12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Ráckeve
www.rackeve.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Vereckei Zoltán E-mail: rackeve@rackeve.hu
 Telefon: 0036-24 523-333 Fax: 0036-24 485-588
állandó kiállítás,    aquapark,    borospince,    emlékmű, műemlék, szobor,    étterem,    híres étterem,    horgászat, horgásztó,    kastély, kúria,    kemping,    kortárs magyar művészet,    mulatság, fesztivál,    múzeum,    programok, rendezvények,    szálláshely,    SZÉP Kártya elfogadóhely,    szökőkút, díszkút,    templom,    uszoda, strand,    utazási irodák, turistainformáció

 állandó kiállítás
Kiemelkedő gyűjtőmunka és egyedi tartalma minden látogatónak valódi élményt szerez. Többnyelvű információ és háttéranyagok engednek közelebb a tárgyakhoz. Látogassanak el hozzánk.
 

Patay László Városi Képtár - Ráckeve

Telefon szám: +36-24 519 035
Cím: 2300 Ráckeve, Kossuth L. u. 26.
Link: www.tourinform.rackeve.hu

A Városi Képtárat Fegyó János ötlete alapján a város vagyonából, támogatók segítségével Ráckeve Város Önkormányzata építtette. A homlokzaton látható egyik karjával az ég felé nyúló férfialak Bodzán Antal építész alkotása. A képtár 1997 óta gazdagítja a város látnivalóit. Bemutatásra kerül a haza festészet egy-egy része, főbb vonulata a realizmus, az impresszionizmus, a naturalizmus és az expresszionizmus stíluskategóriájába tartozó alkotásokon keresztül. Az emeleten Patay László, Ráckevén élt Munkácsy-díjas festőművész állandó kiállítása látható. Nyitva: kedd-vasárnap 10.00-16.00
 aquapark
Kitűnő vízi szórakozás látványos környezetben, és egész napos kikapcsolódás családok és baráti társaságok részére. Látogasson el hozzánk!
 

Aqua Land Termál és Élményfürdő - Ráckeve

Telefon szám: +36 24-423-220
Cím: 2300 Ráckeve, Strand u. 4.
Link: www.aqua-land.hu
Fax szám: +36 24-423-220

Ráckevén az Aqua Land Termál és Élményfürdő egész évben igazi élményeket kínál a család minden tagjának! Az egyedülálló Élménymedence-rendszer a kényeztetés kedvelőinek, a kikapcsolódni és ellazulni vágyóknak egyaránt kellemes és maradandó élményeket kínál. De sem a gyermekek, sem a vízi sportok szerelmesei nem unatkoznak nálunk! K&H, MKB és OTP SZÉP kártya elfogadóhely.
 borospince
Méltán híres magyar borok egy közkedvelt tájegységből.
 

Erdős Pincészet - Ráckeve

Telefon szám: +36-24 422-053; +3670 702 2538
Cím: 2300 Ráckeves, Kossuth L. u. 105.
Fax szám: +36-24 422-053
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Erdős Bálint

A Savoyai kastély szomszédságában, a romantikus Kastély-tó partján található az Erdős Pincészet pincéje. A családi hagyományokat is ápoló gazdaság, 15 hektáron termel, jó minőségű alföldi borokat. Borfajták: Rajnai Rizling, Chardonnay, Cserszegi Fűszeres, Kékfrankos, Cabernet Franc, Rosé, Zweigelt. Borkóstolásra és vásárlásra mindenkit szeretettel várnak. Csoportokat, előzetes időpont egyeztetés alapján, a kívánt borkorcsolyával, gazdag disznótoros tállal.
 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

Árpád-szobor - Ráckeve

Cím: Ráckeve, Árpád tér
Link: www.rackeve.hu

A Savoyai kastély melletti kis téren áll Szász Gyula alkotása, amely az egyetlen vidéki Árpád szobor. A millenniumi ünnepségek során avatták fel. A hengeres talapzaton Árpád fia, Zsolt születésének ünnepsége látható.


Szent István szobor - Ráckeve

Cím: Ráckeves, Szent István tér
Link: www.rackeve.hu

Rátonyi József Munkácsy-díjas szobrászművész alkotása. A szobor eredeti nagyságban ábrázolja államalapító királyunkat, melyet nagyarányú állampolgári adakozás mellett, a Millenniumi Kormánybiztosi Hivatal támogatásával készíttetett Ráckeve Város Önkormányzata.


Árpád híd - Ráckeve

Cím: Ráckeve
Link: www.tourinform.rackeve.hu

Az eredeti hidat, mely Ráckevét az alföldi oldallal köti össze 1897. szeptember 26-án avatták fel. A háromcsuklós ívhídat Zielinszky Szilárd tervezte. A II. világháború idején, 1944. november 3-án a hidat felrobbantották a visszavonuló magyar csapatok. Az újjáépítéséhez a szegedi Tisza-híd roncsait használták fel. A híd a mai állapotát az 1993/1994-es átépítéssel nyerte el.


Régi Városháza - Ráckeve

Cím: Ráckeve, Kossuth L. u. 25.
Link: www.tourinform.rackeve.hu

A városképi jelentőségű, magyaros, szecessziós elemeket mutató tűztornyos, alföldi típusú városháza 1901-ben épült a középkori városháza helyére. A városháza bejáratát két oldalról kovácsoltvas lámpa, a hangsúlyos középhomlokzatot pedig három nagy kettős ablak díszíti. Az épület előtt a járdán szép kidolgozású kandeláberek állnak. Kovácsoltvas erkélyes tűzjelző tornya messziről felhívja magára a figyelmet. Innen pazar körpanoráma tárul elénk: a csodálatos természet az Angyali-szigettől a Kerek-zátonyig, majd a város történelmi és új épületeivel. Falai közt a Városi Bíróság és a Gyermek Könyvtár működik.


Ráckevei Hajómalom

Cím: Ráckeve, Dunapart
Link: hajomalom.rackeve.hu
Telefon szám: +36-24 519-035

Magyarországon az 1960-as években Ráckevén volt az utolsó és 2008 óta Ráckevén épül az első hajómalom. Az utolsó Gyurcsik - hajómalmot 2010. augusztus 20-án adják át a nagyközönségnek, hogy a Ráckevére látogatók a saját szemükkel láthassák, miként is őrölték errefelé a búzát egykoron. A malom jelentős társadalmi összefogás eredményeként épül fel. A különleges létesítmény abból az időből származik, amikor még a ráckeveiek nagy része molnárként dolgozott, és a jó idő beköszöntével a Nagy-Dunára húzták fel azokat az otthonként is szolgáló, két részből álló hajómalmokat, amelyeken a víz sodrását kihasználva őrölték a gabonát. Az utolsó hajómalmot a Szentendrei Skanzenben őrizték, és a lelkes támogatók ezt varázsolják most újjá az eredeti tervek alapján.
 étterem
 

Sutyi és Sasi Étterem és Pizzéria Ráckeve

Cím: 2300 Ráckeve, Kastély u. 2/A
Link: sutyisasietterem.hu
Telefon szám: +36-24 423-283
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Cserna Sándor

Sutyi és Sasi Étterem és Pizzéria Ráckeve. Nyitva tartás: Hétfő - Csütörtök és Vasárnap: 11-22, Péntek - Szombat: 11-24 óráig. Napi menünket web oldalunkon olvashatja. Házhoz szállítás Ráckevére ingyenes (1000 Ft-os rendelés alatt 350 Ft). Szigetszentmárton, Szigetújfalu, Szigetbecse, Kiskunlacháza 350 Ft (5000 Ft feletti rendelés estén ingyenes). 4000 Ft-os rendelés felett ajándék 1l-es Coca-Cola termék, 6000 Ft-os rendelés felett ajándék 2l-es Coca-Cola termék. Csomagolási díj: 50Ft, pizza doboz 100Ft. K&H, MKB és OTP SZÉP kártya elfogadóhely.
 horgászat, horgásztó
Kiváló természeti környezet, végtelenül nyugodt körülmények és halban gazdag vízterület várja a horgászat szerelmeseit.
 

Préri-tó (horgászhely)

Cím: Ráckeve
Link: www.prerihorgaszto.hu
Telefon szám: +36-30-274-04-89
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Fax szám: +36-24-463-140

A préri horgásztó 10 halastava 25 hektár területen helyezkedik el.
 kastély, kúria
Festői környezet, gondozott park, csodálatos építészeti látnivaló, és egyedülálló bútorzat. Látogatását egészítse ki hangulatos éttermeinkben, és szórakoztató programjainkkal. Látogasson el hozzánk.
 

Savoyai-kastély - Ráckeve

Cím: Ráckeve, Kossuth Lajos u. 95.
Link: www.savoyai.hu

A ráckevei Savoyai kastély az első 18. századi világi barokk kastély Magyarországon. 1702-ben kezdték építeni Johann Lucas Hildebrandt tervei alapján, s a munkáltok 1721-22-ben fejeződtek be. A megbízó a zentai csata győztes hadvezére, Savoyai Jenő herceg. Az épület mai formáját az 1973-1982 közötti renoválás során kapta. Az épület háromszögű oromdíszében a Savoyai-család címere látható. A párkányzat kőbalusztrádos mellvédjén mitologikus alakok életnagyságú sora áll. A budapesti volt Nemzeti Színház bontásakor két gyönyörű csillár került onnan a kastélyba, melyek a kupolaterem és egyik társalgó világítását szolgálják. Ma a kastély épülete hotel és étteremként funkcionál.
 kemping
Felkészült terület, kiépített komfort, és kellemes környezet várja a kempingezők széles táborát.
 

Thermal Camping Aqualand Ráckeve

Cím: 2300 Ráckeve, Strand utca 4.
Link: www.aqua-land.hu
Telefon szám: +36 24 423-220
Fax szám: +36 24 423-220
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

Az AquaLand Termál és Élményfürdőhöz kapcsolódó Thermal Camping Aqualand páratlan szépségű természeti környezetben fekszik, ahol árnyas fák, lagúnák, szigetek 2 hektáros területen biztosítják a feltöltődést, a lélek nyugalmát. A 2011-ben átadott kemping modern szolgáltatásai az igényes kikapcsolódást biztosítják. A 100-150 m2-es beállóhelyek mindegyikéhez áramvételi lehetőség biztosított.. Korszerű, igényesen berendezett vizesblokkjai zsetonos mosógéppel, szárítógéppel, tűzhelyekkel, mosogatóval, babafürdetővel, pelenkázóval, mozgássérült mosdókkal felszereltek. A Vendégeket nagyméretű bográcsozó-grillező, sport szoba, kávézó és csodálatos természeti környezet várja. K&H, MKB és OTP SZÉP kártya elfogadóhely.
 kortárs magyar művészet
Áttekintő gyűjtemény és bemutatkozó összeállítás a magyar kortársművészetből.
 

Keve Galéria - Ráckeve

Cím: Ráckeve, Kossuth Lajos u. 49.
Link: www.rackeve.hu
Telefon szám: +36-24-518-650

Átépített középkori épület. Részben lefaragott reneszánsz ajtókeretet és kis reneszánsz ablak kőkeretet őriz. Időszaki képzőművészeti kiállítások helyszíne.
 mulatság, fesztivál
Felejthetetlen hangulat, látványos felvonulás kápráztatja el a résztvevőket. Színes, vidám, zenés forgatag ragadja magával az ide látogatókat egyedülálló módon.
 

Summerfest Nemzetközi Folklórfesztivál 2016

Cím: 2300 Ráckeve, több helyszínen
Link: www.summerfest.rackeve.hu
Telefon szám: +36-24 518-650
Fax szám: +36-24 518-651
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Budai Gábor fesztivál igazgató

2016-ban 23. alkalommal került megrendezésre a százhalombattai, ráckevei, tököli Summerfest Nemzetközi Folklórfesztivál és Népművészeti Vásár.
 múzeum
 

Árpád Muzeális Gyűjtemény és Kiállítóhely

Cím: Ráckeve, Kossuth L. utca 34.
Link: www.arpadmuz.atw.hu
Telefon szám: +36-24-519-035

Az 1870-es évektől kezdve gyűjtött hányatott sorsú gyűjtemény 1975-ben került a „Münich házba”, ami 1987 óta működik múzeumként. Az épületet 1921-ben Münich Jenő építtetett családi háznak és nyomdaműhelynek. A régészeti gyűjtemény az őskortól a középkorig terjedő tárgyi leletekből tevődik össze. A néprajzi gyűjtemény a hagyományos paraszti életmód tárgyi emlékein túl a mezővárosra jellemző kézművesség anyagát is magába foglalja. Ráckeve vonatkozásában gazdag a céhes gyűjtemény. Érdekesség az ország utolsó Ráckevén működő vízimalmának mérethű makettje. Nyitva tartás: Hétfő Zárva, Kedd-Péntek 8.00-16.00, Szombat-Vasárnap 9.00-17.00.
 programok, rendezvények
 

Motorcsónakázás Ráckevén
Prospektus letöltés, Prospectus download

Cím: Ráckeve, Kastélypark
Link: www.motorcsonakazasadunan.hu
Telefon szám: +36-70-773-8160

Szeretné megnézni Ráckevét és környékét a Duráról motorcsónakázás közben? Már 5000Ft/főtől élvezheti a táj szépségét. Indulás szombatonként 10 órától a Savoyai kastély előtti kikötőből. Idulás ideje: minden szombaton 10 órakor.


Mester a tanítványnál című kiállítás

Cím: 2300 Ráckeve, Kossuth Lajos utca 26.
Link: www.rackeve.hu
Telefon szám: +36-24 519-015
Mikortól: 2019-05-29
Meddig: 2019-09-29

A ráckevei Árpád Múzeum és a zebegényi Szőnyi István Emlékmúzeum szeretettel meghívja Önt és Kedves Családját, Barátait a 125 éve született Szőnyi István festőművész „Mester a tanítványnál” című kiállítására a Patay László Városi Képtárba. A kiállítást megnyitja Klemmné Németh Zsuzsa SZIE nyugalmazott vezetője, közreműködik Jakab Zsófia előadóművész. A kiállítás kurátora Kállai Enikő a SZIE muzeológusa A kiállítás megtekinthető: 2019. szeptember 29-ig.


Péntek Esti Korzó - Ráckeve

Cím: 2300 Ráckeve, Szegedi Kis István sétány
Telefon szám: +36-24 518-650
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Mikortól: 2019-08-02
Meddig: 2019-08-02

4 héten keresztül minden pénteken 18 órától színpadi produkciók, kiállítások, kézműves foglalkozások, gyermek játszóház. Helyszín: a PEK színpad, a hajómalommal szemben a Duna-parti sétányon. Péntek Esti Korzó 2019. augusztus 2. 18:00 Interaktív gyermekműsor, 19:00 Ergométeres verseny, 19:30 Zsonglőr Show, 21:00 Vikidál Gyula koncert.


Őszi Ászok Fesztivál 2019 Ráckeve

Cím: 2300 Ráckeve, Szegedi KisIstván sétány
Telefon szám: +36-24 429-747
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Tourinform Ráckeve
Link: www.rackeve.hu
Mikortól: 2019-09-15
Meddig: 2019-09-16

Az Őszi Ászok Fesztivál azokat a helyi kultúrértékeket köti egy csokorba, melyeket szeretnénk, ha környezetünk megőrizne az új évezred számára is. A fesztivál elsősorban a környék gasztronómiáját mutatja be. Megtalálható itt halászléfőzés, borvásár, vad-ételbemutató, horgászverseny, színpadi bemutatók, kézművesség, kirakodóvásár, kisállat bemutató. A fesztiválon halászlé és egyéb halételek főzőversenye is megrendezésre kerül a Duna parti sétányon.
 szálláshely
 

Hotel Termálkristály Aqualand**** Ráckeve

Cím: 2300 Ráckeve, Strand u.4.
Telefon szám: +36-24 541-551
Link: www.termalhotelrackeve.hu
Fax szám: +36-24 541-551

A Thermal Hotel Aqualand szeretetteljes, háborítatlan idilli pihenőhely, ahol osztályon felüli környezet és kényeztetés vár minden Vendégre. A ház 2-5 ágyas szobákat, valamint exkluzív lakosztályt is ajánl az igényes kikapcsolódást kedvelőinek. K&H, MKB és OTP SZÉP kártya elfogadóhely.
 SZÉP Kártya elfogadóhely
K&H. MKB és OTP Széchenyi Pihenő Kártya (SZÉP kártya) elfogadóhelyek Magyarországon.
 

SZÉP kártya elfogadóhelyek Ráckeve
Prospektus letöltés, Prospectus download

Cím: 2300 Ráckeve
Link: www.szeporszag.hu/Ráckeve.telepules
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

Széchenyi Pihenő Kártya (SZÉP kártya) elfogadóhelyek Ráckeve. A részletes lista az ikonra kattintva olvasható.
 szökőkút, díszkút
A padokkal övezett park teljes kikapcsolódást jelent, a gondolatok pihentetésére és újratöltődéshez ad szép környezetet.
 

János vitéz-díszkút - Ráckeve

Cím: Ráckeve, Szent István tér
Link: www.tourinform.rackeve.hu

1999-ben készült díszkút Markolt György szobrászművész alkotása. A díszkút lérrejöttének alapját egy legenda képezi, miszerint Petőfi, a János Vitéz alakját egy ráckevei jobbágyfiúból lett huszárkapitányról, Horváth Nepomuki Jánosról mintázta.
 templom
 

Boldogasszony szerb templom - Ráckeve

Cím: Ráckeve, Viola u. 1.
Link: www.rackeve.hu
Telefon szám: +36-24-485-985

A város egyik legjelentősebb műemlék együttese a Szerb Porta: templom, harangtorony, paplak és kőfal. A templomot a 15. század második felében kezdte el építeni az itt élő szerb lakosság gótikus stílusban. A 16. században a déli oldalon két mellékkápolna épült reneszánsz stílusban. A szentély falán középkori eredetű napóra található. Belsejének egész falfelületét bizánci hangulatú freskók díszítik. A templom szentélye mellett áll a gót eredetű, de zömében barokk harangtorony. A templomot körülvevő magas téglakerítés szintén a18. században épült. Kőkeretes, kosáríves kapuján az 1768-as évszám áll. Minden év augusztus 28-án, a templom búcsúján (Nagyboldogasszony ünnepén) a környék falvaiból és távoli településekről a szerb görögkeletiek összegyűlnek, hogy részt vegyenek a vallási szertartáson.


Római katolikus templom - Ráckeve

Cím: Ráckeve, Szent István tér 22.
Link: www.rackeve.hu
Telefon szám: +36-24-485-553

1791 és 1799 között épült templom különlegessége belső falainak seccoi, mely az egyik legnagyobb összefüggő secco Európában, megközelítőleg 640 m2, melyet a Ráckevén élt Patay László Munkácsy-díjas festőművész készített 1994-ben. A bibliai jeleneteken túl a művész a templom falain megörökítette Ráckeve látképét, a templomhoz kapcsolódó egyházi méltóságokat, Ráckeve történelmi nagyjait, közjogi méltóságait, a templom kifestésében segítségére lévő tanítványait, munkatársait és saját magát is.


Református templom - Ráckeve

Cím: Ráckeve, Kossuth Lajos u.
Link: www.rackeve.hu
Telefon szám: +36-24-513-425

1909 és 13 között épült fel a mai impozáns méretű, neogót templom az egykor itt álló középkori alapokon nyugvó barokk stílusú templom helyén. A templom a tiszakécskeinek tökéletes mása. Érdekessége a szószék, a mózesszék (papok ülőhelye), és a díszes fakerítéssel körülvett úrasztal. 43 méter magas ötemeletes tornya a város négy tornya közül a legnagyobb. A toronyba 1999-ben óraszerkezetet készíttettek, mely minden negyed órában jelzi az időt. A templom elöregedett tetőzetét 2005-ben kicserélték fénylő sötétbordó mázas cseréptetőre. A templommal kapcsolatban meg kell említeni Szegedi Kis István nevét, aki a magyar reformáció egyik legnagyobb alakja volt, korának legkiemelkedőbb prédikátora. 1563-ban került Ráckevére lelkipásztornak haláláig.
 utazási irodák, turistainformáció
Programszervezés, részletes tájékoztatás, szállásajánlatok, és figyelmes vendéglátás. Várjuk Önöket!
 

Tourinform Iroda Ráckeve

Cím: 2300 Ráckeve, Eötvös utca 1.
Link: www.tourinform.rackeve.hu
Telefon szám: +36-24 429-747
Fax szám: +36-24 429-747
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Viskiné Bécsi Katalin

A Tourinform Ráckeve a város és környékének a Csepel-sziget és a Kis-Duna mente kistérségnek a turisztikai, non-profit információs és marketing irodája. A Tourinform Iroda új helyre költözött. Az Iroda a 2300 Ráckeve, Eötvös utca 1. szám alatt található, a Járási Bíróságtól jobbra, a Városi Könyvtár régi épületében. 2016. szepotember 1-től nyitva tartás: hétfő - péntek 8 és 16 óra között, szombat, vasárnap zárva.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner