12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Rábapaty
www.rabapaty.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Dugovics Balázs István E-mail: rpphivatal@t-online.hu
 Telefon: +36-95-350-035 Fax:  
emlékmű, műemlék, szobor,    horgászat, horgásztó,    imaház, kápolna,    kastély, kúria,    régiség, antikvitás,    szálláshely,    templom

 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

II. világháborús emlékmű - Rábapaty

Cím: 9641 Rábapaty, Felsőpatyi u. 90.
Link: www.rabapaty.hu

II. világháborúban hősi halált haltak emlékműve. Gál Tamás szobrászművész alkotása. 1990-ben készült.
 imaház, kápolna
 

Kápolna - Rábapaty

Cím: 9641 Rábapaty,
Link: www.rabapaty.hu

 
1754 előtt Farkas Gábor nevű hívő délről egy kápolnát épített a templom mellé kriptával. Ide is temették. A kápolnát csak egy átjáró ajtó köti össze a templommal.
 kastély, kúria
Festői környezet, gondozott park, csodálatos építészeti látnivaló, és egyedülálló bútorzat. Látogatását egészítse ki hangulatos éttermeinkben, és szórakoztató programjainkkal. Látogasson el hozzánk.
 

Felsőbüki Nagy-kastély - Rábapaty

Cím: 9641 Rábapaty-Alsópaty
Link: www.rabapaty.hu

A kastély építésének idejéről biztos adatunk nincs, de a monda szerint már a Wesselényi féle összeesküvéskor fontos központ volt. A birtok Sárvártól Répcelakig a Nádasdyaké volt. Az összeesküvés után a birtokot az Eszterházyak kapták meg. A felsőbüki Nagy családé vásárlás útján lett. Építését a XVII. század végére vagy a XVIII. század elejére teszik, épitési barokk stílusa erre az időre vall. A XVIII. században már kegyúri kastély volt. A mai alakját a XIX. században kapta, amikor nagy átalakítást végeztek rajta. A kastély ablakai, kandallói, mennyezeti stukkói és az épületen kívül lévő kőkút műemlékké teszik. A kastély rokokó-barokk stílusban épült. A mellette lévő gazdaság majorsági uradalomhoz tartozott. Jelenleg Iskola.
 régiség, antikvitás
Teljes gyűjtemények és egyedi ritkaságok.
 

Római-kori temető - Rábapaty

Cím: 9641 Rábapaty,

 
A felsőpatyi kavicsbányában római-kori temető részletét tárták fel az 1950-es években.
 templom
 

Római katolikus templom - Rábapaty

Cím: 9641 Rábapaty, Felsőpatyi u. 90.
Telefon szám: +36-95-360-075
Kapcsolattartó személy: Császár Gyula
Link: www.rabapaty.hu

A templom eredetileg egyhajós volt, rajta egy toronnyal. 1716-ban a szentélyt és a sekrestyét építették hozzá. Jelenlegi formáját 140 éve őrzi. Harangjait mind az első, mind a második világháborúban igénybe vették. A templom 1988-ban kapott új harangokat. A templomon csak a bejárati kapu műemlék, anzsukori gótika. A torny neo romantikus. A templomban van egy oltárkép, amely a kegyúri kastélyból került ide a következő felírással: St. Schaller Pinit anno 1762. A Szűz Mária születése című oltárképet ugyancsak Schaller István festő készítette.


Evangélikus templom - Rábapaty

Cím: 9641 Rábapaty, Kossuth L. u. 14
Link: www.rabapaty.hu

A település három község Alsópaty, Felsőpaty és Rábabogyoszló egyesítésével alakult ki. Az uraság jelentős segítséggel 1895-ben elkészült a bogyoszlói gyülekezet iskola-temploma. 1902-ben gyönyörű oltárt kapott a templom. Ezt az épületet használták hétköznaponként iskolának. vasárnaponként pedig a gyülekezet itt gyűlt össze istentiszteletre. Egy haranglábról szólt a harang, de 1912-ben 2800 korona költséggel tornyot építettek a harangnak, amit ez szeptember 18-án szenteltek Varga József helyi evangélikus lelkész és Zongor Béla uraiújfalui evangélikus lelkész segédletével. Forrás: Németh Valentina: A Rábapatyi Evangélikus Egyházközség kialakulásának története.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner