12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Rátót
www.ratot.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Domiterné Molnár Annamária E-mail: ratot7@t-online.hu
 Telefon: +36-94 538-021 Fax: +36-94 538-022
egyedi ritkaság,    emlékmű, műemlék, szobor,    kastély, kúria,    templom

 egyedi ritkaság
 

Aradi liget

Cím: Rátót, külterület

Aradi park, mely helyileg védett területnek minősül. A hagyomány szerint Deák Ferenc a haza bölcse, aki a Széll Kálmán kastélyban sokat vendégeskedett szívesen időzött el e területen, melyen az aradi vértanuk emlékére 13 tölgyfát ültetett. Sajnos már 5 fát kellett eltávolítani - betegségük, elöregedésük miatt - a fák pótlása az eltávolított fák után folyamatosan történik. Az Aradi parkban minden év október 6-án koszorúzási ünnepséget rendezünk. A vértanúk emlékére elhelyezett obeliszkeknél mécseseket gyújtunk, virágokat helyezünk el.
 kastély, kúria
Festői környezet, gondozott park, csodálatos építészeti látnivaló, és egyedülálló bútorzat. Látogatását egészítse ki hangulatos éttermeinkben, és szórakoztató programjainkkal. Látogasson el hozzánk.
 

Széll Kálmán kastély

Cím: 9951 Rátót, Fõ u. 32.
Telefon szám: +3694 538 017; +3620 293-5073
Link: www.rexclinic.hu

Széll József, Kálmán édesapja gasztonyi birtokának eladása után 1865-ben Rátóton vett birtokot és azt fiának adta át. A már akkor álló földszintes lakóházat Széll Kálmán emeletráépítéssel 18 szobás, ma is figyelmet keltő kastéllyá alakította át. Később a kastély Széll Kálmán vőjének Bernrieder Jánosnak tulajdonába került át. A háború nem az épületben tett kárt, sajnos az enyészeté lett az a hatalmas könyvtár, levelezési anyag, mely ma jobban segítené a megismerést. A kastély épület 1945 óta több funkciót töltött be. A 40-es évek végén a szervezendő gépállomások traktorosainak lett a szállása. Később Kultúrotthon szerepét töltötte be. 1957-től Körzeti Általános Iskola funkcióját látta el 2001-ig. 2003-ban a katély magántulajdonba került, jelenleg Rex Clinic Hotel néven kastélyszállóként működik. A kastélyhoz 1,5 ha parkterület tartozik.
 templom
 

Római katolikus templom - Rátót

Cím: 9951 Rátót, Ady Endre utca
Telefon szám: +36-94 438-112
Link: miserend.hu/?templom=1885

Rátót római katolikus temploma 1991-ben a település lakosságának összefogásával épült. Fa-haranglábas alacsony, csonka-kontyos épület. A templom fafödémes. A hosszirányú mestergerendáit tölgyfaoszlopok tartják. A mestergerendák-faoszlopok szinte 3 hajóra osztják a kis teret, melyben az oldalhajók famennyezete már a tetőhajlást követi, csak középen alakul ki egy kis padlástér a vízszintes fafödém fölött. A kegyúri karzat helyén a bejárat fölött a kórusban harmónium kapott helyet, szemben az egyszerű fából készült oltár.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner