12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Putnok
www.putnok.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: TAMÁS BARNABÁS E-mail: putnok@hu.inter.net
 Telefon: +36-48-530-010 Fax: +36-48-530-032
egyedi ritkaság,    egyházművészet,    emlékmű, műemlék, szobor,    híres étterem,    horgászat, horgásztó,    kastély, kúria,    képzőművészet,    múzeum,    növénykert, park,    sétáló utca, városkép,    templom,    vár, várrom

 egyházművészet
Csodálatos műremekek a vallás szolgálatában.
 

Nepomuki Szent János Szobor - Putnok

Cím: Putnok, Serényi tér 2.

Nepomuki Szent János Szobor - Putnok
 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

Szent István szobor - Putnok

Cím: 3630 Putnok, Serényi tér

Szent István szobor - Putnok. 2000-ben adták át, a millennium alkalmából Kónya István művésztanár alkotását.


Gróf Serényi Béla emlékmű - Putnok

Cím: 3630 Putnok, Serényi tér

Gróf Serényi Béla emlékmű - Putnok. Serényi Béla grófot (1866-1919) Putnok város jótevőjeként tisztelik. Közadakozásból állított szobrát az 1940-es évek végén ledöntötték, ám 2000-ben a város felállíttatta új, egész alakos bronzszobrát, Kiss László alkotását. Forrás szoborlap.hu.


Petőfi emlékmű - Putnok

Cím: 3630 Putnok, Serényi tér

Petőfi emlékmű - Putnok. A putnoki ifjúság 1948-ban, a szabadságharc centenáriuma alkalmából állíttatta a Petőfi Sándor-szobrot, melynek alkotója Gál Ignác ózdi sírköves mester volt. Forrás szoborlap.hu.


Világháborús emlékművek - Putnok

Cím: 3630 Putnok, Serényi tér

Világháborús emlékművek - Putnok. I. világháborús emlékmű Kisfaludy Strobl Zsigmond által készített hősi emlékmű, mely a hazáért elesett putnoki fiatalemberek emlékét őrzi.
 horgászat, horgásztó
Kiváló természeti környezet, végtelenül nyugodt körülmények és halban gazdag vízterület várja a horgászat szerelmeseit.
 

Putnoki-tó (horgászhely)

Cím: Putnok, külterület
Telefon szám: +36-30-278-7793
Kapcsolattartó személy: Nagy László
Link: putnokito.fw.hu

Serényi Béla gróf nevéhez fűződik a forrásfoglalás és a tavak kialakítása. A forrás, - korán elhunyt hitvese emlékére – a Pálma nevet kapta. A terméskő építmény 1913 körül készülhetett. A tavak kezdetben haltermelési, majd később horgászati célokat szolgáltak. Jelenleg is horgásztóként üzemel a pecások legnagyobb megelégedésére.
 kastély, kúria
Festői környezet, gondozott park, csodálatos építészeti látnivaló, és egyedülálló bútorzat. Látogatását egészítse ki hangulatos éttermeinkben, és szórakoztató programjainkkal. Látogasson el hozzánk.
 

Serényi-kastély - Putnok

Cím: Putnok, Serényi L. tér 2.
Link: www.putnok.hu

A Serényi-kastély klasszicista stílusban épült 1834-ben. 1860-ban átalakították. Jelentősebb értéke: a délnyugati főhomlokzat közepén kiugró 4 ionoszlopos portikúm, melynek akrotérionos timpanonjában gazdag stukkódísz van. A főhomlokzat mindkét végén a szélső ablakok felett timpanon dísz található. A kastély legjelentősebb helyisége a nagyterem. A kastély magántulajdonban van, ezért nem látogatható.
 képzőművészet
Neves képzőművészek összeállításai, valódi ritkaságok, igazi tehetségek munkái példázzák a magyar remekek színes palettáját. Gyönyörű látnivalók és kiemelt értékek tárháza várja Önöket.
 

Holló László Galéria - Putnok

Cím: 3630 Putnok Rákóczi Ferenc út. 14.
Link: www.hermuz.hu
Telefon szám: +36-48 430-909
Kapcsolattartó személy: Zsuponyóné Ujváry Mária

A Holló László Galériát 1994-ben alapította a gömöri Hétben született Ujváry Zoltán néprajztudós, saját képzõmûvészeti gyûjteményébõl. Az épületet Seress Sarolta végrendeletileg hagyományozta a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Múzeumok Igazgatóságának. Az állandó kiállításban Holló László, Medgyesy Ferenc, Feledy Gyula, Szilágyi Imre, Bodó Sándor, Józsa János, Kiss Nagy András alkotásai szerepelnek. A két idõszakos kiállítóteremben változatos tárlatok kerülnek megrendezésre, bemutatva a környék és az innen elszármazott alkotók munkáit. A galéria lehetõséget ad az országhatáron túl élõ mûvészek bemutatkozására is. A kiállítások nyitva tartása: keddtõl péntekig 10-tõl 16 óráig, hétvégén bejelentés alapján látogatható
 múzeum
 

Gömöri Múzeum, Társadalom - Természet

Cím: 3630 Putnok, Serényi László tér 10.
Link: www.hermuz.hu
Telefon szám: +36-48-531-099
Kapcsolattartó személy: dr. Bodnár Mónika
Fax szám: +36-48-430-292

Putnok és térsége társadalmi rétegzõdése és a gömöri táj természeti viszonyai a 20. század elején A Gömöri Múzeum 1987-ben nyílott azzal a céllal, hogy a történeti Gömör megye -elsõsorban a magyarországi gömöri települések – történeti - néprajzi-kultúrtörténeti értékeit kutassa, feldolgozza, s mindezt a nagyközönség elé tárja. A Gömöri Múzeum 1997 tavaszán nyitotta meg Társadalom - Természet címû új, állandó kiállítását. A társadalmi rész Putnok földesurait, a Serényieket, a gömöri kisnemesi családokat, a polgárságot és a parasztságot mutatja be, valamint különbözõ mesterségekbõl ad ízelítõt. A természeti rész a térség geológiai viszonyait, állat- és növényvilágát mutatja be.
 sétáló utca, városkép
 

Képek Putnokról

Cím: Putnok

Putnok Magyarország észak-keleti részén, Borsod -Abaúj-Zemplén megyében, a szlovák- magyar határ közelében, a Bükk hegység lábánál, a Sajó folyó partján helyezkedik el.
 templom
 

Római katolikus templom - Putnok

Cím: 3630 Putnok, Serényi tér 3.
Telefon szám: +36-48 430-110

Putnok római katolikus temploma barokk stílusban épült 1832-ben, a torony 1852-ben. Soós Miklós rimaszombati építész terve alapján.


Református templom - Putnok

Cím: 3630 Putnok, Tompa Mihály u. 3.
Telefon szám: +36-48 430-098

Putnok református temploma egy korábbi fatemplom helyén 1795-1804 között épült késő barokk stílusban.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner