12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Révfülöp
www.revfulop.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Kondor Géza E-mail: revfulop.polgarmester@canet.hu
 Telefon: +36-87-464-131 Fax: +36-87-563-338
borkóstoló,    borospince,    emlékmű, műemlék, szobor,    étterem,    galéria,    hajókirándulás, komp,    híres étterem,    horgászat, horgásztó,    kemping,    kilátó, panoráma,    múzeum,    SZÉP Kártya elfogadóhely,    templom,    uszoda, strand,    utazási irodák, turistainformáció

 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

Békakirály - Révfülöp

Cím: Révfülöp, Halász u.

Az 1992-ben díszburkolatot kapott, térré szélesedő Halász utca végén a település ez idáig egyetlen köztéri szobra - Raffai Béla szobrászművész "Békakirály" bronz ivókútja "csókolja" ivóvizével szájon a szomjúhozókat.


Emlékoszlop - Révfülöp

Cím: Révfülöp

A hajókikötő illetve a rózsakert melletti parkban az 1912-ben állított emlékoszlopon bronztábla sorait olvashatjuk: "A Balaton kultuszának fáradhatatlan révfülöpi úttörője, néhai Czigány Károly érdemei elismeréséül állította ezt a maradandó emlékjelet a Balatoni Szövetség.1912." Ugyanezen emlékművön került megörökítésre a település történetének fő eseményei (1970.VIII.20.) és a II. világháború révfülöpi áldozatainak emléke is /1992.X.23./


Egykori kaszinó épülete - Révfülöp

Cím: Révfülöp

Az 1991-ben felújított kikötő felé fordulva a század elején épült impozáns - egykori kaszinó épületét pillantjuk meg. Falán Pattantyús József míves - a II. világháború idején a balatoni Kelén és Tünde hajókat a felrobbantás elől víz alá süllyesztők hősies tettére utaló - emlék reliefje látható. 2004 májusában az épület előtti tér díszburkolatot kapott.
 galéria
Kiállítóterem, tárlat ahol a magyar és külföldi képzőművészek alkotásait, képeit, műgyűjteményeit lehet megtekinteni és megvásárolni.
 

Tóparti Galéria - Révfülöp

Cím: 8253 Révfülöp, Halász utca 6.
Link: www.revfulop.hu

Több mint 10 éve a Közösségi ház végében kapott helyet, közel nyolcvan négyzetméteren a világos, Balatonra néző ablakokkal rendelkező kiállító terem a Tóparti Galéria. Az elmúlt évek során kiállított itt Munkácsi-díjas és amatőr kezdő képzőművész is a képző- és iparművészet minden ágában. Néhány név a teljesség igénye nélkül: Szentgyörgyi József, Prokop Péter, Fülöp Lajos, Udvardi Erzsébet, Somogyi Győző stb.
 híres étterem
Zamatos étkezések, zsenge, friss és ropogós különlegességek, itt kiváló helyi séf ajánl finomságokat.
 

Mákvirág Borház-Vendéglő

Cím: 8253 Révfülöp, Petõfi S. u. 4
Link: www.kali.hu/kal-vin
Telefon szám: +36-87-464-754
Fax szám: +36-87-464-754
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

A mára már több, mint 100 éves épületet, a mélyében meghúzódó ászokpincéjével, "Mákvirág" pincének hívták a környékbeli emberek. Innen ered a Mákvirág Borház elnevezés, amely a Pincészet szerves részeként, egész éves nyitvatartással, borvásárlási lehetõséggel várja a borok és a finom étkek kedvelõit.
 horgászat, horgásztó
Kiváló természeti környezet, végtelenül nyugodt körülmények és halban gazdag vízterület várja a horgászat szerelmeseit.
 

Révfülöpi Horgász Egyesület

Cím: 8253 Révfülöp Csárda u. 1.
Link: www.szegi-sport.hu
Telefon szám: +36-87-463-028,+36-30-946-0531
Fax szám: +36-87-463-028
Kapcsolattartó személy: ifj. Szegi János

A Révfülöpi Horgász Egyesület telephelye.
 kemping
Felkészült terület, kiépített komfort, és kellemes környezet várja a kempingezők széles táborát.
 

Camping NAPFÉNY

Cím: 8253 Révfülöp Halász u. 5.
Link: www.balatontourist.hu
Telefon szám: +36-87-563-031
Fax szám: +36-87-464-309
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

Családiasan kialakított, több mint 7 hektáros kemping. Számos lehetoséget kínál az aktív szabadido-eltöltéshez, gyermekanimációval, kerékpártúrákkal és a Káli-medencébe szervezett kirándulásokkal. A hosszú strandszakaszon fürdésre, szörfözésre nyílik lehetoség. Ápolt parcellák, nagy gonddal tisztán tartott vizesblokkok, sokszínu büfé-utcácska, élelmiszerbolt, új társalgó TV-vel, szabadtéri színpad. Bérelhető sátrak és lakókocsik nagy választékban! Kempingkatalógusokban ajánlott kemping. K&H, MKB és OTP SZÉP kártya elfogadóhely.
 kilátó, panoráma
Csodálatos természeti környezetben, egyedülálló táj panorámája tárul elénk. Egy kis sétával felejthetetlen látnivaló várja Önöket.
 

Fülöp-hegyi Kilátó

Cím: Révfülüp, Fülöp-hegy

Révfülöp természeti látnivalói közül a Fülöp-hegyről kibontakozó balatoni panorámát emelnénk ki elsősorban, melynek szemkápráztató hatásáról a világot járt neves földrajztudós, Cholnoky Jenő szavait idézzük... "A révfülöpi Fülöp-hegyről nyílik a világ egyik legszebb tája. Vannak magasabb hegyek, nagyobb vizek, de ahol a vulkáni kúpok csodás sokasága találkozik a széles víztükörrel, ilyen legfeljebb a Brazil partoknál, Rio de Janeiro partjainál van." Nyitva: 9.00-től 20.00 óráig (minden nap). Belépő díjak: Felnőtt belépő: 200,-Ft/fő, Gyermek 100,-Ft/fő, Nyugdíjas 100,-Ft/fő. Révfülöp kártyával rendelkezők a Kilátót ingyenesen látogathatják!
 múzeum
 

Honismereti Gyűjtemény - Révfülöp

Cím: 8253 Révfülöp, Halász utca 6.
Link: www.revfulop.hu

Kevés múzeum, avagy kiállítóhely dicsekedhet Balaton-vízparti épülettel. Révfülöp igen! Kis múzeuma ma a Tóparti Galéria és a könyvtár szomszédságában a tóparton helyezkedik el. Az 1950-es évek elején révfülöpi tanárok - Nagy Károly, majd Benke László - irányításával természetvédelmi szakkör alakult a helyi általános iskolában. A gyerekek Benke László - 1953 és 1974 között helyi iskolaigazgató - vezetésével jelentős honismereti vonatkozású történeti, néprajzi és geológiai anyagot gyűjtöttek össze a révfülöpi iskolai szertárhelyiségében. Nyitva: június 1. - szeptember 1. Hétfő: Szünnap, Kedd - Vasárnap: 16-22 óráig.
 templom
 

Rom Templom - Révfülöp

Cím: Révfülöp

A hegy lábánál lévő vasútállomással szemben találjuk a középkori Fülöp falu XIII. századból származó vörös homokkőből emelt, szépen faragott félköríves kő bélleletes kapujú templomának romjait. Az egyhajós, valószínűleg síkfödémes, egyenes szentélyzáródású román stílusú építmény maradványait a műemléki hivatal 1953-ban konzerváltatta s a templom falai a diadalívvel és a felette emelkedő oromfallal együtt majdnem eredeti nagyságban láthatók. A műemléket 2000-2001 ben újították fel.
 utazási irodák, turistainformáció
Programszervezés, részletes tájékoztatás, szállásajánlatok, és figyelmes vendéglátás. Várjuk Önöket!
 

Tourinform Iroda - Révfülöp

Cím: 8253 Révfülöp, Villa Filip tér 8/b
Telefon szám: +36-87 463-194
Fax szám: +36-87 464-092
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Dr. Szabóné Barsi Katalin
Link: www.revfulop.hu

A révfülöpi Tourinform Irodánk a 150 irodával rendelkező országos Tourinform hálózat tagja, és mint ilyen, non-profit tevékenységet folytat. Elsődleges feladatunk a betérő és telefonon érdeklődő vendégek informálása, helyi és országos prospektusokkal, kiadványokkal való ellátása, tájékoztatása a programokról, látnivalókról, szállás-és étkezési, szórakozási lehetőségekről, menetrendi tájékoztatás.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner