12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Pusztacsalád
www.pusztacsalad.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Csapó Gábor E-mail:
 Telefon: +36-99 386-001 Fax:  
emlékmű, műemlék, szobor,    kastély, kúria,    sétáló utca, városkép,    templom

 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

Szent István szobor - Pusztacsalád

Cím: Puszatcsalád
Link: wikimapia.org

A 19. században Széchenyi Ödön elhatározta, hogy szobrot állít elhunyt édesapja emlékére. Mivel akkor nem lehetett nyíltan emlékezni Széchenyi Istvánra, 1860-ban Szent István szobrát állították fel. A szükséges pénzt a falu lakói megyei közadakozásból teremtették elő. A közhit szerint a szobor elkészítője, Höller György soproni kőfaragó Szent István szobrán Széchenyi István arcvonásait örökítette meg. Bár ezt lehet vitatni, mindenképpen ez az ország első Széchenyi István emlékszobra. Először 1938-ban, legutóbb pedig 1991-ben a Széchenyi Kör és a Széchenyi Alap támogatásával állították helyre.
 sétáló utca, városkép
 

Pusztacsalád település

Cím: Puszatcsalád
Link: www.gymsmo.hu

 
1257 óta szerepel okiratokban. A Nagymartoniak, majd a Nádasdy, Festetics és a Széchenyi család birtoka volt. Jelenleg a lakosok száma 281. A vízvezeték-,gáz-, telefon alkotja a falu infrastruktúráját. A települést erdő veszi körül, amelyben gazdag vadállomány található és amely az idelátogató turistáknak felemelő élményt nyújtanak. A község határában épül egy kisgépek fogadására alkalmas sportrepülőtér, amely lehetővé teszi, hogy az érdeklődők madártávlatból gyönyörködjenek az itteni tájban. Az egykori kastélyban vadászszálló üzemel. A községben látható az ország első, Széchenyi István emlékére emelt köztéri szobra.
 templom
 

Római katolikus templom - Pusztacsalád

Cím: 9373 Pusztacsalád
Link: www.pusztacsalad.hu

Pusztacsalád római katolikus templomát a XVIII. század első felében emelték.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner