12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Répceszentgyörgy
repceszentgyorgy.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Kovácsné Kelemen Gertrúd Margit E-mail: onkormanyzatbo@level.datanet.hu
 Telefon: +36-95 341-001 Fax:  
emlékmű, műemlék, szobor,    kastély, kúria,    növénykert, park,    templom

 kastély, kúria
Festői környezet, gondozott park, csodálatos építészeti látnivaló, és egyedülálló bútorzat. Látogatását egészítse ki hangulatos éttermeinkben, és szórakoztató programjainkkal. Látogasson el hozzánk.
 

Szentgyörgyi Horváth-kastély

Telefon szám: +36-95-341-001
Cím: 9623 Répceszentgyörgy, Fő u. 1.

A kastélyt Vas megye alispánja, Zsigmond I. építtette a XVII. század végén kora barokk, majd utódai a XVIII. század végén átépíttették késő barokk stílusban, vélhetően Hefele Menyhért tervei szerint. Forrás: mvk.atw.hu/magyar/vas/repcesz/repceszgy.htm
 növénykert, park
Különleges növényfajok, ritka fák, virágok és kertészeti kompozíciók által válik csodálatossá a kirándulás. Parkunk várja a pihenni vágyókat.
 

Horváth-kastély parkja

Cím: 9623 Répceszentgyörgy, Fő u. 1.

 
A Szentgyörgyi Horváth-kastély védelem alatt álló parkját Horváth János telepítette 1810-ben. A Répce egykori árterében állnak nagyméretű fái: platánok, mamutfenyők, páfrányfenyők.
 templom
 

Szent György templom Répceszentgyörgy

Cím: 9623 Répceszentgyörgy, Fő utca 3
Telefon szám: +36-95-341-012

 
Római katolikus (Szent György-) templom. Eredetileg a középkorban épült. 1770-ben a Szentgyörgyi Horváth család újjáépítette, majd 1880 körül eklektikus stílusban átalakították. Érdekessége az 1777-ben készült feketemárvány keresztelőkút, figurális - Jézus megkeresztelését ábrázoló - sárgaréz tetővel. Forrás: hu.wikipedia.org

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner