12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Pomáz
www.pomaz.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: VICSI LÁSZLÓ E-mail: pomaz@pomaz.hu
 Telefon: 0036-26-814-300 Fax: 0036-26-325-640
erdei túra, tanösvény,    kastély, kúria,    kiemelt szolgáltató,    lovaglás,    múzeum,    sétáló utca, városkép,    szálláshely,    SZÉP Kártya elfogadóhely,    templom

 erdei túra, tanösvény
Kijelölt túraútvonalak, pontos látnivaló térképek, figyelmes és ötletes pihenők várják a barangolni vágyókat. Túravezetők segíthetik kikapcsolódásukat.
 

Kő-hegy (természetvédelmi terület)

Cím: Pomáz
Link: www.pomaz.hu

Kő-hegy – A helyi legenda szerint Árpád vezér a Dunán átkelve a Kő-hegy tetejéről irányította a honfoglalás hadműveleteit.A Pilis hegység turista útjainak egyik fő kiindulási pontja és bázisa városunk. A HÉV állomástól gyalogtúrával egy-másfél óra alatt elérhető a legszebb kirándulóhelyek bármelyike.
 kastély, kúria
Festői környezet, gondozott park, csodálatos építészeti látnivaló, és egyedülálló bútorzat. Látogatását egészítse ki hangulatos éttermeinkben, és szórakoztató programjainkkal. Látogasson el hozzánk.
 

Teleki-Wattay Kastély - Pomáz

Cím: 2013 Pomáz, Templom tér 3.
Link: www.telekikastelyszallo.hu
Telefon szám: +36-26 525-610
Fax szám: +36-26 525-611
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

Pomáz óvárosi részében található a Teleki-Wattay kastély. A XVII. század elején Pilis vármegye életében jelentős szerepet játszó Bornemissza család leszármazottja a Wattay család. ők építették a grófi kastélyt a két templom feletti dombon 1773-ban, barokk stílusban. 2016 májusig zárva tart.
 lovaglás
Festői környezetben, egyedülállóan szép területek várják a lovaglás szerelmeseit. Figyelmes kiszolgálás és kiváló lovarda várja Önöket.
 

Pomázi Mátyás Tanya

Cím: Pomáz
Link: www.pomazimatyastanya.koper.hu
Telefon szám: +36-70 944 6824

Pomázi Mátyás Tanya
 sétáló utca, városkép
 

Városháza - Pomáz

Cím: 2013 Pomáz, Kossuth L. út 23-25.
Link: www.pomaz.hu
Telefon szám: +36-26-814-385

Városháza előtti parkban található egy Római Szarkofág. A Barkó-ház kertjében az elmúlt évtizedekben jelentős római temető pusztult el, amelynek egyik kő-szarkofágját jelenleg a Községháza előtti parkban állították ki. A szarkofág - sajnos- felirat nélküli, de nagyon szépen faragott.
 szálláshely
 

Gyalogbéka fogadó, falatozó - Pomáz

Cím: 2013 Pomáz, Margitliget út
Telefon szám: +36-30 9108-154
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Tomcsányiné Lukács Jolán

Gyalogbéka fogadó, falatozó - Pomáz. Pomázon a Pilishez, Budapesthez, a Duna-kanyarhoz, Szentendréhez, Párkányhoz közel található családi üzemeltetésű magánszálláshely. A Pilis kapujában, közel Budapesthez, a Duna-kanyarhoz, két szobával /3 és 4 ágyas/, reggelivel várja kedves vendégeit.
 templom
 

Református templom Pomáz

Cím: 2013 Pomáz, Hősök tere

A Református templom Pomázon 1814-ben kezdett épülni. A klasszicizmus vidéken ritka korai példája. Belső tere eredetileg kosárív-görbe alakú, faszerkezetű dongával volt fedve, akkor a kórus rész architektúrája zavartalan volt. Mára az utólagos síkmennyezet a kórusrész szép árkádsorát most mintegy "lefejezi". A templom teljes berendezése is korabeli, igen szép és megtekintésre érdemes.


Görögkeleti szerb templom Pomáz

Cím: 2013 Pomáz, Szerb u. 8.

Pomázon az ortodox (görögkeleti) templom XIV. századi, gótikus eredetu, mai formáját az 1719 és 1722 között történt, barokk stílusú átépítés során kapta. Az ikonosztáz és a püspöki trónus igen jelentős barokk alkotás. Az ún. királykapu szárnyait az angyali üdvözlet jelenete díszíti. Az oldalkapukon Gábriel és Mihály arkangyal képe látható. A keretezés is rendkívül igényes munka. A templom körül régi sírkövek láthatók.


Szent István király plébániatemplom Pomáz

Cím: 2013 Pomáz, Templom tér

Pomázon a római katolikus templom 1768-ban épült barokk stílusban. A templomot többször bővítették; legutóbb a XX. század elején, amikor az oldalhajók épültek. A belsőt Jeges Ernő falképei díszítik (1952). Korábban a kerítés falában reneszánsz szentségfülke volt beépítve, ami ma az Orbán-kápolnában van.

Honlap készítés, honlapkészítés, program készítés, domain, tárhely szolgáltatás - SoftWinner Kft.