12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Rózsaszentmárton
www.rozsaszentmarton.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: SIPOS JÁNOSNÉ E-mail: hivatal@rozsaszm.t-online.hu
 Telefon: +36-37-384-518 Fax: +36-37-384-261
állandó kiállítás,    borkóstoló,    borospince,    egyedi ritkaság,    egyházművészet,    emlékmű, műemlék, szobor,    kiemelt szolgáltató,    klub, egyesület,    néprajzi gyűjtemény, tájház,    sétáló utca, városkép,    templom

 állandó kiállítás
Kiemelkedő gyűjtőmunka és egyedi tartalma minden látogatónak valódi élményt szerez. Többnyelvű információ és háttéranyagok engednek közelebb a tárgyakhoz. Látogassanak el hozzánk.
 

Lignitbányászati Emlékház - Rózsaszentmárton
Prospektus letöltés, Prospectus download

Telefon szám: +36-37 384-261
Kapcsolattartó személy: Fáczán József
Cím: Rózsaszentmárton
Link: www.rozsaszentmarton.lapunk.hu

A Lignitbányászati Emlékház egyik kiállítótermében a lignitbányászattal kapcsolatos kézi és gépi eszközöket, a falon tablókat, fényképeket, a vitrinekben maketteket, szakkönyveket, munkakönyveket, bányamentő és önmentő készülékeket, bányász egyenruhákat, ásványi kőzeteket, különböző bányászati világítási eszközöket, fejvédő sisakokat, állványos bányászati mérő eszközöket lehet megtekinteni, az egyik szekrényben Ursitz József, Kossuth díjas bányamérnök által kifejlesztett frontfejtési pajzs makettje látható.Az Emlékház minden szombaton 14-16 óráig tart nyitva. Hétköznapokon Fáczán Józsefet lehet keresni a 37/384 -127 -es telefonszámon vagy a Polgármesteri Hivatalt a 06-37-384-261-es telefonszámon.
 egyedi ritkaság
 

A tárogatós - Rózsaszentmárton

Cím: Rózsaszentmárton
Link: www.rozsaszentmarton.hu

 
Rózsaszentmártonban nincs toronyóra, de ha volna, sem járna pontosabban Nagy Laci bácsi reggeli és esti tárogatós időjelzéséig. Lassan már úgy hozzátartozik a falu életéhez, mint a boltos, a postás. Ő egy önkéntes, aki köszönti az ébredőket és a nyugovóra térőket.


Az erdőkerülő - Rózsaszentmárton

Cím: Rózsaszentmárton
Link: www.rozsaszentmarton.hu

 
Gyakran látni vadászruhában, fokossal, távcsővel a környék talán legjobb ismerőjét, Hegyi Sándort. Lakása valóságos kis múzeum, trófeákkal, vadászkellékekkel, számos kitüntetéssel, szakirodalommal, Nyugdíjasként szívesen vállalja csoportok vezetését, a természetjárók is számíthatnak rá.
 egyházművészet
Csodálatos műremekek a vallás szolgálatában.
 

Templom belső - Rózsaszentmárton

Cím: Rózsaszentmárton
Link: www.rozsaszentmarton.hu

Rózsaszentmárton az új templom építését megkezdte 1806-ban, de csak 1813-ban tudták megáldani és használatba venni.
 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

I. István király szobra - Rózsaszentmárton

Cím: Rózsaszentmárton

I. István király szobra Rózsaszentmárton.


Petőfi szobor - Rózsaszentmárton

Cím: Rózsaszentmárton

Petőfi szobor Rózsaszentmárton.
 kiemelt szolgáltató
 

Őszirózsa Gondozási Központ - Rózsaszentmárton

Cím: 3033 Rózsaszentmárton, Apci út 2.
Telefon szám: +36-37 384-153
Fax szám: +36-37 384-372
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Lukácsné Szabó Alexandra

Az idősek otthona nyugodt, csendes környezetben létrehozott épület komplexum, melyben a lakók életkori sajátosságainak megfelelően kialakított belső terek, a komfortos életvitelt szolgáló önálló lakrészek a nyitott, teljes életet biztosítják.
 klub, egyesület
 

Hérics Természetjáró és Turisztikai Sportegyesület

Cím: 3033 Rózsaszentmárton, Bányász út 10.
Telefon szám: +36-70 596-7776
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Molnár Zsolt
Link: www.herics.hu

Hérics Természetjáró és Turisztikai Sportegyesület. 1989-ben szakosztályként kezdtük. Ma már egyesületként folytatjuk tevékenységünket egy kis faluban, Heves megyében, Rózsaszentmártonban. Községünk a DNy-i Mátrában helyezkedik el. Működésünk sikeréhez nagyban hozzájárul a minket körülvevő táj szépsége!
 néprajzi gyűjtemény, tájház
A néprajzi értékek bemutatása, a hagyomány és a múlt üzenetének átadása kiemelt figyelmet kap. Többnyelvű információ és háttéranyagok engednek közelebb a tárgyakhoz. Gyűjteményünk szívesen várja az érdeklődőket és a néprajzkutatókat.
 

Faluház - Rózsaszentmárton

Cím: Rózsaszentmárton Apci út 5.
Telefon szám: +36-37-384-661
Link: www.rozsaszentmarton.hu

Rózsaszentmárton egyik régi, a 100 év előtti építkezési stílusjegyeket hordozó épületének rendbehozatalával alakította ki az önkormányzat a Faluházat. A hármas tagolású (tisztaszoba, konyha, lakószoba) épület szobáiban a régi időkben használt berendezéseket, használati tárgyakat, eszközöket, a mindennapi élet szokásait hirdető tárgyakat tekinthetik meg az ide betérő.
 templom
 

Római katolikus templom - Rózsaszentmárton

Cím: Rózsaszentmárton
Link: www.rozsaszentmarton.hu

A falu legrégibb épületét, a templomot Grassalkovich Antal kegyúr építette és 1813-ban szentelték fel. E templom helyén egy 1696-os adat szerint kőtemplom állt, amelyet 1720 körül Szent Márton tiszteletére szenteltek fel. Legrégebbi templomában álló harangját 1636-ben öntötték. Felirata: „Gyöngyös és Hatvan között Szent Márton, anno 1636. Ide való fantsaliaké.” A főoltár képét 1814-ben készítették Bécsben. Jelenleg a parókián látható.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner