12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Répcevis
 
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Hollósi Péter Pál E-mail: korjegyzo@zsira.hu
 Telefon: +36-99/543-009 Fax: +36-99/543-010
egyedi ritkaság,    emlékmű, műemlék, szobor,    imaház, kápolna,    sétáló utca, városkép,    templom

 egyedi ritkaság
 

Lakóveremek - Répcevis

Cím: 9475 Répcevis,

Répcevisen a régészeti ásatások során került elő két lakóverem, amiket Nováki Gyula régész tárt fel a volt téglagyári agyagveremben. Az egyik a korai vaskorból, K.re. 800-500 közötti időkből származik. Egyszerű, földbe vájt gödör, középen nyílt tűzhely maradványa, felette nyeregtető lehetett, de ez teljesen elpusztult már. Benne edénytöredékek és állatcsontok voltak.
 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

1848-as emlékmű - Répcevis

Cím: 9475 Répcevis,

 
A község 1848. október 11-én 4 órán át a szabadságharc egyik csatájának színhelye volt.A visi ütközet 50. évfordulóján, 1898. október 11-én emlékművet állított a község. A csatából visszamaradt ágyúgolyók a templom külső falában hirdetik a szabadságharc emlékét.
 imaház, kápolna
 

Szent László kápolna - Répcevis

Cím: 9475 Répcevis, Szőlőhegy
Link: repcevisplebania.freeiz.com

Répcevis község területén, a hajdani szőlőhegyben található a Szent László kápolna XVII. századi barokk épülete. A Szt. László kápolna eredetileg mintegy kétszer akkora volt, mint ma; de a renoválás során a bejárati rész helyreállítását reménytelennek tartották, ezért lebontották


Rózsafüzér Királynéja kápolna - Répcevis

Cím: 9475 Répcevis, Csepregi utca
Link: repcevisplebania.freeiz.com

A Csepregi utcában található Nemesvis kápolnája, a Rózsafüzér Királynéja kápolna, mely a XVII. században épült (évszáma: 1676), s 1860 körül romantikus stílusban átalakították.
 templom
 

Római Katolikus Szt András templom Répcevis

Cím: 9475 Répcevis, Fő u.85.
Link: repcevisplebania.freeiz.com
Telefon szám: +36-99-368-547

Egy 1651-es jegyzőkönyv az épület szerkezetét jellemzi; e szerint a templomnak csak a szentélye boltozott, van sekrestyéje, de tornya csak fából készült. Ez a leírás említi, hogy a sekrestye a szentély episztolai oldalán volt, mely megerősíti azt a feltevést, hogy a templom valaha másképp feküdt, mint ma. Ezt Kozmár Pál plébános, a templom krónikása is belefoglalta 1847-ben elkezdett templomtörténeti írásába. Ám egy későbbi püspöki látogatás jegyzőkönyve szerint 1722-ben épült a templom és 1766-ban tornyát bádoggal fedték. Ezt követően 1776-ban építették újjá. E nagyarányú átépítés alkalmával a templom többszörösére bővült az újonnan emelt hajóval (a jelenlegi főhajó). Nagyjából a mostani állapotnak felel meg az építkezés.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner