12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Ragály
www.ragaly.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Perczel Sándor E-mail:
 Telefon: +36-48-354-356 Fax: +36-48-354-001
autó-motorsport,    egyedi ritkaság,    emlékmű, műemlék, szobor,    kastély, kúria,    sétáló utca, városkép,    templom

 egyedi ritkaság
 

Emléktölgy - Ragály

Cím: 3724 Ragály, külterület

A falutól nem messze, az Aranyos-tető nyárral, fenyővel telepített oldalán látható Borsod-Abaúj-Zemplén megye legidősebb kocsányos tölgye, mely 26 méter magas, 638 cm törzskerületű. Az Emléktölgy (Prohom fa, Nagyfa, Öregtölgy) korát 1978-ban 350 évesre becsülték. Környékét korábban Ős-erdőnek nevezték, mert hasonló korú tölgyekkel volt tele, melyek korhadó rönkjeit most felfedezheztjük az avarban. Az Emléktölgy az 1922-es tarvágás során azért menekült meg, mert a favágóknak nem volt olyan nagy fűrészük, amivel ki tudták volna vágni.
 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

Balassi Bálint szobor - Ragály

Cím: 3724 Ragály,

A kastélykert öregedő fái között találjuk Balassi Bálint 2005. májusában felavatott bronz szobrát. A mellszobrot Borsi Antal szobrászművész készítette.


Emlékmű - Ragály

Cím: 3724 Ragály,

Emlékmű - Ragály


Kopjafa - Ragály

Cím: 3724 Ragály,

Kopjafa - Ragály
 kastély, kúria
Festői környezet, gondozott park, csodálatos építészeti látnivaló, és egyedülálló bútorzat. Látogatását egészítse ki hangulatos éttermeinkben, és szórakoztató programjainkkal. Látogasson el hozzánk.
 

Balassi-kastély - Ragály

Cím: 3724 Ragály, Rákóczi u. 16.

Az egyik műemlék jellegű épület a Balassi-kastély, amely 1743-ban épült, barokk stílusban. A XIX. Század végén eklektikus stílusban bővítették és részben átalakították. Az orommezőben Balassa-Ragályi kettős címer található. Az épületben jelenleg a Polgármesteri Hivatal működik
 sétáló utca, városkép
 

Ragály település
Prospektus letöltés, Prospectus download

Cím: 3724 Ragály

Ragály község Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, Miskoctól 46 kilométerre északnyugatra fekszik. A településről részletes adatokat az ikonra kattitva olvashat vagy tölthet le.
 templom
 

Református templom - Ragály

Cím: 3724 Ragály,

A templom a XIII. században épült. Az épületet 1564-ben a törökök lerombolták. A felújított templomot 1626-ban tűzvész pusztította el. Ezt követően újra és újra helyre állították. A legutóbbi renováláskor feltűnt, hogy a vakolat alatt középkori falfestmények és latin nyelvű szövegtöredékek vannak, amelyeket csákányvágásokkal megrongáltak. 1908-ban a huszártornyot a tető nyugati végére helyezték át. A torony magassága 15 méter. Két harangja közül a 145 kg-osat Őrszentmiklóson, a 80 kg-osat 1741-ben Losoncon öntötték.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner