12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Orosháza
www.oroshaza.hu
Tisztelt Látogató!
Bízom benne, hogy a portálon történő barangolás után személyesen is eljön hozzánk, és meggyőződik az orosházi emberek vendégszeretetéről, városunk és a környék látványosságairól, természeti adottságairól, gasztronómiai különlegességeiről. Látogasson el Ön is városunkba, élvezze városunk lakóinak vendégszeretetét!
 Polgármester: Dávid Zoltán E-mail: varoshaza@oroshaza.hu
 Telefon: 0036-68-413-022 Fax: 0036-68-411-545
arborétum

 arborétum
Arborétum. Többszáz/többezer különleges növényfaj, ritka fák, virágok és kertészeti kompozíciók által válik csodálatossá a kirándulás. Arborétumunk várja a pihenni vágyókat.
 

Rágyánszki Arborétum, Orosháza

Telefon szám: +36-68 412-696
Cím: Orosháza, Gárdonyi Géza u. 12.

         
Alapítója Rágyánszki János (1908-1973) kertész, aki gyulamezei faiskolájából 1952-ben telepítette ide meglevõ állománya értékesebb részét. Ma özvegye és fia vezetése alatt működik az arborétum, amely a budapesti ELTE dendrológiai megfigyelőállomása is. Növényei tudományos kutatási célokat szolgálnak. A 3 hektár területen fekvő, örökzöldekben és fenyőkben számottevõ gyűjtemény jelenleg kb. 3000 egyedszámot képvisel. Kiemelkedő a mamutfenyő- és a cédrusállomány, amely alkalmazkodott a hazai klímához. Sok ritkaság mellett az országban egyedüli fenyőpéldány a chilei Araucaria.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner