12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Pusztazámor
www.pusztazamor.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: PÁTROVICS BENEDEK E-mail: pusztazamoronkorm@pusztazamor.hu
 Telefon: +36-23-560-421 Fax: +36-23-347-421
imaház, kápolna,    kastély, kúria,    lovaglás,    sétáló utca, városkép,    szálláshely,    templom

 imaház, kápolna
 

Urunk Jézus Krisztus színeváltozása kápolna

Cím: 2039 Pusztazámor, Petőfi Sándor u. 7.
Link: www.soskutiplebania.hu

A zámorhegyi remeteséget a török uralom után a községet újratelepítő Mentler Mihály nagyszombati főbíró 1758-ban emeltette. A remetetemplom építésénél - az 1761. évi sóskúti "canonica visitatio" szerint - felhasználták egy 11 m hosszú, 6,5 m széles XIII. században épült patkó alakú román templom maradványait. Az épület - amely szerves egységet képez a mellette épült harangházzal és szerzetesi cellákkal - hazánk egyedülálló barokk műemlék különlegessége mind alaprajzi, mind felépítményi rendszerében művelődéstörténeti és műemléki szempontból egyaránt.
 kastély, kúria
Festői környezet, gondozott park, csodálatos építészeti látnivaló, és egyedülálló bútorzat. Látogatását egészítse ki hangulatos éttermeinkben, és szórakoztató programjainkkal. Látogasson el hozzánk.
 

Barcza-kastély Pusztazámor

Cím: Pusztazámor
Link: www.pusztazamor.hu

A faluhatártól kb. fél kilométernyire a főút baloldalán található a község legnagyobb területű nevezetessége, a valószínűleg XVIII. században épült Barcza-kastély. A fennállása alatt többször is átalakított, mai formájában eklektikus stílusú épület az azt körülvevő 3 hektáros arborétum jellegű ősparkban helyezkedik el a Zámori-patak jobboldalán.
 sétáló utca, városkép
 

Pusztazámor település

Cím: Pusztazámor
Link: www.pusztazamor.hu

 
Pusztzámor a szép fekvésű kistelepülés Pest megye déli határán a Vértes keleti lankáinak és a Budai hegység déli nyúlványainak találkozásánál az Etyek–Sóskút–Gyúró községek által határolt képzeletbeli háromszög közepén, a Zámori-patak völgyében helyezkedik el. Fejlett infrastruktúrájával – villany-, gáz- és vízvezeték-hálózat, modern szennyvízcsatorna-hálózat, szilárd burkolatú közutak – kiemelkedik a környékbeli települések közül.
 szálláshely
 

Öreg Tölgy Kastély-Fogadó

Cím: Pusztazámor
Link: www.kunst.hu/indexmagyar.html
Kapcsolattartó személy: Robert Kudlik

Az Öreg Tölgy Kastély-Fogadó kétágyas, fürdőszobás szobáiban tizenkét résztvevőt tudunk elhelyezni. Egyágyas, illetve a jelentkezés sorrendjében további jelentkezők elhelyezésére csak a kastélytól 200 méterre lévő új, modern vendégházban van lehetőség. Természetesen a foglalkozásokat, az alkotómunkát minden résztvevő számára a kastélyban és a kastélyparkban biztosítjuk. Az étkezések a kastély ebédlőjében közösen történnek. A kastélyhoz úszómedence és teniszpálya is tartozik valamint lovaglási lehetőség is biztosított a kastély lovaival. Lovagolni illetve a teniszpályát használni külön térítés mellett lehet.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner