12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Pilisszentkereszt
www.pilisszentkereszt.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Peller Márton E-mail:
 Telefon: 0036-26-347-515 Fax: 0036-26-347-599
barlang,    egyedi ritkaság,    egyházművészet,    emlékmű, műemlék, szobor,    erdei túra, tanösvény,    falusi turizmus,    forrás,    klub, egyesület,    múzeum,    néprajzi gyűjtemény, tájház,    szálláshely,    templom,    vadászház

 barlang
Látnivalói: cseppkőképződmények, belső forrás, belső tó, kvarckristály, mészkőképződmény, fosszíliák, belső termek, őskori maradványok. Kijelölt és védett útvonal, felejthetetlen élmény és különleges légkör.
 

Pilisi barlang - Pilisszentkereszt

Cím: 2098 Pilisszentkereszt, külterület

Pilisi barlang - Pilisszentkereszt
 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

A ciszterci monostor romjai - Pilisszentkereszt

Cím: 2098 Pilisszentkereszt,
Link: www.pilisszentkereszt.hu

Itt épült - 1184-től, de csak a XIII. században, II. Endre idején lett befejezve - az első hazai ciszterci kolostor. Az ásatások során napvilágra került a 60 m hosszú, román stílusú templom számos töredéke.
 erdei túra, tanösvény
Kijelölt túraútvonalak, pontos látnivaló térképek, figyelmes és ötletes pihenők várják a barangolni vágyókat. Túravezetők segíthetik kikapcsolódásukat.
 

Vas-kapu sziklabordája - Pilisszentkereszt

Cím: 2098 Pilisszentkereszt, külterület
Link: www.pilisszentkereszt.hu

 
A Pilis-tető meredeken leszakadó keleti oldalának közepe táján, mintegy 250 méterre a völgytalp felett, egy rétegborda oldalában két egymás felett emelkedő, messzire ellátszó, diadalívszerű sziklakapu, a Vaskapu látható.


Dera-patak szurdokvölgy - Pilisszentkereszt

Cím: 2098 Pilisszentkereszt, külterület
Link: www.pilisszentkereszt.hu

Pilisszentkereszt és Csobánka között, a Dobogókőre vezető műúttól DNY-ra, mintegy 200 m-re, azzal csaknem párhuzamosan található a Dera-patak szurdokvölgy, amely mind földtani, mind geomorfológiai szempontból jelentős természeti értéket képvisel.
 klub, egyesület
 

Somvirág Egyesület - Pilisszentkereszt

Cím: 2098 Pilisszentkereszt, Kossuth Lajos u. 2.
Link: www.somvirag.hu

Célunk a falu épített és természetes kör­nyezetének védelme és bemutatása, az ismeretterjesztés, a helyi közművelődés támogatása. Tevékenységünkkel igyek­szünk elősegíteni egy környe­zettudato­sabb életmód kialakítását. Tá­mogatjuk a helyi kisközösségi és civil kez­deményezé­seket. Támogatjuk a helyi óvoda és iskola működését, illetve valamennyi, a helyi értékek megőrzésére és a fejlődésre irányuló kezdeményezést.
 múzeum
 

Eötvös Lóránd menedékház - Pilisszentkereszt

Cím: 2098 Pilisszentkereszt, Dobogókő, Eötvös Lóránd menedékház

Túristamúzeum.
 néprajzi gyűjtemény, tájház
A néprajzi értékek bemutatása, a hagyomány és a múlt üzenetének átadása kiemelt figyelmet kap. Többnyelvű információ és háttéranyagok engednek közelebb a tárgyakhoz. Gyűjteményünk szívesen várja az érdeklődőket és a néprajzkutatókat.
 

Szlovák tájház - Pilisszentkereszt

Cím: 2098 Pilisszentkereszt,Fő utca 14.
Telefon szám: +36-26-346-008
Kapcsolattartó személy: Kara János
Link: www.pilisszentkereszt.hu

A tájház helytörténeti gyűjteménye megtekinthető: Szombat - vasárnap 09.00 - 18.00 óráig. Más napokon előzetes bejelentés alapján. A tájház megnyitásával az volt a cél, hogy a megmaradó szlovák használati tárgyakat, eszközöket, népviseletet megmentsék az utókor számára. Az épületben egyrészt a korábbi tulajdonos berendezési tárgyai, és a községben összegyűjtött, adományozott tárgyak kerülnek bemutatásra.
 szálláshely
 

Hoffmann Ház - Pilisszentkereszt

Cím: 2098 Pilisszentkereszt, Forrás u. 94.
Telefon szám: +36-26-347-264
Fax szám: +36-26-347-264

Budapesttől 22 km-re, a Pilis-hegységben, a Budát Esztergommal és Visegráddal összekötő egykori királyi lovas útvonalak középpontjában, a történelmi és egyházi emlékekben rendkívül gazdag csodálatos Pilisszentkereszten található a Gertrúd-kúria (Hoffmann Ház).
 templom
 

Pilisszentkereszt római katolikus temploma

Cím: 2098 Pilisszentkereszt, Fő út 6
Telefon szám: +36-26-347-619
Kapcsolattartó személy: Ackermann Kálmán plébános atya
Link: www.szentkereszt.hupont.hu

Pilisszentkereszten a ma is látható barokk stílusú templom a pálos atyák vezetésével 1766-ra épült fel, és a Szent Kereszt titulust kapta. 22 m magas tornya csak 1803-ra készült el.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner