12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Buják
www.bujak.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Borbély Gábor E-mail: bujak@globonet.hu
 Telefon: +36-32 488-488 Fax:
néprajzi gyűjtemény, tájház

 néprajzi gyűjtemény, tájház
A néprajzi értékek bemutatása, a hagyomány és a múlt üzenetének átadása kiemelt figyelmet kap. Többnyelvű információ és háttéranyagok engednek közelebb a tárgyakhoz. Gyűjteményünk szívesen várja az érdeklődőket és a néprajzkutatókat.
 

Piroska néni múzeuma Buják

Telefon szám: +36-30 587- 9604
Cím: 3047 Buják, Kossuth u. 27.

         
         
A Cserhát lankái között, festői környezetben fekszik Buják község. A Palócország szívében meghúzódó település nemcsak vendégszerető lakosairól, rendezett utcáiról, takaros házairól ismert, hanem a palóc hagyományokat őrző és bemutató gyűjteményéről is. A község központjában található Piroska néni Palóc Múzeuma. A község központjában található Piroska néni a bujáki képviseltet bemutató babamúzeuma. Piroska néni halála óta, testvére Ilus néni végzi a gyűjtést és mutatja be az érdeklődőknek a palóc népszokásokhoz kötődő ruhaköltemények szerepét és elkészítésének módját. Nyitva: előzetes bejelentkezés alapján. a 06/30- 587- 9604 telefonszámon. Belépődíj: felnőtt 300.-, gyermek 200.-, csoportoknak kedvezmény.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner