúti átjárónál található a Hangulat étterem. Házias és palóc tájjellegű ételekkel várjuk a kiránduló vendégeket. Csoportok étkeztetését is vállaljuk. Étkezési jegyeket, Erzsébet utalványt, MKB és OTP SZÉP kártya elfogadóhely.
 extrém sport
 

Mátra Extrém Sportrepülő Klub - Recsk

Cím: 3245 Recsk, Hunyadi u. 113.
Telefon szám: +36-70-389-6572
Kapcsolattartó személy: Farkas Tibor pilot

Az északi Mátra területén a Recsken működő repülő klubot a siklóernyőzést kedvelőknek ajánljuk. A siklóernyő mára szinte már teljesen kiszorította a merev szárnyú sárkányrepülőket, és nagyon kedvelt sporteszközzé vált.
 horgászat, horgásztó
Kiváló természeti környezet, végtelenül nyugodt körülmények és halban gazdag vízterület várja a horgászat szerelmeseit.
 

Búzásvölgyi tó (horgászhely) - Recsk

Cím: Recsk, külterület
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

Recsken a Szajla felé induló úton a lakott területtől néhány száz méter megtétele után jut el a kiránduló a horgász a Búzásvölgyi tóhoz, melynek vízfelülete 54 ha. Az oda vezető út legmagasabb pontjáról csodálatos kilátás nyílik a településre és a Kékes távoli csúcsára, a másik irányban pedig elénk tárul a tó és a közli víkendházak színes tarkasága. A természetes élővizekben élő szinte valamennyi halfajta megtalálható itt. A szép környezet pihenni csábít, de országos horgászengedély és napijegy birtokában bárki kedvére horgászhat itt. A tó gyalogosan és járművel is körbejárható, bár a 8 km-es útból csak mintegy 2 km aszfaltozott.
 népi kézművesség
A magyar népművészet egyedülálló érték Európában. Kézművesek, fazekasok, faragók, bútorosok, szobrászok, bőrdíszművesek, csipkeverők, hangszerkészítők, kovácsok, fegyverkészítők, textilkészítők, öltözetvarrók, csizmadiák remekei maradandó értékek.
 

Népművészeti Alkotóház - Recsk

Cím: Recsk, Kossuth Lajos út 118.
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Telefon szám: +36-36-478-444
Fax szám: +36-36-545-171
Link: www.hevesfolkart.hu

A Hevesi Népművészeti és Háziipari Szövetkezet alkotóközösségei népművészeti házainkba várják a látogatókat. Egyénileg és csoportosan érkező vendégeink megtekinthetik a múzeumi gyűjtemény anyagunkat és kipróbálhatják a műhelyekben folyó kézműves tevékenységeket (előzetes bejelentkezésüket köszönettel vesszük).
 néprajzi gyűjtemény, tájház
A néprajzi értékek bemutatása, a hagyomány és a múlt üzenetének átadása kiemelt figyelmet kap. Többnyelvű információ és háttéranyagok engednek közelebb a tárgyakhoz. Gyűjteményünk szívesen várja az érdeklődőket és a néprajzkutatókat.
 

Tájház - Recsk

Cím: 3245 Recsk, Kossuth L. út 118.
Telefon szám: +36-36-478-444
Link: www.recsk.hu

A Kossuth út 118. szám alatt 1965-ben rendezték be a pitvarkonyhából és előszobából álló Népművészeti tájházat, melyet 1997-ben az illetékes minisztérium műemléki védelem alá vont. Nemcsak a térség, hanem az ország egyik legkorábbi ilyen jellegű tájháza a recski. A hagyományos falusi élet kellékei mellett hamisítatlan hangulatot áraszt a búbos kemence. A recski tájház egész évben látogatható, a Tájak Korok Múzeumok külön ismertető füzete segíti az eligazodást. Itt működik a Hevesi Háziipari Szövetkezet recski részlege is, a palóc hagyományok egyik folytatója. Nyitva tartás: hétfőtől péntekig: 12:00-16:00 -ig, Belépő: 300.-Ft/fő. Előzetes bejelentés esetén hétvégén és ünnepnapokon is látogatható! Bejelentkezni a 36/478-395-ös telefonszámon lehet.
 SZÉP Kártya elfogadóhely
K&H. MKB és OTP Széchenyi Pihenő Kártya (SZÉP kártya) elfogadóhelyek Magyarországon.
 

SZÉP kártya elfogadóhelyek Recsk

Cím: 3245 Recsk
Telefon szám: +36-20 539 9995
Link: www.szeporszag.hu/Recsk.telepules

Széchenyi Pihenő kártya (SZÉP kártya) elfogadóhelyek Recsk. A részletes lista az ikonra kattintva olvasható.
 templom
 

Római katolikus templom - Recsk

Cím: Recsk
Link: www.recsk.hu

A mai templom Kis István tervei alapján 1891-ben épült meg. Felszerelései közül legjelentősebb az „Úrmutató”, mely aranyozott réz, elsőrangú kivitelű remekmű. Az egri ötvösművészet egyik kiváló darabja 1750 körül készült.
 történeti múzeum
 

Nemzeti Emlékpark - Recsk

Cím: Recsk, Külterület
Link: www.recsk.hu
Telefon szám: +36-20-935-9043
Kapcsolattartó személy: Hugyecz János

A Mátra hegység e térségében, közel Recsk községhez, a Magyar Államvédelmi Hatóság (ÁVÓ) 1950 nyarán minden törvényes felhatalmazás nélkül a szovjet gulág- táborok mintájára büntető jellegű kényszermunkatábort létesített. A mintegy1500 kényszermunkás a magyar társadalom minden rétegét képviselte. Volt közöttük munkás, értelmiségi dolgozó, a hadsereg tagja, korábbi földbirtokos, politikus. Közülük senkit sem állítottak bíróság elé, el nem ítélték őket.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner