12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Piricse
www.piricse.helyinfo.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: OROSZ LÁSZLÓ E-mail: piricse@t-online.hu
 Telefon: +36-42-510-396 Fax: 36-42-280-300
egyházművészet,    emlékmű, műemlék, szobor,    falusi turizmus,    horgászat, horgásztó,    kastély, kúria,    sétáló utca, városkép,    sétarepülés,    szálláshely,    SZÉP Kártya elfogadóhely,    templom

 kastély, kúria
Festői környezet, gondozott park, csodálatos építészeti látnivaló, és egyedülálló bútorzat. Látogatását egészítse ki hangulatos éttermeinkben, és szórakoztató programjainkkal. Látogasson el hozzánk.
 

Fábry Kúria

Telefon szám: +36-30-3839-310
Fax szám: +36-42-280-363
Kapcsolattartó személy: Szabó Krisztina
Cím: 4375 Piricse, Rózsaliget tanya
Link: www.fabrykuria.hu

A Fábry Kúria 1905-ben épült, korhűen felújított állapotában várja kedves vendégeit. A régmúltat idéző épület, a park a vidéki környezet harmóniája visszavarázsolja Önt a századforduló békeéveinek nyugalmába. 2012. január 01.-től Kúria szállónk ideiglenesen nem üzemel.
 templom
 

Református templom - Piricse

Cím: Piricse
Link: www.piricse.helyinfo.hu

A román stílusú, XIII. századi épület szerkezete, eredeti részletei jellegzetes Árpád-kori formát mutatnak. Erős népi hatásra utal, hogy bejárati ajtaja nincs tengelyben, nincs egyetlen mérete, ami szabályos lenne. Keskeny ablakainak csúcsívét két összetámasztott tégla alkotta. Alaprajzának jellegzetessége, hogy hajójának falai nem párhuzamosak, hanem a szentély felé szűkülnek. A román stílusú, egyhajós, négyszög szentélyű téglatemplomot a XIII. században emelték.


Római katolikus templom - Piricse

Cím: Piricse
Link: www.piricse.helyinfo.hu

Jellege: egyhajós, félköríves szentélyű, torony nélküli, igen egyszerű téglaépület. Ezt az épületet 1998-ban le kellett bontani. Helyére új templom épült, melynek újra a Szentháromság nevet adták.


Görög katolikus templom - Piricse

Cím: 4375 Piricse, Kossuth u. 4.
Link: www.piricse.helyinfo.hu
Telefon szám: +36-42-280-342

Az 1786-i vizsgálat szerint fából épült. 1779-ben nyitották. A parochia is fából volt. A jelenlegi épület 1870-ben épült 20 m x 8 m alapterületű. A templom védőszentje Szent Miklós. 1877 óta folyik itt anyakönyvezés. 1986-ban megújítják a templomot. Ezt az átépítést tükrözi a jelenlegi állapot is. Az addig különálló fa harangláb helyett ekkor építették a meglévő épülethez az új harangtornyot, valamint a sekrestyét. Az új toronyban 3 harang függ. Az újjáépített templomot Dr. Timkó Imre hajdúdorogi görög katolikus megyéspüspök szentelte fel.
 szálláshely
 

Fábry Kúria   Info

Cím: 4375 Piricse, Rózsaliget tanya
Link: www.fabrykuria.hu
Telefon szám: +36-30-3839-310
Fax szám: +36-42-280-363
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Szabó Krisztina

A Fábry Kúria 1905-ben épült, korhűen felújított állapotában várja kedves vendégeit. Kúriánkban CSOPORTOS VENDÉGLÁTÁS működik, ahol Ön lehet a házigazda. Az épületben 7 szoba 7 fürdőszoba található. A vendégek kényelmét szolgálja az ebédlő, télikert, társalgó, szalon (konferencia terem 30 fő részére) s a pince szinten elhelyezett szauna merülő medencével. A nagyméretű teraszokról pedig csodálatos kilátás nyílik a 2 ha parkra, mely körül öleli az épületet.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner