12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Pilisvörösvár
www.pilisvorosvar.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Dr. Fetter Ádám E-mail: info@pilisvorosvar.hu
 Telefon: 0036-26 330-233 Fax: 0036-26 330-132
cukrászda,    egyedi ritkaság,    étterem,    fitness stúdió,    fogorvosok,    forrás,    galéria,    horgászat, horgásztó,    imaház, kápolna,    könnyűzenei találkozó,    kortárs magyar művészet,    néprajzi gyűjtemény, tájház,    néptánc, népdal,    szabad építési telkek,    szálláshely,    SZÉP Kártya elfogadóhely,    templom,    vár, várrom

 egyedi ritkaság
 

Pilisvörösvári Kopárok

Cím: Pilisvörösvár, külterület
Link: www.parkerdo.hu

A XVIII. századból maradt ránk írásos emlék a település gazdálkodásáról. Az erdőben gazdag vidék fa eladásából biztosította a megélhetést a vörösváriaknak. Buda és Pest már ekkor nagyon jó piaca volt többek között a tűzifának. A XVIII. század végén és a XIX. század elején a terület tulajdonosa a szegényedő Karácsonyi család volt, akik az erdők levágásával próbáltak pénzhez jutni. A XX. század elejére így kialakult a sziklás kopár. Jelenlegi célunk a Kopárok feketefenyveseinek átalakítása az itt őshonos lomberdőkké!
 étterem
 

Fetter Vendéglő - Pilisvörösvár

Cím: 2085 Pilisvörösvár, Várkert út 1.
Telefon szám: +36-26-330-473
Fax szám: +36-26-330-473
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

Családi vállalkozás keretében üzemelő vendéglőnk, Budapest belvárosától 17 km.-re a 10-es fő közlekedési úton, Pilisvörösváron található. A város egyik legpatinásabb, sváb hagyományokkal bíró vendéglátóhelyeként, immár több, mint fél évszázada látja vendégül a helyi polgárokat, turista csoportokat. K&H és OTP SZÉP kártya elfogadóhely.


Gazdakör Vendéglő - Pilisvörösvár

Cím: 2085 Pilisvörösvár, Dózsa György út 110/A.
Telefon szám: +36-26-334-304
Link: www.gazdakor.hu

2003-ban volt, hogy az alapoktól kezdve felújíthattuk, átalakíthattuk, a magunk képére formálhattuk Vendéglőnket, amióta mindez fokozottan igaz lett. A Gazdakör nem csak egy étterem, hanem a mi éttermünk, benne szívünk-lelkünk, ezáltal mindenki, aki betér hozzánk: vendégségbe jön. K&H, MKB és OTP SZÉP kártya elfogadóhely.
 fitness stúdió
Kitőnő szakemberek és testreszabott edzésprogramok várják a felfrissülni vágyókat.
 

Herkules Fitnes Club Pilisvörösvár

Cím: 2085 Pilisvörösvár Szent Erzsébet utca 20 / a
Telefon szám: +36-26- 331 816
Link: www.herkulesfitness.hu
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

A pilisvörösvári Herkules Fitness 1999. június 1.-én nyílt meg.
 galéria
Kiállítóterem, tárlat ahol a magyar és külföldi képzőművészek alkotásait, képeit, műgyűjteményeit lehet megtekinteni és megvásárolni.
 

Varázskő Galéria - Pilisvörösvár

Cím: Pilisvörösvár, Budai út 22.
Link: www.pilisvorosvar.hu

Ideiglenes képző- és iparművészeti kiállítások színhelye a Varázskő Galéria Pilisvörösváron.
 horgászat, horgásztó
Kiváló természeti környezet, végtelenül nyugodt körülmények és halban gazdag vízterület várja a horgászat szerelmeseit.
 

Háziréti horgásztó (horgászhely) - Pilisvörösvár

Cím: Pilisvörösvár
Link: www.haziret.hu
Telefon szám: +36-30 571-1290

A Háziréti horgásztó, ez a 26 hektáros vízfelülettel rendelkező, a horgászok által igen kedvelt horgászvíz, ma már 23 éve nyújt tartalmas szórakozást az idelátogatók számára.


Pilisvörösvári bányagödrök (horgászhely)

Cím: Pilisvörösvár
Link: www.pilisvorosvarihe.hu
Telefon szám: +36-30 425-4094

Kezelő: Pilisvörösvári Horgász Egyesület. Egyesületünk kezelésében a pilisvörösvári öt bányató van, melyek összesen közel 13 ha vízterületet jelentenek. A tavak között két nagyobb (Nagy tó és Pálya tó), valamint három kisebb (Kacsa tó, Kornéli tó és Cigány tó) tó van, melyeket intenzíven telepítünk. Kérjük, hogy napijegy váltása miatt halőreinket csak napközben, 6:00 – 18:00 óra között hívja!
 imaház, kápolna
 

Kálvária-kápolna - Pilisvörösvár

Cím: Pilisvörösvár
Link: pvvek.uw.hu/kapolnak.html

1710. augusztus 15-én itt imádkoztak a vörösvári hívők a pusztító pestis elmúlásáért. A kápolna 1840-ben romokban hevert. A mai kápolnát a XIX. század közepén építették. Nagypénteken énekelve és imádkozva vonultak a hívők a Kálváriára és minden keresztúti állomásnál megálltak, hogy meghallgassák Krisztus szenvedésének és halálának történetét. A kriptát a szentély alatt Majtényi Anna (Madács Imre édesanyja) építette.


Pfeiffer (Segítő Szűz Mária) kápolna - Pilisvörösv

Cím: Pilisvörösvár
Link: pvvek.uw.hu/kapolnak.html

Ezt a Pfeiffer-kápolnát a vörösvári Steinmiller Mátyás molnár építette 1773-ban. Az oltárt téglából építették; Máriát ábrázolja a gyermekkel a baldachin alatt. Az oltár stílusa rokokó. Felirata: "Fundatu Mathias Steinmiller 1773."


Erdei-kápolna - Pilisvörösvár

Cím: Pilisvörösvár
Link: pvvek.uw.hu/kapolnak.html

A mostani kápolna már a második ezen a helyen, az elsőt Spiegelberger Gáspár pilisvörösvári lakos építette 1780 körül. Akkoriban itt még erdő volt, ezért nevezték el erdei kápolnának. 1851. 06. 10-én Ernst Ignác ürömi plébános szentelte fel az újonnan felépített kápolnát és az előtt álló keresztet. Az oltárt egy Istenanya-kép díszíti, amely a XIX. századból származik. Pünkösd hétfőn van a kápolna búcsúja.


Szent Flórián-kápolna - Pilisvörösvár

Cím: Pilisvörösvár
Link: pvvek.uw.hu/kapolnak.html

A Szent Flórián-kápolnát Fábián-, Sebestyén-, Rókus- és Rozália-káplnának is nevezték. A vörösváriak Stui-kápolnának hívják. A XIX. század elején építették, a század végén renoválták és 1892-ben újra felszentelték. A provinciális oltárkép Szent Flóriánt, Szent Rókust és Szent Sebestyént ábrázolja. 1945-ben januártól májusig itt tartották a miséket.
 néprajzi gyűjtemény, tájház
A néprajzi értékek bemutatása, a hagyomány és a múlt üzenetének átadása kiemelt figyelmet kap. Többnyelvű információ és háttéranyagok engednek közelebb a tárgyakhoz. Gyűjteményünk szívesen várja az érdeklődőket és a néprajzkutatókat.
 

Tájház - Pilisvörösvár

Cím: Pilisvörösvár, Kápolna utca
Link: www.pilisvorosvar.hu

A hagyományőrző Egyesület gyűjteménye a tradícionális sváb viseletet, az egykori bútorzatot és a régi használati tárgyakat tárja elénk.
 szálláshely
 

Gondola Pizzéria és Panzió - Pilisvörösvár

Cím: 2085 Pilisvörösvár, Tűzoltó u. 2.
Link: www.gondolahotel.hu
Telefon szám: +36-26 331-737
Fax szám: +36-26 330-878

Panziónk Budapest közelében (10 km) a Dunakanyar és a Pilisi hegyek szépségével, Szentendre és Visegrád sok látnivalójával, 7 kétágyas szobával és 1 apartmannal várja kedves vendégeit. K&H, MKB és OTP SZÉP kártya elfogadóhely.


Edelweiss Panzió - Pilisvörösvár

Cím: 2085 Pilisvörösvár, Szabadság u. 59.
Link: www.gondolahotel.hu/edelweiss/indexhu.html
Telefon szám: +36-26 332-799
Fax szám: +36-26-330-878

Az Edelweiss Panzió 2002-ben épült Budapest közelében (10 km) Pilisvörösváron. K&H, MKB és OTP SZÉP kártya elfogadóhely.
 templom
 

Római katolikus templom - Pilisvörösvár

Cím: 2085 Pilisvörösvár, Templom tér 1.
Link: pvvek.uw.hu
Telefon szám: +36-26/330-025
Kapcsolattartó személy: Boros Zoltán

Az 1696-ban épült Római Katolikus Nagyboldogasszony Templom. 1703-ban épült, klasszicista stílusban. Építője Johann Danckmayr, helyi kőműves. Benne: rusickai fehér és süttői vörös márványból készült műemlék főoltár, mely 1945-ig a fővárosban, a királyi várban állt.


Református templom - Pilisvörösvár

Cím: 2085 Pilisvörösvár, Vágóhíd u. 1.
Link: www.pilisvorosvar.hu
Kapcsolattartó személy: Balogh Sándor református lelkész

 
Pilisvörösvár református temploma.


Szent Család Templom - Pilisvörösvár

Cím: Pilisvörösvár
Link: pvvek.uw.hu/sztcsaladtempbelso.html

Szent Család Templom Pilisvörösvár.


Szent Borbála Templom - Pilisvörösvár

Cím: Pilisvörösvár
Link: pvvek.uw.hu/templomok.html

Szent Borbála Templom Pilisvörösvár.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner