12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Pomáz
www.pomaz.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Leidinger István E-mail: pomaz@pomaz.hu
 Telefon: 0036-26 814-300 Fax: 0036-26 325-640
emlékmű, műemlék, szobor,    erdei túra, tanösvény,    kastély, kúria,    kiemelt szolgáltató,    lovaglás,    múzeum,    sétáló utca, városkép,    szálláshely,    SZÉP Kártya elfogadóhely,    templom

 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

Teleki Honalapítási emlékmű Pomáz

Cím: 2013 Pomáz, külterület
Link: www.pomaz.hu

1996-ban közadakozásból épült Árpád vezér dunai átkelésének emlékére, ami a hagyomány szerint nagyjából 1100 éve történt. Az épületet Csete György Kossuth-díjas építőművész tervezte és Szervátiusz Tibor szobrászművész alkotását - Anya gyermekével - foglalja magában.
 erdei túra, tanösvény
Kijelölt túraútvonalak, pontos látnivaló térképek, figyelmes és ötletes pihenők várják a barangolni vágyókat. Túravezetők segíthetik kikapcsolódásukat.
 

Kő-hegy (természetvédelmi terület)

Cím: Pomáz
Link: www.pomaz.hu

Kő-hegy – A helyi legenda szerint Árpád vezér a Dunán átkelve a Kő-hegy tetejéről irányította a honfoglalás hadműveleteit.A Pilis hegység turista útjainak egyik fő kiindulási pontja és bázisa városunk. A HÉV állomástól gyalogtúrával egy-másfél óra alatt elérhető a legszebb kirándulóhelyek bármelyike.
 kastély, kúria
Festői környezet, gondozott park, csodálatos építészeti látnivaló, és egyedülálló bútorzat. Látogatását egészítse ki hangulatos éttermeinkben, és szórakoztató programjainkkal. Látogasson el hozzánk.
 

Teleki-Wattay Kastély - Pomáz

Cím: 2013 Pomáz, Templom tér 3.
Link: www.telekikastelyszallo.hu
Telefon szám: +36-26 525-610
Fax szám: +36-26 525-611
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

Pomáz óvárosi részében található a Teleki-Wattay kastély. A XVII. század elején Pilis vármegye életében jelentős szerepet játszó Bornemissza család leszármazottja a Wattay család. ők építették a grófi kastélyt a két templom feletti dombon 1773-ban, barokk stílusban. 2016 májusig zárva tart.
 sétáló utca, városkép
 

Városháza - Pomáz

Cím: 2013 Pomáz, Kossuth L. út 23-25.
Link: www.pomaz.hu
Telefon szám: +36-26-814-385

Városháza előtti parkban található egy Római Szarkofág. A Barkó-ház kertjében az elmúlt évtizedekben jelentős római temető pusztult el, amelynek egyik kő-szarkofágját jelenleg a Községháza előtti parkban állították ki. A szarkofág - sajnos- felirat nélküli, de nagyon szépen faragott.
 templom
 

Református templom Pomáz

Cím: 2013 Pomáz, Hősök tere 1.
Telefon szám: +36-26 325-297
Kapcsolattartó személy: pomaz-csobanka@reformatus.hu

A Református templom Pomázon 1814-ben kezdett épülni. A klasszicizmus vidéken ritka korai példája. Belső tere eredetileg kosárív-görbe alakú, faszerkezetű dongával volt fedve, akkor a kórus rész architektúrája zavartalan volt. Mára az utólagos síkmennyezet a kórusrész szép árkádsorát most mintegy "lefejezi". A templom teljes berendezése is korabeli, igen szép és megtekintésre érdemes.


Görögkeleti szerb templom Pomáz

Cím: 2013 Pomáz, Szerb u. 8.

Pomázon az ortodox (görögkeleti) templom XIV. századi, gótikus eredetu, mai formáját az 1719 és 1722 között történt, barokk stílusú átépítés során kapta. Az ikonosztáz és a püspöki trónus igen jelentős barokk alkotás. Az ún. királykapu szárnyait az angyali üdvözlet jelenete díszíti. Az oldalkapukon Gábriel és Mihály arkangyal képe látható. A keretezés is rendkívül igényes munka. A templom körül régi sírkövek láthatók.


Szent István király plébániatemplom Pomáz

Cím: 2013 Pomáz, Templom tér 8.
Telefon szám: +36-26 325-006
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Link: pomaziplebania.hu

Pomázon a római katolikus templom 1768-ban épült barokk stílusban. A templomot többször bővítették; legutóbb a XX. század elején, amikor az oldalhajók épültek. A belsőt Jeges Ernő falképei díszítik (1952). Korábban a kerítés falában reneszánsz szentségfülke volt beépítve, ami ma az Orbán-kápolnában van.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner