12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Pusztaföldvár
www.pusztafoldvar.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Sonkolyos Szabolcs E-mail: polghiv@pusztafoldvar.hu
 Telefon: +36-68 422-000 Fax: +36-68 422-047
emlékmű, műemlék, szobor,    horgászat, horgásztó,    programok, rendezvények,    templom,    vár, várrom,    védett ritkaság

 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

I. világháborús emlékmű - Pusztaföldvár

Cím: Pusztaföldvár, Rákóczi u. 66.

Az I. világháborús emlékművet a községháza előtt 1926-ban emelték 183, a háborúban elesett pusztaföldvári katona emlékére.
 templom
 

Evangélikus templom - Pusztaföldvár

Cím: Pusztaföldvár, Rákóczi u. 30.

Az 1917-ben felszentelt Evangélikus templom tornyának 36 m magas harangszintjéről, ahol három harang tekinthető meg, minden irányba panoráma-kilátás nyílik a vidékre. Rendszeresen tartanak az egyházi építményben komolyzenei, jótékonysági hangversenyeket is.
 vár, várrom
Múltat idéző, híres ütközetek emlékei. Valódi építészeti ritkaság, a többszáz éves események azonnal szemünk elé kerülnek. Történelmi bemutatók és hadijátékok szórakoztatják látogatóinkat. Kiváló kikapcsolódás és ismeret. Várjuk Önöket.
 

Kis- és Nagytatársánc

Cím: Pusztaföldvár, külterület
Link: www.pusztafoldvar.hu

 
Pusztaföldvár legfőbb természeti értéke a községtől délkeletre emelkedő földvára: a bronzkori Kis- és Nagytatársánc. A kettős sánc 3050 m hosszú, átmérője 1800 m. Tizenkét hektáros területét egykor a kettős sáncon kívül 26-27 m széles, 2 m mély vizesárok védte. Védelmi rendszerét bronzkori folyómeder köti össze.
 védett ritkaság
Magyarország védett természeti értéke. Előfordulása különös gondosságot és figyelmet igényel. Kérjük óvja Ön is.
 

Tatársánci ősgyep

Cím: Pusztaföldvár, külterület
Link: www.pusztafoldvar.hu

A Kis- és Nagytatársánc szomszédságában található az 1971 óta szigorúan védett Tatársánci ősgyep, egy félhektárnyi bekerített terület, amely hazánk legkisebb természetvédelmi tája. Itt él egyedül az Alföldön a bókolyó zsálya, az erdélyi hérics, a macskahere és a csuklyás ibolya. E parányi ősgyepmaradvány a jégkorszakot követő felmelegedés ősi növényvilágának szinte páratlan botanikai értéke.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner