12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Rásonysápberencs
 
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: MEDVE FERENC E-mail: kesneten35@freemail.hu
 Telefon: +36-46/474-278 Fax:  
egyházművészet,    emlékmű, műemlék, szobor,    kastély, kúria,    sétáló utca, városkép,    templom

 egyházművészet
Csodálatos műremekek a vallás szolgálatában.
 

Református harangláb - Rásonysápberencs

Cím: Rásonysápberencs
Link: www.putnok.hu

A rásonyi templomtól nem messze a község közepén áll az 1748-ban négyzetes alapon épített 14 m magas fa harangláb. Emelete kissé visszaugró, négyzet alaprajzú, felül és oldalanként két-két íves záródású nyílással. Gúla alakú sisakja van. A 100 kg-os harangját Szlezák László öntötte 1954-ben Budapesten, a 40 kg-osat pedig Walser Ferenc 1928-ban ugyanott.
 kastély, kúria
Festői környezet, gondozott park, csodálatos építészeti látnivaló, és egyedülálló bútorzat. Látogatását egészítse ki hangulatos éttermeinkben, és szórakoztató programjainkkal. Látogasson el hozzánk.
 

Csoma-Farkas kúria Rásonysápberencs

Cím: Rásonysápberencs
Link: www.muemlekem.hu/muemlek?id=3052

Rásonysápberencs közepén egy parkban áll a barokk eredetű klasszicista Csoma-Farkas kúria. Az 1800-as években a Csoma családnak van itt nagyobb birtoka, melyet később a családba nősült Farkasfalvi Farkas Géza örökölt.
 templom
 

Rásonyi református templom

Cím: Rásonysápberencs, Vörösmarty utca
Link: www.putnok.hu

Románkori templom, mely két szakaszban épült. Korábbi nyugati része feltehetően a XII. században épült. A diadalív nyílásszélessége 3.88 m , rajta freskó maradvány van, orgonáját ismeretlen mester építette 1938-ban. A templom műemlék.


Berencsi református templom

Cím: Rásonysápberencs
Link: www.putnok.hu

A léhi református hívek összefogtak a berencsi reformátusokkal, - akiknek szintén düledezett a fatemplomuk - és együttes erővel építették fel 1780 tól - 1790 között a jelenlegi torony nélküli templomot.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner