12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Répáshuta
www.repashuta.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Erdős Tamás E-mail:
 Telefon: +36-46-390-113 Fax: +36-46-390-113
egyedi ritkaság,    erdei túra, tanösvény,    falusi turizmus,    híres étterem,    múzeum,    néprajzi gyűjtemény, tájház,    néptánc, népdal,    programok, rendezvények,    sétáló utca, városkép,    szálláshely,    SZÉP Kártya elfogadóhely,    templom,    vadászház

 egyedi ritkaság
 

Szénégetés - Répáshuta

Cím: Répáshuta

Ősi mesterségek Szénégetés. A 19. század eleje, az ipari tevékenység fellendülése óta kenyéradó háziipar a Kárpát-medence minden jelentős erdővidékén. A szénégetők lapos, tisztás helyet keresnek az erdőben, melyet tökéletes simára egyengetnek. A hosszú hasábokra darabolt fát (bükk, tölgy) szabályos rendben egymás mellé és egymásra állítgatják. Ez a boksa, amit lehullott falevelekkel, majd földdel betakarnak. Belsejében üreget hagynak, melyet gyúlékonyabb anyaggal (forgács, fahulladék) töltenek ki. A boksát a tetején keresztül gyújtják meg. Lassan, füst nélkül, gőzölögve 8–12 napig izzik. Ezután a földet lehúzzák róla, és szénporral betakarják, hogy teljesen kialudjon. A faszenet kis zsákokba csomagolva szállítják el.


Mészégetés - Répáshuta

Cím: Répáshuta

Ősi mesterség mészégetés. A termésállapotban kifejtett kalciumtartalmú kövek kiégetésével foglalkozó szakember, a mészégető, aki a mészégetéshez szükséges berendezésekről, anyagokról gondoskodik, majd a kész meszet értékesíti. A mészégetéssel foglalkozók népi neve meszes, egyben így nevezik a meszet értékesítő szekeres árust is. Meszes szavunkról 1150-ből származik az első írásbeli adat. Bár a mész kiterjedt, általános paraszti használata viszonylag újabb keletű (kb. 150–200 éve terjedt el, de a szerényebb épületek kötőanyagaként még ma is csak sarat használnak mind a tégla-, mind a vályogfalazatok készítésénél), magának a mésznek az előállítása évszázadok óta paraszti, falusi szakemberek feladata, amit általában földművelés mellett kiegészítő jövedelemforrásként űznek. Répáshután a mai napig égetnek meszet a falu határában.
 erdei túra, tanösvény
Kijelölt túraútvonalak, pontos látnivaló térképek, figyelmes és ötletes pihenők várják a barangolni vágyókat. Túravezetők segíthetik kikapcsolódásukat.
 

Erdei túra - Répáshuta

Cím: Répáshuta, külterület

Répáshuta és környéke elsősorban a kirándulni, sportolni vágyóknak nyújt lehetőségeket, s mindazoknak, akik szeretik a természetet. Számos túraútvonal, tanösvény várja a természetjárókat.


Tárnics tanösvény - Répáshuta

Cím: 3559 Répáshuta, Herman O. út 44.
Telefon szám: +36-46-390-176.+36-30-586-8383
Fax szám: +36-46-390-176
Kapcsolattartó személy: Vasas Ernő
Link: www.eszakerdo.hu

Erdei iskolai programok megszervezéséhez szíves segítséget nyújtunk, további igény esetén tanösvény-túrákhoz erdész szakvezetőt biztosítunk. Tanösvényeinkhez tájékoztató füzet készült, mely segítséget nyújt az erdészeti-természetvédelmi ismereteket előtérbe helyező Tárnics tanösvény 8 fő és 7 mellékállomásán, valamint a tájképi-tájtörténeti indíttatású Kőbalta tanösvény 3 állomásán az eligazodásban.
 híres étterem
Zamatos étkezések, zsenge, friss és ropogós különlegességek, itt kiváló helyi séf ajánl finomságokat.
 

Vadász Étterem Répáshuta

Cím: 3559 Répáshuta, Kossuth u. 8.
Telefon szám: +36-46-390-159;+36-30-968-5549
Fax szám: +36-46-370-402
Kapcsolattartó személy: Varga Zoltán
Link: www.vadaszetterem.hu
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

A Vadász Étterem éttermi részében és a fedett teraszon egyszerre 120 fő élvezheti a gondosan összeválogatott alapanyagokból készült ételspecialitásokat, vad ételeket, és különleges desszerteket. Konyhánk változatos ízeivel mindenki igényét ki tudja elégíteni. Mindenki által ismert finom ételek mellett számos helyi specialitást kínálunk vendégeinknek, amelyeket csak ezen a környéken kaphat meg. Éttermünk kiválóan alkalmas konferenciák, tanfolyamok, tréningek, továbbképzések, állófogadások, esküvők, bálok, osztálytalálkozók és egyéb rendezvények lebonyolítására, melyek megszervezését igény szerint vállaljuk. Bízunk benne, hogy rövid bemutatkozásunk elnyerte tetszését és a jövőben Önt is vendégeink között köszönthetjük! K&H, MKB és OTP SZÉP Kártya elfogadóhely.
 múzeum
 

Tájház - Répáshuta

Cím: Répáshuta, Szabadság út 5.
Telefon szám: +36-46-390-113
Fax szám: +36-46-390-113
Link: www.repashuta.hu
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

A régi csordásházban berendezett tájház az 1930-1940-es évek lakáskultúráját mutatja be. A konyha és szoba tárgyai mellett megkülönböztetett figyelmet érdemelnek a bükki üveghuták régi termékei is.
 néptánc, népdal
Tájegységek neves művészei, tánccsoportok mutatják be a hagyomány övezte magyar néptáncot. Kulturtörténeti érték itthon és külföldi bemutatók során.
 

Velká Bukovinka néptáncegyüttes - Répáshuta

Link: www.repashuta.hu
Kapcsolattartó személy: Petőfi Zoltánné

Répáshuta szlovák nemzetiségi mivoltát a mai napig megőrizte. Ennek bizonyítéka a községben Működő Velká Bukovinka néptánc együttes és a népdal kör. A Velká Bukovinka néptáncegyüttes 1953 óta működik. Tagjai ma már az alapító táncosok gyermekei, unokái. Az együttes repertoárjában többnyire hazai és szlovák néptáncok szerepelnek. Gyakran lépnek fel hazai fesztiválokon, ünnepélyeken. Többször szerepeltek már Szlovákiában, de felléptek már Lengyelországban és Németországban is.
 sétáló utca, városkép
 

Faluház - Répáshuta

Link: www.repashuta.hu
Cím: 3559 Répáshuta, Herman Ottó út 4/a.

Faluház - Répáshuta
 szálláshely
 

Vadász Étterem és Panzió Répáshuta

Link: www.vadaszetterem.hu
Cím: 3559 Répáshuta, Kossuth u. 8.
Telefon szám: +36-46-390-159;+36-30-968-5549
Fax szám: +36-46-370-702
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Varga Zoltán

A Vadász Étterem és Panzió festői környezetben Répáshután 7 darab 2-3 ágyas pótágyazható szobával, valamint kellemes hangulatú étteremmel szolgálja a vendégek magas színvonalú ellátását az év minden napján. A szobák mindegyikéhez zuhanyzóval felszerelt fürdőszoba, színes TV, minibár tartozik, valamint alapszolgáltatásként internet hozzáférési lehetőséget is biztosítunk kedves vendégeink számára. K&H, MKB és OTP SZÉP Kártya elfogadó hely.


Erdészeti Turistaszálló - Répáshuta

Link: www.eszakerdo.hu
Cím: 3559 Répáshuta, Herman O. út 44.
Telefon szám: +36-46-390-176.+36-30-586-8383
Fax szám: +36-46-390-176
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Vasas Ernő

Szálláshelyünkön 3-8 ágyas szobákban biztosítjuk az elhelyezést, a szobákhoz a folyosóról nyíló zuhanyzók és WC-k tartoznak. Csoportok számára napi egyszeri főétkezést biztosítunk, az épületben étkező helyiség és melegítő konyha, az udvaron pedig tűzrakó hely található. K&H, MKB és OTP SZÉP Kártya elfogadó hely.
 SZÉP Kártya elfogadóhely
K&H. MKB és OTP Széchenyi Pihenő Kártya (SZÉP kártya) elfogadóhelyek Magyarországon.
 

SZÉP kártya elfogadóhelyek Répáshuta
Prospektus letöltés, Prospectus download

Link: www.szeporszag.hu/Répáshuta.telepules
Cím: 3559 Répáshuta

Széchenyi Pihenő kártya ( SZÉP kártya ) elfogadóhelyek Répáshuta. További részletek az ikonra kattintva olvashatók.
 templom
 

Kisboldogasszony templom Répáshuta

Link: www.eger.egyhazmegye.hu
Cím: 3559 Répáshuta, Kossuth u.
Telefon szám: +36-46 390-145

Korábban csak egy kis kápolnában mutattak be szentmisét Répáshután, e négyszáz lelkes, szlovák nemzetiségiek által is lakott bükki településen. Négyéves munka után elkészült, és 2014. november 22-én, szombaton, felszentelte a falu Kisboldogasszony tiszteletére épített templomát Dr. Ternyák Csaba egri érsek. Kép és szöveg: www.eger.egyhazmegye.hu
 programok, rendezvények
 

Répáshutai Parasztolimpia 2018

Link: www.repashuta.hu
Cím: 3559 Répáshuta, Iskola udvar
Kapcsolattartó személy: Orosz Alexandra
Mikortól: 2018-05-19
Meddig: 2018-05-20

Répáshutai Parasztolimpia 2018. május 19-én 11 órától. 11.00 - 13.00 Regisztráció, 13.00 Verseny kezdete. 17.00 Eredményhirdetés. 17.50 Vacsora (babgulyás). 20.30 Tábortűz, buli. Minimum 6 - 12 fős csapatok jelentkezését várjuk.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner